yy

 0    111 tarjetas    weronikaalourda
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
produkty zbożowe
empezar lección
cereal products
bułka
empezar lección
roll
starty
empezar lección
grated
twarożek
empezar lección
cottage cheese
nabiał
empezar lección
dairy products
ser pleśniowy
empezar lección
blue cheese
wieprzowina
empezar lección
pork
wołowina
empezar lección
beef
konina
empezar lección
horse meat
sardela/anchois
empezar lección
anchovy
dorsz
empezar lección
a cod
sledz
empezar lección
herring
krewetka
empezar lección
prawn
skorupiaki
empezar lección
shellfish
tuńczyk
empezar lección
a tuna
morela
empezar lección
apricot
czarna porzeczka
empezar lección
blackcurrant
winogrona
empezar lección
grapes
śliwka
empezar lección
a plum
szparag
empezar lección
asparagus
bakłażan
empezar lección
aubergine
kalafior
empezar lección
cauliflower
kapusta
empezar lección
cabbage
seler
empezar lección
celery
kalapera
empezar lección
kohlrabi
ogórek
empezar lección
cucumber
sałata
empezar lección
lettuce
pietruszka
empezar lección
parsley
rzodkiewka
empezar lección
radish
słodka kukurydza
empezar lección
sweetcorn
ciasto z suszonymi owocami
empezar lección
fruitcake
chipsy
empezar lección
crips
bazylia
empezar lección
basil
sos jakiś na bazie nlekq
empezar lección
custard
tłuszcz
empezar lección
fat
zioła
empezar lección
herbs
imbir
empezar lección
ginger
sos do salatek
empezar lección
salad dressing
szczypta soli
empezar lección
pinch of salt
ocet
empezar lección
vinegar
świeżo parzona kawa
empezar lección
freshly brewed coffee
woda z kranu (pitna)
empezar lección
tap water (drinking)
kakao
empezar lección
cocoa
fasolka w sosie pomidorowym
empezar lección
baked beans
skrzydełka
empezar lección
chicken wings
kawałki kurczaka
empezar lección
chicken nuggets
sajgonka
empezar lección
spring roll
tłuczone ziemniaki
empezar lección
mashed potatoes
kurczak w sosie słodko-kwaśnym
empezar lección
chicken in a sweet and sour sauce
tabliczka czekolady
empezar lección
bar
kiść np winogron
empezar lección
bunch
porcja
empezar lección
portion
bochenek
empezar lección
loaf
słoik
empezar lección
jar
wytrawny
empezar lección
dry
chrupiący
empezar lección
crunchy
tlusty
empezar lección
fatty
średnio usmażony
empezar lección
medium fried
soczysty
empezar lección
juicy
chude np mieso
empezar lección
Lean
łagodny
empezar lección
mild
pożywny
empezar lección
nutritious
niedosmażony
empezar lección
rare
cuchnące, śmierdzące
empezar lección
smelly
wędzony
empezar lección
smoked
czerstwy
empezar lección
stale
słaby
empezar lección
weak
niegazowany
empezar lección
STILL
miska
empezar lección
a bowl
czajnik
empezar lección
kettle
garnek
empezar lección
pot
przepis
empezar lección
recipe
rondel
empezar lección
pan
plaster
empezar lección
slice
Otwieracz do konserw
empezar lección
Tin opener
łyżka stołowa
empezar lección
tablespoonful
resztki
empezar lección
leftovers
łyżka(ilość)
empezar lección
spoonful
skladnik
empezar lección
Ingredient
patelnia
empezar lección
frying pan
danie
empezar lección
course
lunch na wynos (np. kanapki do szkoły)
empezar lección
packed lunch
lekka przekąska
empezar lección
light snack
posilek
empezar lección
meal
jedzenie na wynos
empezar lección
takeaway
kolacja
empezar lección
supper
sztućce
empezar lección
cutlery
widelec
empezar lección
a fork
serwetka
empezar lección
a napkin
szklanka
empezar lección
glass
talerz do zupy
empezar lección
soup bowl
dodać
empezar lección
add
ubijać
empezar lección
beat
piec
empezar lección
bake
siekać
empezar lección
chop
kroic
empezar lección
cut
smażyć
empezar lección
fry
zetrzeć
empezar lección
grate
zagotować
empezar lección
boil
zagrzac
empezar lección
heat
obierać
empezar lección
peel
nalewać
empezar lección
pour
pięć np mięso
empezar lección
roast
mieszac
empezar lección
mix
doprawić
empezar lección
season
rozgotowac
empezar lección
overcook
rozpuszczać
empezar lección
melt
zamówić
empezar lección
order
obsługiwać podawac
empezar lección
serve
tuczący
empezar lección
fattening
zarezerwować stolik
empezar lección
book a table

Debes iniciar sesión para poder comentar.