Nourriture

 0    56 tarjetas    janikclaudia
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
huile d'olive
empezar lección
oliwa z oliwek
boeuf
empezar lección
wołowina
légumes crus ou cuits
empezar lección
surowe lub gotowane warzywa
beurre
empezar lección
masło
mouton
empezar lección
owca
porc
empezar lección
wieprzowina
crevettes
empezar lección
krewetka
poulet
empezar lección
kurczak
poisson
empezar lección
ryba
oeuf
empezar lección
jajko
lapin
empezar lección
królik
yaourt
empezar lección
jogurt
lait
empezar lección
mleko
crème fraîche
empezar lección
śmietana
courgette
empezar lección
cukinia
haricots verts
empezar lección
fasolka szparagowa (zielona)
poire
empezar lección
gruszka
pomme
empezar lección
Jabłko
fraise
empezar lección
Truskawka
cerise
empezar lección
Wiśnia
pâtes
empezar lección
makaron
pain
empezar lección
chleb
riz
empezar lección
ryż
lentilles
empezar lección
soczewica
eau minérale
empezar lección
woda mineralna
eau gazeuse
empezar lección
woda gazowana
boissons
empezar lección
napoje
boissons non-alcoolisées
empezar lección
napoje bezalkoholowe
cereales
empezar lección
zboża
légumes secs
empezar lección
warzywa suszone
lait et produits laitiers
empezar lección
mleko i produkty mleczne
viande et poission
empezar lección
mięso i ryby
sucre et produits sucrés
empezar lección
cukier i produkty cukrownicze
limiter la consommation
empezar lección
ograniczenie zużycia/konsumpcji
au moins une fois par mois
empezar lección
co najmniej raz w miesiącu
par jour
empezar lección
na dzień
thon
empezar lección
tuńczyk
carottes râpées (f)
empezar lección
starta marchewka (f)
terrine de volaille
empezar lección
Pasztet drobiowy
sauté de porc
empezar lección
smażone mięso wieprzowe
conmpote de pommes à la canelle
empezar lección
mus z jabłka z cynamonem
entrée
empezar lección
przystawka
céréales et dérivés
empezar lección
zboża i ich pochodne
steak haché
empezar lección
stek siekany (kotlet mielony)
quelle cuisson?
empezar lección
jak wysmażony? (stek)
bleau/ saignant/ à point/ bien cuit
empezar lección
krwisty / mało / średnio / dobrze wysmażony
semoule
empezar lección
kus kus
les épices
empezar lección
przyprawy
le sel et poivre
empezar lección
sól i pieprz
la terrine
empezar lección
podobne do pasztetu
le bouillon au poulet
empezar lección
rosół z kury
la soupe aux cornichons
empezar lección
zupa ogórkowa
la soupe aux légumes
empezar lección
zupa jarzynowa
betterave
empezar lección
burak
la soupe aigre
empezar lección
żurek
les jombes
empezar lección
z jombes

Debes iniciar sesión para poder comentar.