żarcie 4

 0    103 tarjetas    ekomisarz
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
asparagus
empezar lección
szparag
aubergine
empezar lección
bakłażan
beans
empezar lección
fasola
broccoli
empezar lección
brokuły
cabbage
empezar lección
kapusta
carrot
empezar lección
marchewka
cauliflower
empezar lección
kalafior
celery
empezar lección
seler
chilli
empezar lección
papryczka czyli
cucumber
empezar lección
ogórek
green peas
empezar lección
groszek
kohlrabi
empezar lección
kalarepa
lettuce
empezar lección
sałata
maize
empezar lección
kukurydza
mushroom
empezar lección
grzyb
olive
empezar lección
oliwka
onion
empezar lección
cebula
parsley
empezar lección
pietruszka
pepper
empezar lección
papryka
green pepper
empezar lección
zielona papryka
red pepper
empezar lección
czerwona papryka
potato
empezar lección
ziemniak
radish
empezar lección
rzodkiewka
spinach
empezar lección
szpinak
sweetcorn
empezar lección
słodka kukurydza
tomato
empezar lección
pomidor
vegetable
empezar lección
warzywo
basil
empezar lección
bazylia
custarad
empezar lección
słodki sos na bazie mleka, jajek i cukru
fat
empezar lección
tłuszcz
garlic
empezar lección
czosnek
ginger
empezar lección
imbir
herbs
empezar lección
zioła
jam
empezar lección
dżem
ketchup
empezar lección
keczup
marmolade
empezar lección
marmolada
mayonnaise
empezar lección
majonez
mustard
empezar lección
musztarda
olive oil
empezar lección
oliwa
oregano
empezar lección
oregano
pepper
empezar lección
pieprz
black pepper
empezar lección
czarny pieprz
salad dressing
empezar lección
sos do sałatek
salt
empezar lección
sól
a pinch of salt
empezar lección
szczypta soli
sauce
empezar lección
sos
barbecue sauce
empezar lección
sos barbecue
sweet and sour sauce
empezar lección
Sos słodko-kwaśny
tomato sauce
empezar lección
sos pomidorowy
spice
empezar lección
przyprawa
sugar
empezar lección
cukier
vinegar
empezar lección
ocet
crunchy
empezar lección
chrupki
delicious
empezar lección
pyszny
disgusting
empezar lección
ohydny
dry
empezar lección
wytrawny
easy-to-spread
empezar lección
łatwe do rozsmarowania (np. masło)
fatty
empezar lección
tłusty
fizzy (sparkling)
empezar lección
gazowany
fresh
empezar lección
świeży
hot
empezar lección
ostry
juicy
empezar lección
soczysty
lean
empezar lección
chudy (np. mięso)
medium
empezar lección
średnio wysmażony
mild
empezar lección
łagodny
nutritious
empezar lección
pożywny, odżywczy
rare
empezar lección
niedosmażony
raw
empezar lección
surowy
smelly
empezar lección
śmierdzący
smoked
empezar lección
wędzony
sour
empezar lección
kwaśny
spicy
empezar lección
pikantny
stale
empezar lección
czerstwy
still
empezar lección
niegazowany
strong
empezar lección
mocny
sweet
empezar lección
słodki
tasty
empezar lección
smaczny
weak
empezar lección
słaby
well-done
empezar lección
dobrze wysmażony
yummy
empezar lección
pyszne
add
empezar lección
dodawać
bake
empezar lección
piec (chleb, ciasto)
barbecue
empezar lección
grillować
beat
empezar lección
ubijać
boil
empezar lección
zagotować do wrzenia, wrzeć
chop
empezar lección
siekać
cook
empezar lección
gotować
cut
empezar lección
kroić
freeze
empezar lección
zamrażać
fry
empezar lección
smażyć
grate
empezar lección
zetrzeć (na tarce)
grill
empezar lección
grillować, piec coś na grilu w kuchni
heat
empezar lección
zagrzać, rozgrzać
melt
empezar lección
rozpuszczać, topić
mix
empezar lección
mieszać (kilka składników)
overcook
empezar lección
rozgotować, gotować zbyt długo
peel
empezar lección
obierać
pour
empezar lección
nalewać
rise
empezar lección
rosnąć (o cieście)
roast
empezar lección
piec (mięso)
season
empezar lección
doprawić
slice
empezar lección
kroić na plasterki
stir
empezar lección
mieszać (jedną substancję, np. zupę)

Debes iniciar sesión para poder comentar.