Włoski repetytorium: negozi, cucina

 0    195 tarjetas    aleksandraosiak0
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
kilogram
empezar lección
un chilo
mąka
empezar lección
la farina
litr
empezar lección
un litro
mleko
empezar lección
il latte
puszka
empezar lección
una lattina
słoik
empezar lección
un barattolo
marmolada
empezar lección
la marmellata
10 dekagramów
empezar lección
un etto
szynka
empezar lección
il prosciutto
gotowany
empezar lección
cotto
surowy
empezar lección
crudo
chwila
empezar lección
un attimo
sklep
empezar lección
il negozio
sklep spożywczy
empezar lección
il negozio alimentari
mięsny, rzeźnik
empezar lección
la macelleria
rzeżnik
empezar lección
il macellaio
piekarnia
empezar lección
la panetteria
piekarz
empezar lección
il panettiere
cukiernia
empezar lección
la pasticceria
cukiernik
empezar lección
il pasticciere
sklep z wędlinami
empezar lección
la salumeria
sprzedawca wędlin
empezar lección
il salumiere
sklep rybny
empezar lección
la pescheria
sprzedawca ryb
empezar lección
il pescivendolo
wózek sklepowy
empezar lección
il carrello
koszyk
empezar lección
il cestino
torebka foliowa
empezar lección
il sacchetto di plastica
torebka papierowa
empezar lección
il sacchetto di carta
oszczędzać
empezar lección
risparmiare
cena
empezar lección
il prezzo
drogi
empezar lección
caro
tani
empezar lección
economico/ a buon prezzo
kupować
empezar lección
comprare
płacić
empezar lección
pagare
rozmieniać pieniądze
empezar lección
cambiare i soldi
kosztować
empezar lección
costare
wydawać pieniądze
empezar lección
spendere i soldi
sprzedawać
empezar lección
vendere
kasa
empezar lección
la cassa
promocja
empezar lección
il promozione
przeceny
empezar lección
i saldi
towar w ofercie
empezar lección
il merce in offerta
klient
empezar lección
il cliente
sprzedawca/sprzedawczyni
empezar lección
il commesso/ la commessa
godziny otwracia
empezar lección
l'orario di apertura
jakość
empezar lección
la qualità
świeży
empezar lección
fresco
przeterminowany
empezar lección
scaduto
spleśniały
empezar lección
ammuffito
termin ważności
empezar lección
la data di scadenza
mięso
empezar lección
la carne
wołowe
empezar lección
bovina/ di manzo
wieprzowe
empezar lección
suina/ di maiale
cielęcina
empezar lección
vitello
kurczak
empezar lección
il pollo
indyk
empezar lección
tacchino
jagnięcina
empezar lección
agnello
wędlina
empezar lección
il salume
pieczeń
empezar lección
arrosto
kiełbasa
empezar lección
salsiccia
parówka
empezar lección
wurstel
nabiał
empezar lección
i latticini
jajka
empezar lección
le uova
ser
empezar lección
il formaggio
ser pleśniowy
empezar lección
il gorgonzola
mleko tłuste
empezar lección
il latte intero
mleko półtłuste
empezar lección
il latte parzialmente scremato
mleko odtłuszczone
empezar lección
il latte scremato
śmietana
empezar lección
la panna
masło
empezar lección
il burro
jogurt
empezar lección
lo yogurt
puszka, konserwa
empezar lección
una scatola
butelka
empezar lección
la bottiglia
pół
empezar lección
la metà
pół chleba
empezar lección
mezzo pane
para
empezar lección
un paio
porcja
empezar lección
una porzione
gram
empezar lección
un grammo
kawałek
empezar lección
un pezzo
plaster, kromka
empezar lección
una fetta
paczka
empezar lección
pacchetto
dużo
empezar lección
tanto
banan
empezar lección
la banana
wiśnia
empezar lección
l'amarena
czereśnia
empezar lección
la ciliegia
truskawka
empezar lección
la fragola
owoce leśne
empezar lección
i frutti di bosco
malina
empezar lección
il lampone
borówka amerykańska
empezar lección
il mirtillo
jeżyna
empezar lección
la mora
brzoskwinia
empezar lección
la pesca
morela
empezar lección
l'albicocca
gruszka
empezar lección
la pera
śliwka
empezar lección
la prugna
cytrusy
empezar lección
gli agrumi
pomarańcza
empezar lección
l'arancia
grejfrut
empezar lección
il pompelmo
cytryna
empezar lección
il limone
mandarynka
empezar lección
il mandarino
melon
empezar lección
il melone
arbuz
empezar lección
il cocomero
winogrono
empezar lección
l'uva
kiwi
empezar lección
il kiwi
figa
empezar lección
il fico
granat
empezar lección
il melograno
warzywo/jarzyna
empezar lección
il legume
pomidor
empezar lección
il pomodoro
papryka
empezar lección
il peperone
marchewka
empezar lección
la carota
ogórek
empezar lección
il cetriolo
dynia
empezar lección
la zucca
cukinia
empezar lección
la zucchina
bakłażan
empezar lección
la melanzana
ziemniak
empezar lección
la patata
cykoria
empezar lección
l'insalata belga
sałata
empezar lección
la lattuga
kapusta
empezar lección
il cavolo
brukselka
empezar lección
il cavolo di Bruxelles
kalafior
empezar lección
il cavolfiore
seler naciowy
empezar lección
il sedano
por
empezar lección
il porro
cieciorka
empezar lección
i ceci
fasola
empezar lección
i fagioli
zielony groszek
empezar lección
i piselli
grzyb
empezar lección
il fungo
kukurydza
empezar lección
il mais
rzodkiewka
empezar lección
il ravanello
czosnek
empezar lección
l'aglio
ząbek/główka czosnku
empezar lección
uno spicchio/ una testa d'aglio
burak
empezar lección
la barbabietola
szparag
empezar lección
l'asparago
bazylia
empezar lección
il basilico
cebula
empezar lección
la cipolla
szpinak
empezar lección
gli spinaci
brokuł
empezar lección
il broccolo
pietruszka
empezar lección
il prezzemolo
oliwka
empezar lección
l'oliva
orzech włoski
empezar lección
la noce
orzech laskowy
empezar lección
la nocciola
orzechy arachidowe
empezar lección
gli arachidi
olej słonecznikowy
empezar lección
l'olio di semi girasole
margaryna
empezar lección
la margarina
boczek
empezar lección
la pancetta
smalec
empezar lección
lo strutto
słonina
empezar lección
il lardo
tuńczyk
empezar lección
il tonno
sos
empezar lección
la salsa / il sugo
musztarda
empezar lección
la mostarda
sos pomidorowy do makaronu
empezar lección
il sugo di pomodoro per la pastasciutta
ryż długoziarnisty
empezar lección
il riso a chicco lungo
ziarno ryżu
empezar lección
il chicco
krewetka
empezar lección
il gambero
ogony krewetek
empezar lección
le code di gamberi
łodyga selera
empezar lección
la costa di sedano
pikantna papryczka
empezar lección
il peperoncino
pęczek
empezar lección
un mazzo
szczypiorek
empezar lección
l'erba cipollina
gotować
empezar lección
lessare/ cuocere/ bollire
obfity
empezar lección
abbondante
wrzący
empezar lección
bollente
słony
empezar lección
salato
obierać
empezar lección
sbucciare
siekać
empezar lección
tritare
myć
empezar lección
lavare
kroić
empezar lección
tagliare
w drobną kostkę
empezar lección
a dadini
w plasterki
empezar lección
a rondelle
cienki
empezar lección
sottile
obierać krewetki
empezar lección
sgusciare
na kawałki
empezar lección
a pezzetti
dusić
empezar lección
stufare
patelnia
empezar lección
la padella
łączyć
empezar lección
unire
około
empezar lección
circa
dodać
empezar lección
aggiungere
solić
empezar lección
salare
pieprzyć
empezar lección
pepare
do smaku
empezar lección
a piacere
odcedzić
empezar lección
scolare/ sgocciolare
krótko podsmażyć
empezar lección
saltare
miseczka
empezar lección
la ciotola
posypać
empezar lección
spolverare
na pół
empezar lección
a metà
w kostkę
empezar lección
a cubetti
drylować
empezar lección
eliminare i semi
drobno
empezar lección
finemente
grubo
empezar lección
grossolanamente
podgrzać
empezar lección
scaldare
włączyć gaz
empezar lección
spegnere il fuoco/ la fiamma
przyprawić
empezar lección
condire/ insaporire
ostudzić
empezar lección
lasciare raffreddare
rozprowadzić/ rozsmarować
empezar lección
spalmare
gotować na małym ogniu
empezar lección
cuocere a fiamma dolce
na średnim ogniu
empezar lección
a fiamma moderata
na dużym ogniu
empezar lección
a fiamma alta

Debes iniciar sesión para poder comentar.