prezentacje

 0    101 tarjetas    sunray
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
still water
empezar lección
woda niegazowana
fried foods
empezar lección
potrawy smażone
mediterranean diet
empezar lección
Dieta śródziemnomorska
eating habits
empezar lección
nawyki żywieniowe
carbonated beverages
empezar lección
Napoje gazowane
chemical impurities
empezar lección
zanieczyszczenia chemiczne
exhaustion
empezar lección
wyczerpanie
culinary abilities
empezar lección
umiejętności kulinarne
hypertension
empezar lección
nadciśnienie
obesity
empezar lección
otyłość
major impact
empezar lección
duży wpływ
fertilizer
empezar lección
nawóz
exclude
empezar lección
wykluczać
raisins
empezar lección
rodzynki
cantalupe
empezar lección
kantalupa (melon)
beans
empezar lección
fasola
nut
empezar lección
orzech
watermelon
empezar lección
arbuz
onion
empezar lección
cebula
spinach
empezar lección
szpinak
things added to food
empezar lección
rzeczy dodawane do żywności
wholemeal bread
empezar lección
chleb pełnoziarnisty
cottage cheese
empezar lección
twarożek
grape
empezar lección
winogrono
coconut
empezar lección
orzech kokosowy
ceral
empezar lección
zboże
game
empezar lección
dziczyzna
liver
empezar lección
wątroba
veal
empezar lección
cielęcina
sour milk
empezar lección
zsiadłe/kwaśne mleko
shepherd
empezar lección
pasterz
lactic acid bacteria
empezar lección
Bakterie kwasu mlekowego
break down
empezar lección
psuć się/załamywać się
clot
empezar lección
grudka
whey
empezar lección
serwatka
coagulation
empezar lección
krzepliwość krwi/koagulacja
the cream
empezar lección
śmietanka
preservation
empezar lección
ochrona
maturation
empezar lección
dojrzewanie
hyperplasia
empezar lección
hiperplazja
mold
empezar lección
pleśń
punctured
empezar lección
przebite
flattened
empezar lección
spłaszczone
saline
empezar lección
solanka
surrounding
empezar lección
otaczający
stuffing
empezar lección
farsz/nadzienie
fryer
empezar lección
frytkownica
frying pan
empezar lección
patelnia
crumpet
empezar lección
naleśnik/placek
yeast dough
empezar lección
ciasto drożdżowe
lubricated
empezar lección
smarowane
sprinkled
empezar lección
posypane
caloric value
empezar lección
Wartość kaloryczna
atherosclerosis
empezar lección
miażdżyca
globalisation
empezar lección
globalizacja
open-roasted cheese sandwich
empezar lección
zapiekanka
brest
empezar lección
polędwica
leguminous plants
empezar lección
rośliny strączkowe
fat-soluble vitamins
empezar lección
Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach
linseed oil
empezar lección
olej lniany
slaughter
empezar lección
ubój
lodine
empezar lección
Jod
nutrition
empezar lección
żywienie
participation
empezar lección
udział
coronary heart disease
empezar lección
Choroba wieńcowa
rickets
empezar lección
krzywica
mishmash
empezar lección
bigos
rennet
empezar lección
podpuszczka
aging
empezar lección
starzenie
ingredient
empezar lección
składnik
cook by steam
empezar lección
gotować na parze
werehouse
empezar lección
werehouse
vinegared rice
empezar lección
ocet ryżowy
pickled
empezar lección
konserwowy/marynowany
carawey
empezar lección
kminek
bay leaf
empezar lección
liść laurowy
sauerkraut
empezar lección
kapusta kiszona
mortar
empezar lección
moździerz
pestle
empezar lección
tłuczek
beverage
empezar lección
przetwory
viniary
empezar lección
winnica
vineyards
empezar lección
Winnice(plantacje)
vintage
empezar lección
rocznik wina
extrusion
empezar lección
wytłaczanie
vat
empezar lección
kadź
decantation
empezar lección
dekantacja
barrels
empezar lección
Beczki
vinification
empezar lección
winifikacja
apple-latic fermentation
empezar lección
fermentacja jabłkowo-mlekowa
maceration
empezar lección
maceracja
enology
empezar lección
enologia(nauka o winie)
dilution
empezar lección
rozwodnienie
rod
empezar lección
pleśn
lentils
empezar lección
soczewica
flaxseeds
empezar lección
siemię lniane
barley
empezar lección
kasza jęczmienna
beets
empezar lección
buraki
yeast
empezar lección
drożdże
fungus
empezar lección
grzyby
oatmeal
empezar lección
płatki owsiane
bran
empezar lección
otręby

Debes iniciar sesión para poder comentar.