Moja lekcja

 0    77 tarjetas    martynamatysiak1
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
odwirowanie
empezar lección
centrifugation
drożdże paszowe
empezar lección
fodder yeast
masa (pulpa)
empezar lección
pulp
ksyloza, cukier drzewny
empezar lección
wood sugar
kwas glutaminowy
empezar lección
glutamic acid
sole amonowe
empezar lección
ammonium salts
wkład/ilość wejściowa
empezar lección
input
produkt końcowy
empezar lección
output
informacja zwrotna
empezar lección
feedback
analiza ryzyka
empezar lección
hazard analysis
przenośnik taśmowy
empezar lección
conveyor belt
bez opakowania/luzem
empezar lección
in bulk
produkcja jednostkowa
empezar lección
one-off production
produkcja seryjna
empezar lección
batch production
produkcja ciągła
empezar lección
continuous-flow production
produkcja masowa
empezar lección
mass production
urządzenie stemplujące
empezar lección
date-stamping machine
piec tunelowy
empezar lección
tunnel oven
krajalnica
empezar lección
mandolin
waga elektroniczna
empezar lección
electronic scales
wykrojniki
empezar lección
cutters
blender ręczny
empezar lección
hand blender
elektryczny ubijak
empezar lección
electric whisk
piec pokładowy
empezar lección
deck oven
sonda temperatury
empezar lección
temperature probe
hak do ciasta
empezar lección
dough hook
depozytor
empezar lección
depositor
kotły do oparzania wrzątkiem
empezar lección
Boiling vats
mikser
empezar lección
food processor
standardowe komponenty
empezar lección
standard components
biegunka
empezar lección
diarrhoea
wymioty
empezar lección
vomit
gorączka
empezar lección
fever
kostki rosołowe
empezar lección
stock cubes
obowiązkowy
empezar lección
obligatory
pozostałości
empezar lección
residues
dziennik zdarzeń
empezar lección
log sheet
zagrożenia dla zdrowia
empezar lección
health hazards
pobieranie próbek
empezar lección
sampling
zapis/rejestr
empezar lección
record / register
etykietowanie
empezar lección
labeling
przyprawy
empezar lección
spices
substancja rozpuszczona
empezar lección
solute
polędwica
empezar lección
sirolin
solanka
empezar lección
brine
nasycony
empezar lección
saturated
siarczyny
empezar lección
sulphites
środki przeciwgrzybiczne
empezar lección
antimycotics
kwas askorbinowy
empezar lección
ascorbic acid
fermentacja okresowa
empezar lección
batch fermentation
fermentacja ciągła
empezar lección
continuous fermentation
katalizator nieorganiczny
empezar lección
inaminate catalyst
surowy zacier
empezar lección
raw mash/mash of raw materials
szczep
empezar lección
inoculum
seria/partia
empezar lección
batch
faza zastoj
empezar lección
lag phase
faza stacjonarna
empezar lección
stationary phase
fermentacja tlenowa
empezar lección
aerobic fermentation
podłoże fermentacyjne
empezar lección
fermentation medium
drożdże piekarnicze
empezar lección
Baker's yeast
odmiana/szczep
empezar lección
variety
żywotność/zdolność do życia
empezar lección
viability
melasa
empezar lección
molasses
odcedzić
empezar lección
strain
procesy
empezar lección
processes
dodatki do żywności
empezar lección
condiments
opóźniać
empezar lección
retard
nasycenie
empezar lección
saturation
zawartość/obciążenie bakterii
empezar lección
bacterial load
utlenianie lipidów
empezar lección
lipid oxidation
hamowanie rozwoju pleśni
empezar lección
mould inhibition
błona komórkowa
empezar lección
cell membrane
zatrzymanie smaku
empezar lección
flavor retention
faza wodna
empezar lección
aqueous phase
zmniejszanie mocy
empezar lección
reducing power
wytyczne
empezar lección
guidelines
pobierać próbki
empezar lección
to sample/sampling

Debes iniciar sesión para poder comentar.