Jedzenie i kuchnia

 0    300 tarjetas    karolinaradzimska79
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
wodorosty
empezar lección
la algues
czosnek
empezar lección
l'ail
szczypiorek
empezar lección
la ciboulette
zielona cebulka
empezar lección
l'oignons verts
dymka
empezar lección
la ciboule
cebula
empezar lección
l'oignon
por
empezar lección
le poireau
ziemniak
empezar lección
la pomme de terre
szparagi
empezar lección
l'asperge
kalarepa
empezar lección
le chou-rave
seler naciowy
empezar lección
le céleri
koperek, koper
empezar lección
l'aneth, le fenouil
rabarbar
empezar lección
la rhubarbe
sałata
empezar lección
la laitue
kapusta
empezar lección
le chou
kapusta kiszona
empezar lección
le Choucroute
mniszek lekarski
empezar lección
le pissenlit
cykoria
empezar lección
la chicorée, la endive
brukselka, brukselki
empezar lección
la choux de Bruxelles
szpinak
empezar lección
l'épinard
szczaw zwyczajny
empezar lección
l'oseille
kalafior
empezar lección
le chou-fleur
brokuł
empezar lección
le brocoli
karczoch
empezar lección
l'artichaut
chrzan
empezar lección
le raifort
rzodkiewka
empezar lección
le radis
marchewka
empezar lección
la carotte
burak ćwikłowy
empezar lección
la betteraves
rzepa
empezar lección
le navet
seler korzeniowy
empezar lección
le céleri-rave
papryka czerwona
empezar lección
le poivron rouge
papryka zielona
empezar lección
le poivron verts
papryczka chilli
empezar lección
le piment
awokado
empezar lección
l'avocat
pomidor
empezar lección
la tomate
oberżyna, bakłażan
empezar lección
l'aubergine
ogórek
empezar lección
le concombre
ogórek kiszony
empezar lección
le concombre mariné
korniszon
empezar lección
le cornichon
cukinia
empezar lección
la courgette
kabaczek
empezar lección
la courges
dynia
empezar lección
la citrouille
patison
empezar lección
le potiron
lucerna
empezar lección
le luzerne
soczewica
empezar lección
la lentille
fasola
empezar lección
le haricots
soja, sojowy
empezar lección
la graine de soja, le soja
kiełki soji
empezar lección
le germes de soja
owoce
empezar lección
le fruits
porzeczka czerwona
empezar lección
la groseille
porzeczka czarna
empezar lección
le cassis
agrest
empezar lección
la groseille à maquereau
winogrono
empezar lección
le raisin
żurawina
empezar lección
la canneberge
jagody leśne
empezar lección
les baies de la forêt
borówki
empezar lección
la myrtilles
malina
empezar lección
la framboise
jeżyny
empezar lección
les mûres
truskawka
empezar lección
la fraise
śliwka
empezar lección
la prune
śliwka suszona
empezar lección
la Prune séchée
śliwka węgierka
empezar lección
la prune hongrois
brzoskwinia
empezar lección
la pêche
nektarynka
empezar lección
la nectarine
wiśnia, wiśnie
empezar lección
la cerise, cerises
daktyle
empezar lección
les dates
orzech włoski
empezar lección
la noix
orzechy laskowe
empezar lección
la noisettes
orzechy ziemne, fistaszki
empezar lección
la cacahuètes
orzech kokosowy
empezar lección
la noix de coco
mleczko kokosowe
empezar lección
lait de coco
wiórki kokosowe
empezar lección
les noix de coco desséchée
gruszka
empezar lección
la poire
jabłko
empezar lección
la pomme
pigwa
empezar lección
le coing
owoce cytrusowe
empezar lección
les agrumes
cytryna
empezar lección
le citron
pomarańcza
empezar lección
l'orange
grejpfrut
empezar lección
la pamplemousse
limonka
empezar lección
la lime
melon
empezar lección
le melon
arbuz
empezar lección
la pastèque
banan
empezar lección
la banane
figa
empezar lección
la figue
granat
empezar lección
la grenade
kiwi
empezar lección
le kiwi
marakuja
empezar lección
le fruit de la passion
liczi
empezar lección
le litchi
karambola
empezar lección
la carambole
ananas
empezar lección
l'ananas
mango
empezar lección
la mangue
papaja
empezar lección
la papaye
przyprawa
empezar lección
la épice
pieprz
empezar lección
poivre
sól
empezar lección
sel
gożdziki
empezar lección
clous de girofle
ziele angielskie
empezar lección
le piment de la Jamaique
gałka muszkatołowa
empezar lección
la noix de muscade
cynamon
empezar lección
la cannelle
kminek
empezar lección
le cumin
papryka mielona
empezar lección
le paprika au sol
imbir
empezar lección
le gingembre
wanilia, laska wanilii
empezar lección
la vanille, la gousse de vanille
sos
empezar lección
la sauce
keczup
empezar lección
le ketchup
ekstrakt, wyciąg
empezar lección
le extrait de
przecier pomidorowy
empezar lección
le purée de tomates; le concentré de tomat
przecier
empezar lección
la mousse
musztarda
empezar lección
la moutarde
majonez
empezar lección
la mayonnaise
ocet winny
empezar lección
le vinaigre
zioła
empezar lección
les herbes
koper
empezar lección
l'aneth
liść laurowy
empezar lección
la feuille de laurier
oregano
empezar lección
le origan
estragon
empezar lección
l'estragon
bazylia
empezar lección
le basilic
szałwia lekarska
empezar lección
la sauge
tymianek
empezar lección
le thym
mięta
empezar lección
lq menthe
miętowa herbata
empezar lección
la thé à la menthe
pietruszka
empezar lección
le persil
kolendra
empezar lección
la coriandre
rozmaryn
empezar lección
le romarin
lubczyk
empezar lección
la livèche
cząber
empezar lección
la sarriette
melisa
empezar lección
la mélisse
zboża
empezar lección
la céréales
owies
empezar lección
la avoine
pszenica
empezar lección
le blé
żyto
empezar lección
le seigle
jęczmień
empezar lección
l'orge
ryż
empezar lección
le riz
mąka pszenna
empezar lección
farine de blé
mąka żytnia
empezar lección
farine de seigle
pieczywo, chleb
empezar lección
le pain
rogalik
empezar lección
le croissant
ciasto (placek)
empezar lección
le gâteau
naleśnik
empezar lección
la crêpe
ciasto nalesnikowe
empezar lección
la pâte à frire
bułka tarta
empezar lección
le miettes
bułka
empezar lección
la rouler
bagietka
empezar lección
la baguette
chałka pleciona
empezar lección
la tchallah tressé
makaron
empezar lección
la pâte
makaron spaghetti
empezar lección
le spaghetti
kluski
empezar lección
la nouilles
kawa
empezar lección
la café
herbata ziołowa, napar
empezar lección
la tisane
herbatka z lipy
empezar lección
le thé avec tilleul
rumianek
empezar lección
la camomille
herbata zielona
empezar lección
le thé vert
torebka herbaty ekspresowej
empezar lección
le sachet de thé express
czekolada
empezar lección
le chocolat
czekolada mleczna
empezar lección
le chocolat au lait
czekolada gorzka
empezar lección
le chocolat noir
kakao
empezar lección
le cacao
biała czekolada
empezar lección
le chocolat blanc
nabiał
empezar lección
les produits laitiers
mleko
empezar lección
le lait
śmietana
empezar lección
la crème
jogurt
empezar lección
le yaourt
masło
empezar lección
le beurre
olej
empezar lección
l'huile
ser
empezar lección
le fromage
twarożek
empezar lección
le cottage
mięso
empezar lección
la viande
podroby (wątróbka, nerki itp.)
empezar lección
abats (foie, reins, etc)
dziczyzna
empezar lección
le gibier
bażant
empezar lección
le faisan
przepiórka
empezar lección
la caille
perliczka
empezar lección
la pintade
drób
empezar lección
la volaille
kurczak
empezar lección
le poulet
indyk
empezar lección
la dinde
gęś
empezar lección
la oie
jajka
empezar lección
les oeufs
jajko
empezar lección
le oeuf
jajko sadzone
empezar lección
le oeuf poché
jajko na twardo
empezar lección
l'œuf dur
jajko na miękko
empezar lección
l'œuf à la coque
wędliny, kiełbasy
empezar lección
la charcuterie
kiełbasa
empezar lección
la saucisse
kaszanka
empezar lección
le boudin noir
szynka
empezar lección
le jambon
boczek
empezar lección
le bacon
mięczaki
empezar lección
les mollusques
schab
empezar lección
le côtelette de porc
ostrygi
empezar lección
la huîtres
homar
empezar lección
le homard
rak
empezar lección
la écrevisse
krab
empezar lección
le crabe
krewetki
empezar lección
la crevette
ryby
empezar lección
le poisson
ryby wędzone
empezar lección
le poisson fumé
ryby i owoce morza
empezar lección
les poissons et fruits de mer
rekin
empezar lección
requin
ryba płaszczka
empezar lección
la poissons raie
śledzie
empezar lección
hareng
okoń
empezar lección
la perche
makrela
empezar lección
le maquereau
pstrąg
empezar lección
la truite
łosoś
empezar lección
le saumon
dorsz
empezar lección
la morue
szczupak
empezar lección
le brochet
karp
empezar lección
la carpe
węgorz elektryczny
empezar lección
la anguille électrique
tuńczyk
empezar lección
le thon
jesiotr
empezar lección
le esturgeon
kawior
empezar lección
le caviar
zastawa stołowa
empezar lección
la vaisselle
szkło stołowe
empezar lección
le verres
sztućce (widelec, nóż, łyżka)
empezar lección
le couverts (la fourchette, le couteau, la cuillère)
kieliszek do wina
empezar lección
le verre de vin
szklanka do wody
empezar lección
le verre d'eau
kufel do piwa
empezar lección
la pinte de bière, la chope à bière
kieliszek do szampana
empezar lección
la flüte à champagne
karafka
empezar lección
la carafe
dzban
empezar lección
le pichet
beczka, baryłka
empezar lección
le canon
talerz płaski
empezar lección
l'assiette plate
talerz głęboki
empezar lección
l'assiette creuse
miseczka
empezar lección
le bol
miska do sałatek
empezar lección
le saladier
półmisek
empezar lección
le plat
filiżanka
empezar lección
la tasse
kubek herbaty
empezar lección
la tasse de thé
cukiernica
empezar lección
le sucrier
maselniczka
empezar lección
le beurrier
solniczka
empezar lección
la salière
pieprzniczka
empezar lección
la poivrière
dzbanek do herbaty
empezar lección
la théière
waza do zupy
empezar lección
la soupière
wazon z kwiatami
empezar lección
la vase de fleurs
sosjerka
empezar lección
le saucière
mały dzbanuszek
empezar lección
le crémier
podstawek
empezar lección
la soucoupe
obrus
empezar lección
la nappe
taca
empezar lección
le plateau
koszyk na chleb
empezar lección
la corbeille à pain
kubek
empezar lección
le gobelet
serwetka
empezar lección
la serviette
świecznik
empezar lección
la chandelier
dekoracja stołu
empezar lección
le décor de table
serwis obiadowy
empezar lección
le service de table
serwis do kawy
empezar lección
le service à café
sprzęt kuchenny
empezar lección
les ustensiles de cuisine
łyżka wazowa do nakladania zup
empezar lección
la cuillère louche
łyżka cedzakowa
empezar lección
la écumoire
łopatka do mięsa
empezar lección
la pelle
ugniatacz do ziemniaków
empezar lección
la presse-purée, le pilon
trzepaczka do jajej
empezar lección
le fouet
nożyczki
empezar lección
le ciseaux
tarka kuchenna
empezar lección
la cuisine de râpe
krajalnica [do chleba]
empezar lección
la trancheuse à pain, la mandoline
ostrzałka do noży
empezar lección
le fusil
szczypce
empezar lección
la pince
deska do krojenia
empezar lección
la planche à découper
sitko do herbaty
empezar lección
la passoire à thé
cedzak/durszlak
empezar lección
la crépine / la passoire
wałek do ciasta
empezar lección
le rouleau à pâtisserie
otwieracz do puszek
empezar lección
le ouvre-boîtes
korkociąg
empezar lección
le tire-bouchon
dziadek do orzechów
empezar lección
le casse-noix
termometr
empezar lección
le thermomètre
rozgniatacz do czosnku
empezar lección
le presse-ail
wyciskacz soku
empezar lección
le presse-citron
możdzieź
empezar lección
le mortier
lejek
empezar lección
le entonnoir
pedzelek do ciasta
empezar lección
le pinceau
łyżka do lodów
empezar lección
la cuiller à glace
waga kuchenna
empezar lección
la balance de cuisine
foremki do ciastek
empezar lección
le emporte-pièces
drylownica
empezar lección
le dénoyauteur
miarka do płynów
empezar lección
la tasse à mesurer
foremka do ciasta
empezar lección
le mouler la pâte
blaha do ciastek
empezar lección
la plaque à pâtisserie
miski do miksowania
empezar lección
le bols à mélanger
garnek do gotowania
empezar lección
la marmite, le faitout
patelnia
empezar lección
la poêle
rondelek
empezar lección
la casserole
szybkowar
empezar lección
le autocuiseur
sokowirówka
empezar lección
le presse-agrumes, la centrifugeuse
młynek do kawy
empezar lección
le moulin à café
czajnik elektryczny
empezar lección
la bouilloire électrique
ekspres do kawy
empezar lección
la cafetière
toster
empezar lección
le grille-pain
gofrownica
empezar lección
le gaufrier-gril
robot do pieczenia chleba
empezar lección
le robot boulanger
frytkownica
empezar lección
la friteuse
mikser ręczny
empezar lección
le batteur à main
AGD
empezar lección
appareils électroménagers
blacha do piekarnika
empezar lección
la lèchefrite
trzepaczka do miksera
empezar lección
le fouet
termos
empezar lección
le thermos
pokrywka
empezar lección
le couvercle
garnuszek do mlek
empezar lección
le pot à lait
maszynka do mielenia mięsa
empezar lección
le hachoir à viande
suszarka do naczyń
empezar lección
le égouttoir
robot kuchenny
empezar lección
le robot de cuisine

Debes iniciar sesión para poder comentar.