HACCP, processing handing, carbohydrates

 0    64 tarjetas    sunray
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
UNPROCESSED
empezar lección
Nieprzetworzony
PROCESSED
empezar lección
Przetworzony
WHOLE GRAINS
empezar lección
Pełne ziarno
PASTRIES
empezar lección
Słodycze
SODA (AMER)
empezar lección
Napoje gazowane
REFINED FOODS
empezar lección
Rafinowane jedzenie
INTERFERE WITH
empezar lección
Zakłócać/przeszkadzać
PROMPT
empezar lección
Pobudzać/doprowadzać do
TYPE 2 DIABETES
empezar lección
Cukrzyca typu II
INSULIN RESISTANCE
empezar lección
Insulino oporność
RESPOND TO
empezar lección
Reagować na
STARCH
empezar lección
Skrobia
WEAR OUT
empezar lección
Wykończony
GLYCEMIC INDEX
empezar lección
Indeks glikemiczny
GLYCEMIC LOAD
empezar lección
Ładunek glikemiczny
OATS
empezar lección
Owies
MILL
empezar lección
Mielić
GRIND
empezar lección
Zmieli/siekać
COARSELY GROUND
empezar lección
Grubo mielony
FINELY GROUND
empezar lección
drobno zmielony
BRAN
empezar lección
Łuska
GERM
empezar lección
Zalążek
RIPENESS
empezar lección
Dojrzałość
OATMEAL
empezar lección
Owsiane
WHEAT
empezar lección
Pszenica
MOLECULES
empezar lección
Molekuły
CONSTIPATION
empezar lección
Zatwardzenie
SOLUBLE
empezar lección
Rozpuszczalny
INSOLUBLE
empezar lección
nierozpuszczalny
HAZARD
empezar lección
zagrożenie
ASSURANCE OF FOOD SAFETY
empezar lección
Zagrożenie bezpieczeństwa żywności
IMPLEMENT
empezar lección
wdrażać
MAINTAIN
empezar lección
utrzymać
ON SITE
empezar lección
Na miejscu
BE UP TO DATE
empezar lección
aktualnie
PRODUCT DEVELOPMENT
empezar lección
Ulepszenie produktów
MILK PROCESSING PLANT
empezar lección
Zakład przetwórstwa mleka
PATHOGENS
empezar lección
Patogenów
CROSS-CONTAMINATION
empezar lección
Zakażenie krzyżowe
MEASURES
empezar lección
Środki/kroki podjęte w jakimś celu
OCCUR
empezar lección
Pojawić/zdarzyć się
ADVERSE HEALTH EFFECTS
empezar lección
Skutki szkodliwe dla zdrowia
ENSURE PRODUCT SAFETY
empezar lección
Zagrożenie bezpieczeństwa życiowego
APPLY
empezar lección
stosować
OPERATE
empezar lección
działać
CRITERION
empezar lección
kryterium
ACIDITY
empezar lección
kwasowość
MOISTURE
empezar lección
wilgoć
REQUIREMENTS
empezar lección
wymagania
KEEP RECORDS
empezar lección
Prowadzenie dokumentacji
FOOD PROCESSING
empezar lección
przetwórstwo
RAW MATERIALS
empezar lección
Surowe materiały
CROPS
empezar lección
Zbiory, uprawy
HARVEST TIMES
empezar lección
Czas zbirów
BE CONFINED TO...
empezar lección
Być ograniczone do
DEMAND FOR
empezar lección
Zapotrzebowanie na
CHEMICAL COMPOSITION
empezar lección
Skład chemiczny
YIELDS
empezar lección
Plony
LIMIT (V)
empezar lección
Ograniczać
SEASONAL
empezar lección
sezonowy
BE IN GREATER DEMAND
empezar lección
Jest na coś zapotrzebowanie/popyt
CONTRACT AHEAD
empezar lección
Umawiać się z wyprzedzeniem
STORAGE
empezar lección
magazynować
SOLID
empezar lección
Stały/solidny

Debes iniciar sesión para poder comentar.