ESKK l. 13-14

 0    105 tarjetas    Kruczella
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
la eau
empezar lección
woda
en boîte
empezar lección
w puszce
en faire une
empezar lección
zrobić jedną
la entrée
empezar lección
przystawka
le escargot
empezar lección
ślimak
étranger / étrangère
empezar lección
cudzoziemiec, cudzoziemka
excellent, excellente
empezar lección
doskonały, doskonała
faire bouillir
empezar lección
zagotować
fait, faite
empezar lección
zrobiony
la farine
empezar lección
mąka
fini, finie
empezar lección
skończony
le fois gras
empezar lección
pasztet z gęsiej wątróbki
fondue savoyarde
empezar lección
rodzaj sosu z sera
fort, forte
empezar lección
silny, silna
le four
empezar lección
piecyk, piec
la fourchette
empezar lección
widelec
frites, pommes de terre frites
empezar lección
frytki, smażone ziemniaki
le fromage blanc
empezar lección
twaróg
le fromage de pays
empezar lección
ser lokalny, regionalny
le fromage de chèvre
empezar lección
ser kozi
le fruit de mer
empezar lección
owoc morza
gastronomique
empezar lección
gastronomiczny
gâteau aux pommes
empezar lección
szarlotka, ciasto z jabłkami
la glace
empezar lección
lód
goûter à qch
empezar lección
próbować coś
le goûter
empezar lección
przekąska, podwieczorek
le haricot blanc, vert
empezar lección
biała fasolka, zielona
la herbe aromatique
empezar lección
aromatyczne zioła
le jambon
empezar lección
szynka
je bois / boire
empezar lección
piję, pić
le légume
empezar lección
warzywo, jarzyna
longtemps
empezar lección
długo
la margarine
empezar lección
margaryna
la mayonnaise
empezar lección
majonez
mélanger
empezar lección
mieszać
le miel
empezar lección
miód
le morceau
empezar lección
kawałek
le mouton
empezar lección
baran, baranina
la myrtille
empezar lección
borówka, czarna jagoda
ni de
empezar lección
ani
la odeur, le parfum
empezar lección
Zapach x 2
le oeuf, les oeufs
empezar lección
jajko, jajka [œf] [o]
la oie
empezar lección
gęś [wa]
la orange
empezar lección
pomarańcza
le pain de blé
empezar lección
chleb pszenny
le pain grillé
empezar lección
tost, chleb opiekany, grzanka
le pain rassis
empezar lección
czerstwy chleb
la pause
empezar lección
przerwa
peler
empezar lección
obrać
le petit frère
empezar lección
młodszy brat, braciszek
la petite copine
empezar lección
dziewczyna - sympatia
le petit pois
empezar lección
groszek zileony [pwa]
peu
empezar lección
mało
le plat de résistance
empezar lección
danie główne
le plat du jour
empezar lección
danie dnia
la poêle
empezar lección
patelnia [pwal]
le poivron
empezar lección
papryka słodka
le poivre/ poivrer
empezar lección
pieprz/ popieprzyć
la pomme
empezar lección
jabłko
la pomme de terre
empezar lección
Ziemniak
le porc
empezar lección
wieprz, wieprzowina
le poulet
empezar lección
kurczak
le problème
empezar lección
problem
Qu'est-ce qu'il y a comme glace?
empezar lección
Jakie są lody?
le quartier
empezar lección
ćwiartka
quiche lorraine
empezar lección
zapiekanka na bazie sera, mleka, jajek
le ragoût
empezar lección
potrawka
le raisin
empezar lección
winogrono
râper
empezar lección
zetrzec ma tarce
ravi, ravie
empezar lección
zachwycony, zachwycona
la recette
empezar lección
przepis
rester
empezar lección
pozostawać, zostawać
le riz
empezar lección
ryż
le romarin
empezar lección
rozmaryn
la rondelle
empezar lección
plasterek (okrągły)
le sac
empezar lección
Torba, worek
la salade verte
empezar lección
Zielona sałatka
saler, le sel
empezar lección
posolić, sól
la sardine
empezar lección
sardynka
la sauce
empezar lección
sos
la saucisse / le saucisson sec
empezar lección
kiełbaska, kiełbasa sucha
se rassembler
empezar lección
zbierać się
se régaler
empezar lección
raczyć, delektować
se réveiller
empezar lección
obudzić się, rozbudzić się
servir
empezar lección
podawać
la sorte
empezar lección
rodzaj
la spécialité
empezar lección
specjalność
le sucre en poudre
empezar lección
cukier puder
sympa
empezar lección
fajny
la tarte
empezar lección
tarta
le thé
empezar lección
herbata
le thym
empezar lección
tymianek
la tomate
empezar lección
pomidor
traditionnellement
empezar lección
tradycyjnie
la tranche
empezar lección
Kromka, plasterek
variété
empezar lección
różnorodność
le veau
empezar lección
cielę, cielęcina
verser
empezar lección
wlać, nalać
la viande
empezar lección
mięso, wędlina
le vin
empezar lección
wino
vite
empezar lección
szybko
voilà
empezar lección
proszę
le yaourt, le yaourt nature
empezar lección
jogurt, jogurt naturalny
j'ai soif
empezar lección
Chce mi się pić
j'ai sommeil
empezar lección
jestem senna

Debes iniciar sesión para poder comentar.