65. Gotowanie

 0    35 tarjetas    kamil4815
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
bezsolny, niezawierający soli
empezar lección
salt-free
tłuczony, ubity
empezar lección
mashed
gotować na parze
empezar lección
steam
dusić (potrawę)
empezar lección
stew
mielić (np. ziarno)
empezar lección
grind
siekany
empezar lección
chopped
kiszony
empezar lección
pickled
mielony (np. o mięsie)
empezar lección
minced
zgniatać, rozbijać
empezar lección
smash
mieszać, miksować
empezar lección
blend
bez cukru
empezar lección
sugar-free
siekać, ciąć
empezar lección
chop
surowy (np. mięso)
empezar lección
raw
wegetariański
empezar lección
vegetatian
wędzony (np. mięso, ryba)
empezar lección
smoked
krwisty
empezar lección
rare
średnio wysmażony
empezar lección
medium
delikatny
empezar lección
tender
kroić w kostkę
empezar lección
dice
topić, roztapiać
empezar lección
melt
domowej roboty
empezar lección
homemade
mieszać
empezar lección
stir
zmniejszyć temperaturę
empezar lección
turn down the heat
zwiększyć temperaturę
empezar lección
turn up the heat
marynować
empezar lección
pickle
słodzić
empezar lección
sweeten
wypełnienie, nadzienie
empezar lección
filling
wzbogacać
empezar lección
enrich
schładzać
empezar lección
cool
doprawiać do smaku
empezar lección
flavour
podgrzewać, rozgrzać
empezar lección
heat
mieszać (składniki ze sobą)
empezar lección
mix
mieszanka, masa
empezar lección
mixture
rozgotować
empezar lección
overcook
ciasto (masa przed upieczeniem)
empezar lección
pastry

Debes iniciar sesión para poder comentar.