vegetales examen

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término definición
złożoność
empezar lección
complejidad
sezonowość
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estacionalidad
morela
empezar lección
el albaricoque
brzoskwinia
empezar lección
el melocotón
I posiekane
empezar lección
troceado
zastrzyk
empezar lección
la inyección
ścieranie
empezar lección
abrasión
powierzchnia
empezar lección
superficie
płomień
empezar lección
la llama
straty
empezar lección
resitudos
bondaż
empezar lección
abombarse
solanka
empezar lección
salmuera
syrop
empezar lección
almibar
zarodniki
empezar lección
esporos
nieszkodliwy
empezar lección
inofensivo
pożądany
empezar lección
deseada
zakwaszenie
empezar lección
acidificación
zaciskanie
empezar lección
engatillado
prostokąt
empezar lección
retangulo
zestaw
empezar lección
sertido
warstwa
empezar lección
capa
woda związana
empezar lección
agua ligada
zachowane
empezar lección
retenida
wilgotność względna
empezar lección
humedad relativa
współczynnik
empezar lección
coeficiente
grubość materiału
empezar lección
espesor
objętość
empezar lección
volumen
gęstość
empezar lección
densidad
skrobia
empezar lección
almidon
siarczki
empezar lección
sulfuros
siarczyn
empezar lección
sulfito
bęben
empezar lección
tambar
zarodkowanie
empezar lección
nucleacion
zniszczyć
empezar lección
rotura
błona
empezar lección
membrana
pikle, marynaty
empezar lección
encurtidos
kultury, uprawy
empezar lección
cultivos
nadziewany
empezar lección
relleno
zaprawiony
empezar lección
aliñado
optymalny punkt w dojrzewaniu
empezar lección
envero
slodziki
empezar lección
edulcorantes
galaretki
empezar lección
jalea
środki żelujące
empezar lección
gelificantes
rozpuszczone ciała stałe
empezar lección
solidos disueltos
zamiana
empezar lección
inversion
lepkosc
empezar lección
viscosidad
olejki eteryczne
empezar lección
aceites esenciales
kielkowanie
empezar lección
germinación
wirowanie
empezar lección
centrifugacion
rozpuszczalniki
empezar lección
disolventes
gotowanie w fermentacji
empezar lección
aderzo
I posiekane
empezar lección
troceado
brązowienie
empezar lección
pardeamiento
wartość odżywcza
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valor nutricional
sztuczne suszenie
empezar lección
secado artificial
Szlifowanie
empezar lección
Molienda
łańcuch
empezar lección
cadena
rozmiar
empezar lección
tamaño
pekniecie np. błon
empezar lección
rotura
turgiczność, twardość
empezar lección
turgencia
wzrost
empezar lección
crecimiento
bandaże
empezar lección
bandajes
wymienić
empezar lección
substituir
nierozpuszczalny
empezar lección
insoluble
malina
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la frambuesa
zageszczacz
empezar lección
espesante
wadliwa
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defectuoso
oszustwa
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fraudes
ciecierzyca
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garbanzos
fasola
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la judía
bób
empezar lección
las habas
soczewica
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las lentejas
nasiona
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semillas
nadtlenki
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peróxidos
wytloczyny
empezar lección
orujos
oczyszczenie
empezar lección
depuracion
parowanie
empezar lección
evaporación
czeresnie
empezar lección
grosellas
wydajność
empezar lección
rendimiento
środki strącające
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agentes precipitantes
przesiewanie
empezar lección
tamizado
oczyszczenie
empezar lección
depuración
Śliwka
empezar lección
ciruela
suszone morele
empezar lección
orejones
pszenica
empezar lección
trigo
grejpfrut
empezar lección
pomelo
burak
empezar lección
remolacha
Borowik
empezar lección
boletus
ciastka
empezar lección
bollería
naprężenie ścinające
empezar lección
tensión cortante
prędkość ścinania
empezar lección
velocidad cortante
moczyć
empezar lección
remojar

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