słówka

 0    169 tarjetas    kamalmichalik
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
il riso a chicco lungo
empezar lección
ryż długoziarnisty
il chicco
empezar lección
ziarno
il gambero
empezar lección
Krewetka
le Code di gamberi
empezar lección
ogony krewetkowe
la zucchina
empezar lección
cukinia
la cipolla
empezar lección
cebula
la carota
empezar lección
marchew
la Costa di sedano
empezar lección
łodyga selera naciowego
il peperoncino
empezar lección
chili
un mazzo
empezar lección
garść, pęczek
l'erba cipollina
empezar lección
szczypiorek
lessare / bollire
empezar lección
gotować
abbondante
empezar lección
obfity
bollente
empezar lección
wrzenie
salato
empezar lección
słony
sbucciare
empezar lección
obierać
tritare
empezar lección
siekać
lavare
empezar lección
myć
tagliare
empezar lección
kroić, ciąć
a dadini
empezar lección
pokrojony w kostkę
a rondelle
empezar lección
w plasterki
sottile
empezar lección
cienki
sgusciare
empezar lección
powłoka, obierać krewetki
a pezzetti
empezar lección
w małych kawałkach
stufare
empezar lección
dusić
la padella
empezar lección
patelnia
unire
empezar lección
łączyc, przystąpić
cuocere
empezar lección
gotować
circa
empezar lección
około
aggiungere
empezar lección
dodawać
salare
empezar lección
solić
pepare
empezar lección
pieprzyć, doprawiać pieprzem
a piacere
empezar lección
do smaku
scolare
empezar lección
odcedzić
saltare
empezar lección
krótko podsmażyć
la ciotola
empezar lección
Miska
spolverare
empezar lección
posypać
servire
empezar lección
podawać, służyć
tagliare a metà
empezar lección
przeciąć na pół
tagliare a cubetti
empezar lección
pokroić w kostkę
tagliare a fette
empezar lección
pokroić w plasterki
eliminare i semi
empezar lección
drylować, wyeliminuj nasiona
tritare finemente / grossolanamente
empezar lección
drobno posiekać / grubo
sgocciolare
empezar lección
odcedzić, drenaż
scaldare
empezar lección
podgrzać, ciepły
mescolare
empezar lección
łaczyć, mieszać
spegnere il fuoco/ la fiamma
empezar lección
ugasić ogień / płomień
condire/ insaporire
empezar lección
przyprawiać / smaku
lasciare raffreddare
empezar lección
ostudzić, niech ostygnie
spalmare
empezar lección
rozsmarować
cuocere a fuoco lento
empezar lección
gotować na wolnym ogniu
cuocere a fiamma dolce
empezar lección
gotować na małym ogniu
a fiamma moderata
empezar lección
na umiarkowanym ogniu
a fiamma alta
empezar lección
na dużym ogniu
la banana
empezar lección
banan
l'amarena
empezar lección
wiśnia
la ciliegia
empezar lección
czereśnia
la fragola
empezar lección
truskawka
I frutti di bosco
empezar lección
owoce leśne, dzikie jagody
il lampone
empezar lección
malina
il ribes
empezar lección
porzeczki
il mirtillo
empezar lección
borówka
la mora
empezar lección
jeżyna
la pesca
empezar lección
brzoskwinia
l'albicocca
empezar lección
Morela
la mela
empezar lección
jabłko
la pera
empezar lección
gruszka
la prugna
empezar lección
śliwka
gli agrumi
empezar lección
owoce cytrusowe
l'arancia
empezar lección
pomarańcza
il pompelmo
empezar lección
grejpfrut
il limone
empezar lección
cytryna
il mandarino
empezar lección
mandarynka
il melone
empezar lección
melon
l'anguria
empezar lección
arbuz
il cocomero
empezar lección
kokos
l'uva
empezar lección
winogrona
il kiwi
empezar lección
kiwi
il fico
empezar lección
figa
il melograno
empezar lección
granat
il legume
empezar lección
warzywo, jarzyna
il pomodoro
empezar lección
pomidor
il peperone
empezar lección
papryka
la carota
empezar lección
marchew
il cetriolo
empezar lección
ogórek
la zucca
empezar lección
dynia
la melanzana
empezar lección
bakłażan
la patata
empezar lección
ziemniak
l'insalata belga
empezar lección
cykoria
la lattuga
empezar lección
sałata
il cavolo
empezar lección
kapusta
il cavolo di Bruxelles (Brusseles)
empezar lección
brukselka
il cavolfiore
empezar lección
kalafior
il sedano
empezar lección
seler
il porro
empezar lección
por
i ceci
empezar lección
ciecierzyca
i fagioli
empezar lección
fasola
I fagiolini
empezar lección
fasolka szparagowa
i piselli
empezar lección
groszek
il fungo
empezar lección
grzyb
il mais
empezar lección
kukurydza
il ravanello
empezar lección
rzodkiewka
l'aglio
empezar lección
czosnek
uno spicchio d'aglio
empezar lección
ząbek czosnku
una testa d'aglio
empezar lección
główka czosnku
la barbabietola
empezar lección
burak
l'asparago
empezar lección
szparagi
il basilico
empezar lección
bazylia
la cipolla
empezar lección
cebula
gli spinaci
empezar lección
szpinak
il broccolo
empezar lección
brokuły
il prezzemolo
empezar lección
pietruszka
l'oliva
empezar lección
oliwka
la noce
empezar lección
Orzech włoski
la nocciola
empezar lección
orzech laskowy
gli arachidi
empezar lección
orzechy arachidowe
i pistacchi
empezar lección
pistacje
la mandorla
empezar lección
migdał
l'uvetta
empezar lección
rodzynek
l'uovo/le uova
empezar lección
jajko / jajka
l'olio di semi di girasole
empezar lección
olej słonecznikowy
il burro
empezar lección
masło
la margarina
empezar lección
margaryna
la pancetta
empezar lección
boczek
lo strutto
empezar lección
smalec
il lardo
empezar lección
słonina
la marmellata
empezar lección
dżem
il pane
empezar lección
chleb
la farina
empezar lección
mąka
il tonno
empezar lección
Tuńczyk
il sugo
empezar lección
Sos
il sugo di pomodoro per la pastasciutta
empezar lección
sos pomidorowy do makaronu
la salsa / il sugo
empezar lección
sos
la mostarda
empezar lección
musztarda
amaro
empezar lección
gorzki
aspro
empezar lección
cierpki, kwaśny
acido
empezar lección
kwas, kwaśny
piccante
empezar lección
pikantny
caldo
empezar lección
ciepły
freddo
empezar lección
zimno
tiepido
empezar lección
letni, ciepły
squisito
empezar lección
pyszny, zachwycający
la carne di manzo/ di maiole
empezar lección
mięso wołowe/ wieprzowe
vitello
empezar lección
cielęcina
pollo
empezar lección
kurczak
la panna
empezar lección
śmietana
il condimento
empezar lección
przyprawa
le spezie
empezar lección
przyprawy
le erbe, le erbette
empezar lección
zioła, zioła
il rosmarino
empezar lección
rozmaryn
la salvia
empezar lección
szałwia
la menta
empezar lección
mięta
il timo
empezar lección
tymianek
il basilico
empezar lección
bazylia
l'origano
empezar lección
oregano
il sale/ il pepe
empezar lección
sól/ pieprz
la cannella
empezar lección
cynamon
lo zucchero
empezar lección
cukier
l'aglio
empezar lección
czosnek
il petto di pollo
empezar lección
pierś z kurczaka
il pesce
empezar lección
ryba
il salmone
empezar lección
łosoś
il filetto
empezar lección
filet
le cozze
empezar lección
małże
il parmigiano
empezar lección
Parmezan
la rucola
empezar lección
rukola
misto
empezar lección
mieszany
crudo
empezar lección
surowy
dolce
empezar lección
słodki

Debes iniciar sesión para poder comentar.