Il Cibo 3. (Pesce e carne)

 0    92 tarjetas    13Gabi
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
pesce e frutti di mare
empezar lección
ryby i owoce morza
la carpa
empezar lección
karp
il caviale
empezar lección
kawior
il granchio
empezar lección
krab
la canocchia
empezar lección
krewetka
l’aragosta
empezar lección
langusta
il salmone
empezar lección
łosoś
lo scombro
empezar lección
makrela
il granchio marino
empezar lección
krab morski
la trota
empezar lección
pstrąg
il filetto di pesce
empezar lección
filet rybny
la sardina
empezar lección
sardynka
l’aringa
empezar lección
śledź
il luccio
empezar lección
szczupak
il merluzzo
empezar lección
dorsz
il tonno
empezar lección
tuńczyk
l’ostrica
empezar lección
ostryga
la trota al cumino
empezar lección
pstrąg w kminku
la trota al burro
empezar lección
pstrąg w maśle
la trota alla panna
empezar lección
pstrąg w śmietanie
la carne
empezar lección
mięso
la carne di pollame
empezar lección
drób
la carne di manzo
empezar lección
wołowina
la carne di agnello
empezar lección
jagnięcina
la carne ovina
empezar lección
baranina
la carne di vitello
empezar lección
cielęcina
il tagliere
empezar lección
drewniana deska (do krojenia)
la carne di maiale
empezar lección
wieprzowina
la selvaggina
empezar lección
dziczyzna
la bistecca / il filetto
empezar lección
befsztyk
lo stufato
empezar lección
mięso duszone
il coniglio
empezar lección
królik
le polpette
empezar lección
kotlety mielone
il porcellino
empezar lección
prosiak
il gulash di manzo
empezar lección
gulasz wołowy
il cervo
empezar lección
jeleń
la pernice
empezar lección
kuropatwa
il capriolo
empezar lección
sarna
la lepre
empezar lección
zając
il fagiano
empezar lección
ripieno
la schiena di cervo
empezar lección
schab z jelenia
l’arrosto di capriolo
empezar lección
pieczeń z sarny
la pancetta
empezar lección
boczek
la schiena
empezar lección
schab
la cotoletta
empezar lección
kotlet
il filetto
empezar lección
polędwica
il sanguinaccio
empezar lección
kaszanka
la salsiccia di fegato
empezar lección
pasztetowa
il prosciutto affumicato
empezar lección
szynka wędzona
la carne macinata
empezar lección
mięso mielone
stufato
empezar lección
pieczony
ai ferri
empezar lección
grillowany, z rusztu
arrosto
empezar lección
pieczony
fritto
empezar lección
smażony
affumicato
empezar lección
wędzony
bollita / lessa
empezar lección
gotowany / z wody
al sangue
empezar lección
krwisty
poco cotto
empezar lección
słabo wysmażony
medio / ben cotto
empezar lección
średnio / dobrze wysmażone
Io preferisco piuttosto il pesce.
empezar lección
Preferuję raczej ryby.
Il pesce mi piace pure
empezar lección
lubię też ryby.
pollame
empezar lección
drób
il pollo
empezar lección
kurczak
l’oca
empezar lección
gęś
le frattaglie
empezar lección
podroby
l’anatra
empezar lección
kaczka
il gallo
empezar lección
kogut
il tacchino
empezar lección
indyk
la gallina
empezar lección
kura
il pollo alla griglia
empezar lección
kurczak pieczony na grillu
il pollo al peperoncino
empezar lección
kurczak z papryką
il pollo allo spiedo
empezar lección
kurczak pieczony na rożnie
il pollo farcito
empezar lección
kurczak nadziewany
il pollo arrosto
empezar lección
kurczak pieczony
contorni
empezar lección
dodatki
le patate arrostite
empezar lección
ziemniaki pieczone
le patate fritte
empezar lección
smażone ziemniaki
le patate lessate
empezar lección
gotowane ziemniaki
il purè di patate
empezar lección
puree z ziemniaków
i gnocchi di patate
empezar lección
kopytka
l'insalata di patate
empezar lección
sałatka ziemniaczana
le schiacciate di patate
empezar lección
placki ziemniaczane
le patate fritte
empezar lección
frytki
le crocchette
empezar lección
krokiety
il ripieno
empezar lección
nadzienie, farsz
il sugo
empezar lección
sos
il riso
empezar lección
ryż
l’insalata
empezar lección
sałata
la pasta
empezar lección
makaron
i fiocchi
empezar lección
płatki
gli spaghetti
empezar lección
spaghetti
la verdura stufata
empezar lección
duszone warzywa

Debes iniciar sesión para poder comentar.