French alcoholic drinks - les boissons alcoolisées en français

 0    35 tarjetas    vocapp2
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término
definición

French alcoholic drinks
empezar lección
les boissons alcoolisées en français

spirits, alcohols
empezar lección
les boissons (f) alcoolisées

l'alcool (m)

le whisky

la vodka / l'eau-de-vie (f)


le cognac

cherry brandy
empezar lección
le kirsch

apple brandy
empezar lección
le calvados


le cidre

tonic water
empezar lección
le tonic

le soda

la liqueur

cassis cream (liqueur)
empezar lección
la Crème de Cassis

pastis (anise-flavored apéritif)
empezar lección
le pastis

le champagne


le vin blanc

le vin rouge

le vin sec

le vin doux

sparkling wine
empezar lección
le vin mousseux

la bière

bottled beer
empezar lección
la bière en bouteille

beer bottle
empezar lección
la bouteille à bière

canned beer
empezar lección
la bière en boîte

draught beer / beer on tap
empezar lección
la bière pression

ginger beer
empezar lección
la bière de gingembre

before-dinner drink
empezar lección
l’apéritif (m)

after-dinner drink
empezar lección
le digestif

"la fée verte" (the green fairy), a highly-alcoholic, green, bitter, anise-flavoured liqueur prepared from absinthe (wormwood), green anise, sweet fennel and other herbs
empezar lección
l’Absinthe (f)

the famous red wine produced in the Beaujolais region of France. It is the most popular “vin de primeur” (a French wine which may be sold in the same year in which it was harvested) fermented for just a few weeks before being released for sale on the third Thursday of November
empezar lección
le Beaujolais Nouveau

"controlled designation of origin", a French term for a certification granted to certain wine regions (also cheeses, butters, and other agricultural products)
empezar lección
AOC, Appellation d'Origine Contrôlée

Cheers! / To your health!
empezar lección
À la votre (santé)!


Debes iniciar sesión para poder comentar.