food adjectives

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término definición
bitter
empezar lección
not sweet
gorzki
chewy
empezar lección
Chewy food needs to be chewed a lot before it is swallowed
żylasty
crunchy
empezar lección
making a sharp noise when bitten or crushed
chrupki
fatty
empezar lección
with too much oil
tłusty
greasy
empezar lección
fatty
tłusty
mild
empezar lección
not severe
łagodny
plain
empezar lección
simple
zwyczajny, prosty
rich
empezar lección
nutritious
pożywny
stodgy
empezar lección
heavy
niestrawny
tasteless
empezar lección
without taste
bez smaku
tender
empezar lección
easy to cut
czuły / miękki, kruchy
boiled
empezar lección
cooked in boiling water
gotowany
fried
empezar lección
cooked in hot fat or oil
smażony
roast
empezar lección
cook by prolonged exposure to heat in an oven or over a fire
pieczony
grilled
empezar lección
grillowany
barbecued
empezar lección
opiekany
baked
empezar lección
pieczony
stewed
empezar lección
duszony
beetroot
empezar lección
burak
to overcook
empezar lección
przegotować
tin
empezar lección
puszka
cupboard
empezar lección
szafka kuchenna
freezer
empezar lección
zamrażalnik
to disagree
empezar lección
nie zgadzać się
I'm sure it's/isn't true that...
empezar lección
Jestem pewien, że to nieprawda/prawda, że...
It's possibly true that...
empezar lección
Prawdopodobnie to prawda...
over there
empezar lección
tam
to give someone the sack
empezar lección
wywalić kogoś z pracy
hanging on the hook
empezar lección
wisi na haku
to invent
empezar lección
wynaleźć
to spill
empezar lección
rozlać
to stir
empezar lección
mieszać
lumpy
empezar lección
grudkowaty
spread
empezar lección
wyżerka
stain
empezar lección
plama
dear
empezar lección
drogi / kosztowny
value for money
empezar lección
wart swojej ceny
overpriced
empezar lección
zbyt drogi
noisy
empezar lección
głośny
trendy
empezar lección
modny
prolonged
empezar lección
przedłużony
exposure
empezar lección
narażenie / ekspozycja

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