dział 4 ang

 0    52 tarjetas    guest3289580
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
morela
empezar lección
an apricot
bakłażan
empezar lección
aubergine
burak
empezar lección
beetroot
pieprz mielony
empezar lección
ground pepper
mdły
empezar lección
bland
długoziarnisty ryż
empezar lección
long grain rice
czerstwe herbatniki
empezar lección
stale biscuits
odcinać
empezar lección
cut off
jędrny
empezar lección
firm
tłusty
empezar lección
fatty
zupa z puszki
empezar lección
tinned soup
chudy
empezar lección
lean
łagodny
empezar lección
mild
rzodkiewka
empezar lección
a radish
wymieszac
empezar lección
mix
mieszanka sałat
empezar lección
mixed salad
surowy
empezar lección
raw
dojrzały
empezar lección
ripe
piec mięso lub warzywa
empezar lección
roast
zgnily, zepsuty
empezar lección
rotten
sałatka
empezar lección
side salad
chleb pełnoziarnisty
empezar lección
wholemeal bread
przystawka
empezar lección
starter
niedojrzały
empezar lección
unripe
produkty pochodzenia zwierzęcego
empezar lección
animal products
grymaśny
empezar lección
fussy
lokalne produkty
empezar lección
local produce
dietetyk
empezar lección
nutritionist
sektor rolny
empezar lección
agricultural sector
oficjalne dane statystyczne
empezar lección
official statistics
branża kateringowa
empezar lección
catering industry
branża turystyczna
empezar lección
tourist industry
wyrzucone
empezar lección
discarded
termin płatności
empezar lección
due date
zużycie energii
empezar lección
Energy consumption
termin ważności
empezar lección
expiry date
sektor finansowy / wolontariatu
empezar lección
financial/voluntary sector
odpady żywnościowe/ z gospodarstw domowych
empezar lección
food / household waste
światowe statystyki
empezar lección
global statistics
normy państwowe / międzynarodowe
empezar lección
goverment/ international standards
spożycie przez ludzi
empezar lección
human consumption
zachęta
empezar lección
incentive
poziom lokalny
empezar lección
local level
odpady przemysłowe
empezar lección
industrial waste
przemysł wytwórczy
empezar lección
manufacturing industry
pożywny
empezar lección
nutritious
normy bezpieczeństwa
empezar lección
safety standards
zalecana data sprzedaży
empezar lección
sell-by date
potrzeby żywieniowe
empezar lección
dietary needs
kurs gotowania
empezar lección
cookery course
zielona fasolka szparagowa
empezar lección
green beans
sos krewetkowy
empezar lección
prawn sauce

Debes iniciar sesión para poder comentar.