dział 3 francuski

 0    204 tarjetas    guest1597919
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
owoce
empezar lección
les fruits
ananas
empezar lección
l'ananas
cytryna
empezar lección
le citron
truskawka
empezar lección
la fraise
pomarańcza
empezar lección
l'orange
brzoskwinia
empezar lección
la pêche
gruszka
empezar lección
la poire
jabłko
empezar lección
la pomme
winogrono
empezar lección
le raisin
pomidor
empezar lección
la tomate
grejpfrut
empezar lección
le pamplemousse
banan dojrzały
empezar lección
banane mûre
banan niedojrzały
empezar lección
banane pas mûre
melon
empezar lección
melon
malina
empezar lección
la framboise
czereśnia
empezar lección
la cerise
morela
empezar lección
l'abricot
śliwka
empezar lección
la prune
warzywa
empezar lección
les légumes
marchewka
empezar lección
la carotte
kalafior
empezar lección
le chou-fleur
ogórek
empezar lección
le concombre
cebula
empezar lección
l'oignon (m)
por
empezar lección
le poireau
ziemniak
empezar lección
la pomme de terre
sałata
empezar lección
la salade
grzyb
empezar lección
le champignon
rzodkiewka
empezar lección
le radis
papryka
empezar lección
le poivron
cukinia
empezar lección
la courgette
fasolka szparagowa
empezar lección
les haricots verts
szpinak
empezar lección
l'épinard (m)
bakłażan
empezar lección
aubergine
surowy
empezar lección
cru
gotowany
empezar lección
cuit
półmisek surówek
empezar lección
une assiette de crudités
lody
empezar lección
la glace
sorbet
empezar lección
sorbe
chleb
empezar lección
le pain
słodkie rzeczy na śniadanie
empezar lección
les viennoiseries
ciastka z cukierni
empezar lección
les pâtisseries
bagietka
empezar lección
la baguette
rogalik
empezar lección
un croissant
bułeczka z czekoladą
empezar lección
le pain au chocolat
produkty mleczne
empezar lección
produits laitiers
szynka
empezar lección
le jambon
masło
empezar lección
le beurre
jogurt
empezar lección
le yaourt
ser
empezar lección
le fromage
iść do sprzedawcy serów
empezar lección
chez un fromager
ser kozi
empezar lección
fromage de chèvre
masło
empezar lección
le beurre
mleko
empezar lección
le lait
bułka
empezar lección
le petit pain
śmietana
empezar lección
la crème fraîche
śmietanka
empezar lección
crème fraîche
jajka
empezar lección
œufs
jajko
empezar lección
l'œuf
ryba
empezar lección
le poisson
łosoś
empezar lección
le saumon
pstrąg
empezar lección
la truite
sola
empezar lección
la sole
sardynka
empezar lección
la sardine
tuńczyk
empezar lección
le thon
usuwać
empezar lección
enlever (1)
ości
empezar lección
les aretes
owoce morza
empezar lección
les fruits de mer
krab
empezar lección
un crabe
mięczaki
empezar lección
des coquillages
ostrygi
empezar lección
huîtres
krewetka
empezar lección
la crevette
mule
empezar lección
une moule
mięso
empezar lección
la viande
kurczak
empezar lección
le poulet
świnka
empezar lección
le pore
kotlet
empezar lección
la côtelette
szynka
empezar lección
le jambon
gruba kiełbasa
empezar lección
un saucisson
cienka kiełbasa
empezar lección
une saucisse
pasztet
empezar lección
du pate
wołowina
empezar lección
le bœuf
antrykot
empezar lección
une entrecôte
polędwica
empezar lección
un filet
jagnięcina
empezar lección
l'agneau
udziec
empezar lección
un gigot
cielęcina
empezar lección
le veau
sznycel
empezar lección
une escalope (=une tranche)
pieczeń
empezar lección
le rôti
drób
empezar lección
la volaille
kaczka
empezar lección
le canard
indyk
empezar lección
la dinde
skrzydło
empezar lección
une aile
udko
empezar lección
une cuisse
desery
empezar lección
desserts
mus czekoladowy
empezar lección
mousse au chocolat
truskawki w cukrze
empezar lección
fraises au sucre
tarta
empezar lección
Tarte
produkty bazowe
empezar lección
produits de base
mąka
empezar lección
la farine
cukier
empezar lección
le sucre
cukier w pudrze
empezar lección
sucre en poudre
cukier w kawałkach
empezar lección
sucre en morceaux
makaron
empezar lección
des pâtes
ryż
empezar lección
le riz
suche produkty warzywne
empezar lección
les légumes secs
soczewica
empezar lección
les lentilles
cieciorka
empezar lección
pois chiches
puszka z konserwą
empezar lección
des boîtes de conserve
konfitura
empezar lección
confiture
produkty naturalne
empezar lección
produits biologiques
przyprawy
empezar lección
les condiments
olej
empezar lección
l'huile
olej z oliwek
empezar lección
huile d'olive
olej słonecznikowy
empezar lección
huile de tournesol
ocet
empezar lección
le vinaigre
sól
empezar lección
le sel
pieprz
empezar lección
le poivre
musztarda
empezar lección
moutarde
sos pomidorowy
empezar lección
sauce tomate
majonez
empezar lección
de la mayonnaise
małe ogórki konserwowe
empezar lección
les cornichons
przyprawy ziołowe
empezar lección
les fines herbes
bazylia
empezar lección
basilic
estragon
empezar lección
estragon
pietruszka
empezar lección
le persil
woda
empezar lección
l'eau
napoje
empezar lección
boissons
sok
empezar lección
le jus
wino
empezar lección
le vin
kawa
empezar lección
le café
herbata
empezar lección
le thé
wino różowe
empezar lección
le vin rosé
wino czerwone
empezar lección
le vin rouge
wino białe
empezar lección
le vin blanc
szampan
empezar lección
champagne
piwo
empezar lección
la bière
cydr
empezar lección
Cidre
kawa z mlekiem
empezar lección
café au lait
kawa ze śmietanką
empezar lección
café crème
woda mineralna
empezar lección
eau minérale
woda gazowana
empezar lección
l’eau gazeuse
sok owocowy
empezar lección
jus de fruits
syrop
empezar lección
sirop
napój gazowany
empezar lección
le soda
ilości
empezar lección
les quantités
pojemnik
empezar lección
une barquette de
butelka
empezar lección
une bouteille de
kilo
empezar lección
un kilo de
ciasto
empezar lección
le gâteau
kawałki
empezar lección
un morceau de
plaster
empezar lección
une tranche de
zawody
empezar lección
un concours
handlarz
empezar lección
la marchand(e)
wędliniarz
empezar lección
charcutier
rzeźnik
empezar lección
le boucher(ére)
piekarz
empezar lección
le boulanger(ère)
sprzedawca serów
empezar lección
fromager(ére)
sprzedawca ryb
empezar lección
poissonnier(ère)
spagetti
empezar lección
spaghetti
zapiekanka
empezar lección
du grattin
cynamon
empezar lección
la cannelle
mielone mięso
empezar lección
Viande hachée
tłuszcz
empezar lección
matiéres grasses
cena
empezar lección
le prix
data ważności
empezar lección
date limite
nazwa produktu
empezar lección
Nom du produit
jedzenie
empezar lección
les aliments
obierać
empezar lección
éplucher
danie dnia
empezar lección
plat du jour
napiwek
empezar lección
un pourboire
rachunek
empezar lección
une addition
to co najważniejsze
empezar lección
l’essentiel
z gospodarstwa/wiejski
empezar lección
fermier
lepszy
empezar lección
meilleur
kelner / kelnerka
empezar lección
serveur/ serveuse
zestaw
empezar lección
la formule
danie główne
empezar lección
le plat principal
przystawka
empezar lección
une entrée
sposoby płatności
empezar lección
les moyens de paiement
kartą
empezar lección
la carte bancaire/ la carte bleue
czek
empezar lección
le chèque
moneta
empezar lección
la pièce
banknot
empezar lección
le billet
warzywniak
empezar lección
le marchand de fruits et légumes
wędliniarnia
empezar lección
la charcuterie
sklep nabialowy
empezar lección
la crèmerie
sklep mięsny
empezar lección
la boucherie
piekarnia
empezar lección
la boulangerie
sklep z serami
empezar lección
le fromagerie
sklep rybny
empezar lección
la poissonnerie
supermarket
empezar lección
le supermarché
sklep spożywczy
empezar lección
l'épicerie
handel
empezar lección
un commerce
targ
empezar lección
le marché
naczynia
empezar lección
la vaisselle
talerz
empezar lección
l'assiette
butelka
empezar lección
une bouteille
karafka
empezar lección
la carafe
widelec
empezar lección
la fourchette
nóż
empezar lección
le couteau
łyżka
empezar lección
la cuillère
filiżanka
empezar lección
une tasse
łyżeczka
empezar lección
la petite cuillère
filiżanka
empezar lección
une tasse

Debes iniciar sesión para poder comentar.