Dania włoskie

 0    87 tarjetas    9gh524hnfr
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
spaghetti ser i pieprz (region Lazio)
empezar lección
spaghetti cacio e pepe
Makaron wstążki z ragout z dzika (toskania)
empezar lección
Pappardelle al ragù di cinghiale
Ravioli nadziewane okoniem morskim
empezar lección
Ravioli ripieni di branzino
sos zielony z natki z pietruszki
empezar lección
La salsa verde al prezzemolo
wybór wędlin
empezar lección
selezione di salumi
kluski makaronowe z semoliny
empezar lección
cavatelli
Grube spaghetti z dziurką
empezar lección
bucatini (o perciatelli)
grillowane owoce morza
empezar lección
Grigliata mista di mare
wąskie (4mm) eliptyczne paseczki spaghetti
empezar lección
Linguine
Rukola z płatkami parmezanu
empezar lección
Rucola con scaglie di grana (permigiano)
frytki
empezar lección
patatine fritte
wędzona mozzarella
empezar lección
mozzarella affumicata
surowa kiełbasa
empezar lección
salsiccia fresca
pomidor pachino (koktajlowy, region Pachino, Sycylia)
empezar lección
pomodoro di pachino
ser wędzony z regionu Campagnia
empezar lección
Provola affumicata
szynka gotowana
empezar lección
prosciutto cotto
szynka dojrzewająca
empezar lección
prosciutto crudo
pikantna włoska kiełbasa do smarowania (Calabria, a’la chorizo)
empezar lección
Nduja
anchois, sardela
empezar lección
acciuga
mozzarella z mleka krowiego
empezar lección
mozzarella fior di latte
bakłażan
empezar lección
la melanzana
świeży ser sycylijski
empezar lección
primo sale
Borowiki
empezar lección
Funghi porcini
kapusta
empezar lección
il cavolo
cebula
empezar lección
la cipolla
pomidor
empezar lección
il pomodoro
banan
empezar lección
la banana
jabłko
empezar lección
la mela
kalafior
empezar lección
il cavolfiore
brzoskwinia
empezar lección
la pesca
truskawka
empezar lección
la fragola
sałata
empezar lección
la lattuga
pomarańcza
empezar lección
l'arancia (f)
gruszka
empezar lección
la pera
ziemniak
empezar lección
la patata
cytryna
empezar lección
il limone
mleko
empezar lección
il latte
arbuz
empezar lección
l'anguria
łosoś
empezar lección
salmone
sól
empezar lección
il sale
czekolada
empezar lección
il cioccolato
czosnek
empezar lección
l'aglio (m)
pieprz
empezar lección
il pepe
szynka
empezar lección
il prosciutto
kurczak
empezar lección
il pollastro
tuńczyk
empezar lección
tonno
herbata
empezar lección
il tè
kukurydza
empezar lección
il mais
śliwka
empezar lección
la prugna
sok
empezar lección
il succo
wieprzowina
empezar lección
la carne suina
ananas
empezar lección
l'ananas (m)
wołowina
empezar lección
manzo
bułka
empezar lección
rotolo
indyk
empezar lección
tacchino
chleb
empezar lección
il pane
ogórek
empezar lección
il cetriolo
ocet
empezar lección
aceto
ciasto
empezar lección
pasta
masło
empezar lección
il burro
winogrona
empezar lección
uva
papryka
empezar lección
il peperone
dorsz
empezar lección
merluzzo
ryż
empezar lección
il riso
sernik
empezar lección
torta al formaggio
jogurt
empezar lección
lo yogurt
kawa
empezar lección
il caffè
deser
empezar lección
il dessert / il dolce
śledź
empezar lección
aringa
seler
empezar lección
sedano
rzodkiewka
empezar lección
ravanello
fasola
empezar lección
il fagiolo
piwo
empezar lección
la birra
czarna porzeczka
empezar lección
il ribes nero
zioła
empezar lección
odori
stek
empezar lección
la bistecca
margaryna
empezar lección
margarina
twarożek
empezar lección
fiocchi di latte
makaron
empezar lección
la pasta
oliwka
empezar lección
oliva
brokuły
empezar lección
i broccoli
czerstwy
empezar lección
stantio
majonez
empezar lección
Maionese
płatki śniadaniowe
empezar lección
cereali per la colazione
świeży
empezar lección
fresco
dżem
empezar lección
marmellata
łagodny
empezar lección
temperato

Debes iniciar sesión para poder comentar.