3. Tradycje i potrawy świąteczne/regionalne

 0    29 tarjetas    Ghaspar
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
żeberka wieprzowe
empezar lección
svineribbe
suszony dorsz
empezar lección
lutefisk
gotowany dorsz
empezar lección
kokt torsk
suszone żeberka baranie
empezar lección
pinnekjøtt
gazowany świąteczny napój
empezar lección
julebrus
orzechy
empezar lección
nøtter
wino
empezar lección
en vin
piwo
empezar lección
et øl
akwawita
empezar lección
akavit
migdały
empezar lección
mandler
Daktyle
empezar lección
dadler
krem ryżowy
empezar lección
riskrem
okres przed noworoczny
empezar lección
romjul
przyjęcie Bożonarodzeniowe dla dzieci
empezar lección
juletrefest
kolędowanie
empezar lección
julebukk
noc świętojańska (23 czerwca)
empezar lección
jonsok
dzień Świętwgo Olafa (29 lipca)
empezar lección
olsok
baranina w kapuście
empezar lección
får-i-kål
krem z morosze (rodzaj maliy)
empezar lección
multekrem
ciasto marchewkowe
empezar lección
gulrotkake
zupa groszkowa
empezar lección
ertesuppe
naleśniki
empezar lección
pannekaker
klopsiki rybne
empezar lección
fiskeboller
potrawa z duszonej wołowiny lub baraniny z ziemniakami i marchewką
empezar lección
brun lapskaus
owsianka w gęstej kwaśne śmietanie zmieszanej z mąka i mlekiem z dodatkiem masła
empezar lección
rømmegrøt
Brązowy ser
empezar lección
brunost
kozi ser
empezar lección
geitost
płaski chleb
empezar lección
flatbrød
cienkie placki ziemniaczane
empezar lección
lomper

Debes iniciar sesión para poder comentar.