zawodowy

 0    62 tarjetas    guest3544793
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
mięso wołowe
empezar lección
beef
zalewać mięso (solanką)
empezar lección
basting
zapiekanka/ naczynie zaroodporne
empezar lección
casserole
łączyć
empezar lección
combine
książka kucharska
empezar lección
Cookery book
kuchnia (potrawy)
empezar lección
cuisine
wyrzucać
empezar lección
discard
skropić
empezar lección
drizzle
płatek / wiórek
empezar lección
flake
przepołowić
empezar lección
halve
soczyste mięso
empezar lección
juicy meat
mięso jagnięce
empezar lección
lamb
mięso baranie
empezar lección
mutton
mięso wieprzowe
empezar lección
pork
zapiekanka z sera i tartej bułki
empezar lección
ramekin
stek krwisty
empezar lección
rare steak
stek srednio wysmażony
empezar lección
steak medium
stek dobrze wysmażony
empezar lección
steak well done
piec
empezar lección
roast
przyprawić
empezar lección
season
podawać
empezar lección
serve
gotowanie na wolnym ogniu
empezar lección
simmer
patelnia z długą rączką
empezar lección
skillet
kroić
empezar lección
slice
posypywać
empezar lección
sprinkle
gotować na parze
empezar lección
steam
mieszać
empezar lección
stir
mięso miękkie
empezar lección
tender
mięso twarde
empezar lección
tough meat
zapiekanka
empezar lección
timbale
przewracać
empezar lección
toss
przyrząd
empezar lección
utensil
mięso cielęce
empezar lección
veal
podstawowe grupy żywności
empezar lección
basic food groups
przystawki
empezar lección
starters
techniki gotowania
empezar lección
cooking techniques
przepisy kulinarne
empezar lección
recipes
Kulinaria narodowe i etniczne
empezar lección
National and ethnic culsines
specjalne diety
empezar lección
special diets
Składniki
empezar lección
ingredients
ekwipunek
empezar lección
equipment
odżywianie
empezar lección
nutrition
pieczenie
empezar lección
baking
wrzenie
empezar lección
boiling
konserwowanie
empezar lección
canning
nabiał
empezar lección
dairy products
płatki
empezar lección
cereals
bezglutenowe
empezar lección
gluten free
dieta o niskim IG
empezar lección
low GI diet
proszek do pieczenia
empezar lección
baking soda
mąka
empezar lección
flour
desery
empezar lección
desserts
ciasta
empezar lección
cakes
przeciwutleniacze
empezar lección
antioxidants
tłuszcze
empezar lección
fats
przybory
empezar lección
utensils
narzędzia kuchenne
empezar lección
kitchen tools
smażenie
empezar lección
frying
duszenie
empezar lección
stewing
grillowanie
empezar lección
barbecuing
gotowanie w wilgotnym cieple
empezar lección
moist heat cookery methoods
metody gotowania na sucho
empezar lección
dry heat cookery methoods

Debes iniciar sesión para poder comentar.