zawodowy

 0    55 tarjetas    guest3217846
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
posmak
empezar lección
aftertaste
urzadzenie
empezar lección
appliance
na bok, z boku
empezar lección
aside
bakterie
empezar lección
bacteria
piec
empezar lección
bake
brytwana
empezar lección
bake pan
piekarz
empezar lección
baker
barman
empezar lección
a bartender
rozbijac
empezar lección
beat
nóż stołowy
empezar lección
bench knife
gorzki
empezar lección
bitter
blendowac
empezar lección
blend
mikser, blender
empezar lección
blender
nóż do trybowania, do usuwania kosci z miesa
empezar lección
boning knife
kucharz zajmjjacy sie mięsem, grillem
empezar lección
broiler cook
spalic
empezar lección
burn
zbierac brudne naczynia ze stolu
empezar lección
bus
osoba, ktora czysci stoly w restauracji
empezar lección
busser
nóż rzeźniczy
empezar lección
butcher knife
kaloria
empezar lección
calorie
węglowodan
empezar lección
carbohydrate
kasjer
empezar lección
cashier
celcjusz
empezar lección
celcjus
kucharz
empezar lección
chef
szef kuchni
empezar lección
chef de cuisine
siekac
empezar lección
chop
tasak
empezar lección
cleaver
durszlak
empezar lección
colander
połączyć, mieszac
empezar lección
combine
zanieczyścić
empezar lección
contaminate
kucharz, gotowac
empezar lección
cook
pomocnik kucharza
empezar lección
cook’s helper
chłodzic
empezar lección
cool
blat kuchenny
empezar lección
countertop
filiżanka
empezar lección
cup
deska do krojenia
empezar lección
cutting board
kropla/ odrobina
empezar lección
dash
frytkownica, głęboka patelnia do smażenia
empezar lección
deep fryer
kostka, kroic w kostke
empezar lección
dice
dieta
empezar lección
diet
zmywarka
empezar lección
dishwasher
osoba, ktora zmywa naczynia
empezar lección
dishwasher
sprzedaż, wywozka
empezar lección
disposal
rozpuścić
empezar lección
dissolve
podwójny garnek
empezar lección
double boiler
odplyw
empezar lección
drain
zrzucać, odrobina, kropla
empezar lección
drop
tępy, nienaostrzony
empezar lección
dull
equal
empezar lección
rowny, sprawiedliwy
data waznosci
empezar lección
expiration date
skala temp Fahrenheita
empezar lección
fahrenheit
tłuszcz
empezar lección
fat
zagrożenie pożarowe
empezar lección
fire hazard
kucharz piewszego stopnia
empezar lección
first cook
smak
empezar lección
flavor

Debes iniciar sesión para poder comentar.