unit 4

 0    53 tarjetas    fiszkiteka1matbis
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
apricot
empezar lección
morela
aubergine
empezar lección
bakłażan
avocado
empezar lección
awokado
beetroot
empezar lección
burak
ground pepper
empezar lección
pieprz mielony
bland
empezar lección
mdły
long-grain rice
empezar lección
ryż długoziarnisty
cabbage
empezar lección
kapusta
cauliflower
empezar lección
kalafior
maple syrup
empezar lección
syrop klonowy
chop
empezar lección
siekać
crunchy/dry/stale biscuits
empezar lección
chrupiące / suche / czerstwe herbatniki
disgusting
empezar lección
obrzydliwy
firm
empezar lección
jędrny
garlic
empezar lección
czosnek
tinned soup
empezar lección
zupa konserwowa
main course
empezar lección
danie główne
mild
empezar lección
łagodny
roast
empezar lección
piec
salamon
empezar lección
łosoś
wholemeal bread
empezar lección
chleb pełnoziarnisty
still water
empezar lección
woda niegazowana
spinach
empezar lección
szpinak
starter
empezar lección
przystawka
beef
empezar lección
wołowina
dried
empezar lección
suszone
fussy
empezar lección
wybredny
grape
empezar lección
winogrono
lettuce
empezar lección
sałata
Nutritionist
empezar lección
Specjalista od żywienia
pour
empezar lección
nalać/wlać
sardines
empezar lección
sardynki
three-course meal
empezar lección
trzy daniowy posiłek
agricultural sector
empezar lección
sektor rolny
catering / tourist industry
empezar lección
gastronomia / przemysł turystyczny
discarded
empezar lección
odrzucone / wyrzucone
due date
empezar lección
termin wykonania
energy consumption
empezar lección
zużycie energii
expiry date
empezar lección
termin ważnosci
financial/voluntary sector
empezar lección
sektor finansowy / wolontariat
food/household waste
empezar lección
odpady żywnościowe/ z gospodarstw domowych
goverment/international standards
empezar lección
normy rządowe/międzynarodowe
incentive
empezar lección
zachęta
industrial waste
empezar lección
odpady przemysłowe
leftovers
empezar lección
resztki
manufacturing industry
empezar lección
Przemysł wytwórczy
nutritious
empezar lección
pożywny
safety standards
empezar lección
normy bezpieczeństwa
sell-by date
empezar lección
data sprzedaży
dietary needs
empezar lección
potrzeby żywieniowe
bill
empezar lección
rachunek
chocolate mousse
empezar lección
mus czekoladowy
prawn sauce
empezar lección
sos krewetkowy

Debes iniciar sesión para poder comentar.