sushi master

 0    28 tarjetas    weronikapasik
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
daikon
empezar lección
długa biała rzodkiew
garia gari shoga
empezar lección
imbir marynowany krojony w plastry
Gobo
empezar lección
korzeń łopianu
goma
empezar lección
ziarna sezamu
kanpyo
empezar lección
suszone paski tykwy
konbu
empezar lección
suszone glony pocięte na kawałki lub w paski
kyuri
empezar lección
japoński ogórek
moyashi
empezar lección
kiełki fasoli, długie białe kiełki małej zielonej fasolki mung
nori yakisushinori
empezar lección
cienkie arkusze z prażonych krasnorostów
odori-ebi
empezar lección
żywa krewetka "dancing shrimp" danie z żywych krewetek
oshinko
empezar lección
kiszona żółta rzepa takuan
shiso
empezar lección
świeże zielone liście o lekko miętowym zapachu do marynowania śliwek
shiitake
empezar lección
grzyby
shoga
empezar lección
świeży imbir
shoyu
empezar lección
sos sojowy
su
empezar lección
ocet ryżowy
tofu
empezar lección
serek z soi
tofu głęboko smażone Abura age
empezar lección
smażone na głębokim oleju
agari (ocha)
empezar lección
zielona herbata
gari (shoga)
empezar lección
marynowany imbir
geso (tako)
empezar lección
ośmiornica
gyoku (tamagoyaki)
empezar lección
słodki omlet
Murasaki (shoyu) fioletowy
empezar lección
sos sojowy
neta (tane)
empezar lección
dodatki do ryżu
otemono (hashi)
empezar lección
pałeczki
sabi (wasabi)
empezar lección
chrzan
sabi nuki
empezar lección
proszę bez chrzanu
shari (gohan, meshi)
empezar lección
zakwaszony ryż

Debes iniciar sesión para poder comentar.