Rostek cz. 4

 0    68 tarjetas    julsie
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
bułka pszenna
empezar lección
ein helles Brötchen
bułka żytnia
empezar lección
das Roggenbrötchen
bułka z kminkiem
empezar lección
das Kümmelbrötchen
bułka z makiem
empezar lección
das Mohnbrötchen
bułka z cebulą
empezar lección
das Zweibelbrötchen
bułka z ziarnem sezamowym
empezar lección
das Sesambrötchen
sucharek, suchary
empezar lección
der Zwieback, Zwiebäcke
Rogalik, -
empezar lección
das Hörnchen, -
chrupiący
empezar lección
knusprig
miękki
empezar lección
weich
czerstwy
empezar lección
altbacken
świeży
empezar lección
frish
pieczywo
empezar lección
das Gebäck, -e
Wypieki bez konserwantów
empezar lección
Gebävk ohne Konservierungsstoffe
Wypieki wyglądają bardzo świeżo
empezar lección
Gebäck sieht sehr frish aus
Wypieki smakują słodkawo
empezar lección
Gebäck schmeckt sußlich
Wypieki składają się w 70% z mąki żytniej
empezar lección
Gebäck besteht aus 70% Roggenmehl
kruche pieczywo
empezar lección
das Mürbegebäck
piaskowe ciasto
empezar lección
der Sendkuchen
twardy
empezar lección
hart
ciasto drożdżowe
empezar lección
der Hefekuchen
biszkopt
empezar lección
der/das Biskuit
szarlotka
empezar lección
der Apfelkuchen
ciasto z makiem
empezar lección
der Mohnkuchen
francuskie ptysie, wietrznik
empezar lección
der Windbeutel (-)
ekler, -s
empezar lección
das Eclair, -s
ciastko, keks
empezar lección
der Keks, -e
herbatniki
empezar lección
das Teegebäck
kruche ciasteczka
empezar lección
mürbes Feingebäck
naleśnik berliński, pączek
empezar lección
der Berliner Pfannkuchen, der Krapfen
tort
empezar lección
die Torte, die Torten
ciasto truskawkowe
empezar lección
die Erdbeertorte
ciasto wiśniowe
empezar lección
die Sauerkirschtorte
tort nugatowy
empezar lección
de Nougattorte
tort czekoladowy
empezar lección
die Schokoladentorte
mięso
empezar lección
das Fleish
wieprzowina
empezar lección
das Schweinefleisch, -
wołowina
empezar lección
das Rindfleisch, -
cielęcina
empezar lección
das Kalbfleisch
baranina
empezar lección
das Hammelflesich
mięso mielone
empezar lección
das Hackfleish
wędzone mięso
empezar lección
das Rauchfleish
bażant
empezar lección
der Fasan
królik
empezar lección
das Kaninchen
kuropatwa
empezar lección
das Rebhuhn
zając
empezar lección
der Hase
danie mięsne (-e)
empezar lección
das Fleischgericht (-e)
mięso jelenia
empezar lección
das Hirschfleisch
sznycel
empezar lección
das Schnitzel, -
sznycel wiedenski
empezar lección
das Wiener Schnizel
sznycel wieprzowy
empezar lección
das Schweineschnizel
sznycel cielęcy
empezar lección
das Kalbschniztel
rolada, -n
empezar lección
die Roulade, -n
pieczeń
empezar lección
der Braten
pieczeń cielęca
empezar lección
der Kalbbraten
pieczona wieprzowina,
empezar lección
der Schweinebraten, -
pieczeń wołowa
empezar lección
der Rinderbraten
pieczeń z rusztu
empezar lección
der Rostbraten
pieczoń sarnia
empezar lección
der Rehbraten
pieczeń zajęcza
empezar lección
der Hansenbraten
polędwica (pieczeń)
empezar lección
der Lendenbraten
kotlet
empezar lección
das Kotelett, -s
kotlet schabowy
empezar lección
das Schweinekotelett
kotlet cielęcy
empezar lección
das Kalbskotelett
kotlet z baraniny
empezar lección
das Hammelkotelett
szaszłyk
empezar lección
der/das Schaschlik
bitki wołowe
empezar lección
die Rinderfilets (Pl.)
Golonka, -e
empezar lección
das Eisbein, -e

Debes iniciar sesión para poder comentar.