reszta zywienie

 0    52 tarjetas    mateuszgoralczyk6
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
posiekany
empezar lección
chopped
drobno posiekany
empezar lección
finely
chrupki, chrupiący
empezar lección
crunchy
bez nabiału
empezar lección
dairy-free
pyszny
empezar lección
delicious
ohydny
empezar lección
disgusting
suchy
empezar lección
dry
tłusty
empezar lección
fatty
świeży
empezar lección
fresh
bezglutenowy
empezar lección
gluten-free
starty
empezar lección
grated
ostry, pikantny, gorący
empezar lección
hot
soczysty
empezar lección
juicy
łagodny
empezar lección
mild
apetyczny, aż ślinka cieknie
empezar lección
mouth-watering
zbyt długo gotowany
empezar lección
overcooked
niedosmażony, krwisty (o steku)
empezar lección
rare
surowy
empezar lección
raw
wytrawny, słony
empezar lección
savoury
krojony (o chlebie), w plastrach
empezar lección
sliced
wędzony
empezar lección
smoked
kwaśny
empezar lección
sour
pikantny, ostry
empezar lección
spicy
bezcukrowy
empezar lección
sugar-free
słodki
empezar lección
sweet
smaczny
empezar lección
tasty
gęsty
empezar lección
thick
twardy
empezar lección
tough
niedosmażony, niedogotowany
empezar lección
underdone
dobrze wysmażony
empezar lección
well-done
pyszny, pycha
empezar lección
yummy
roztrzepany (o jajku)
empezar lección
beaten
gumowaty, trudny do pogryzienia
empezar lección
chewy
skondensowany (o mleku)
empezar lección
condensed
kremowy
empezar lección
creamy
chrupiący
empezar lección
crusty
z wolnego chowu (o jajkach, drobiu)
empezar lección
free-range
świeżo zmielony
empezar lección
freshly-ground
na twardo (o jajku)
empezar lección
hard-boiled
rozpuszczalny
empezar lección
instant
chudy (o mięsie)
empezar lección
lean
mielony (o mięsie)
empezar lección
minced
odpychający
empezar lección
off-putting
tłusty (o rybie)
empezar lección
oily
ekologiczny
empezar lección
organic
pasteryzowany
empezar lección
pasteurised
przepyszny
empezar lección
scrumptious
odtłuszczony (o mleku, jogurcie)
empezar lección
skimmed
na miękko (o jajku)
empezar lección
soft-boiled
czerstwy (o pieczywie, cieście)
empezar lección
stale
miękki, kruchy
empezar lección
tender
pełnoziarnisty, razowy
empezar lección
wholemeal

Debes iniciar sesión para poder comentar.