Produkty spożywcze

 0    194 tarjetas    annawalkowiak8
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
betegnelse
empezar lección
Przeznaczenie
saftige
empezar lección
soczysty
rå eller tilberedt
empezar lección
surowe lub gotowane
inddele
empezar lección
dzielić
stenfrugt
empezar lección
owoce pestkowe
fersken
empezar lección
brzoskwinia
nektarin
empezar lección
nektarynka
kirsebær
empezar lección
wiśnia
pære
empezar lección
Gruszka
hindbær
empezar lección
malina
ananas
empezar lección
Ananasy
citron
empezar lección
cytrynowy
tomat
empezar lección
pomidor
jordbær
empezar lección
truskawka
kiwi
empezar lección
kiwi
blomme
empezar lección
śliwka
appelsin
empezar lección
Pomarańczowy
banan
empezar lección
banan
drue
empezar lección
winogrono
vandmelon
empezar lección
arbuz
frugt
empezar lección
owoc
æble
empezar lección
jabłko
agurk
empezar lección
ogórek
kartoffel
empezar lección
Ziemniak
salat
empezar lección
Sałatka
løg
empezar lección
cebula
kål
empezar lección
kapusta
bønne
empezar lección
fasola
græskar
empezar lección
dynia
spinat
empezar lección
szpinak
broccoli
empezar lección
brokuły
gulerod
empezar lección
marchewka
rødbeder
empezar lección
buraki
peber
empezar lección
pieprz
grøntsager
empezar lección
warzywa
majs
empezar lección
kukurydza
basilikum
empezar lección
bazylia
mynte
empezar lección
mięta
hvidløg
empezar lección
czosnek
sukker
empezar lección
cukier
dild
empezar lección
koper
persille
empezar lección
Pietruszka
ingefær
empezar lección
imbir
krydderier
empezar lección
przyprawy
salt
empezar lección
Sól
merian
empezar lección
Majeranek
brunt sukker
empezar lección
brązowy cukier
chili
empezar lección
czerwony pieprz
estragon
empezar lección
estragon
gurkemeje
empezar lección
Kurkuma
vanilje
empezar lección
wanilia
timian
empezar lección
tymianek
laurbærblad
empezar lección
liść laurowy
oregano
empezar lección
Oregano
kanel
empezar lección
cynamon
koriander
empezar lección
kolendra
muskatnød
empezar lección
gałka muszkatołowa
safran
empezar lección
Szafran
spidskommen frø
empezar lección
nasiona kminku
kød
empezar lección
mięso
mælk
empezar lección
mleko
ris
empezar lección
Ryż
brød
empezar lección
Chleb
smør
empezar lección
masło
yoghurt
empezar lección
Jogurt
kage
empezar lección
ciasto
chokolade
empezar lección
czekolada
juice
empezar lección
sok
øl
empezar lección
piwo
te
empezar lección
herbata
kaffe
empezar lección
Kawa
drikkevarer
empezar lección
napoje
varm chokolade
empezar lección
gorąca czekolada
sodavand
empezar lección
Soda
vin
empezar lección
wino
laks
empezar lección
łosoś
vand
empezar lección
woda
blomme
empezar lección
śliwka
bær
empezar lección
jagoda
ost
empezar lección
ser
skinke
empezar lección
szynka
sild
empezar lección
śledź
blomkål
empezar lección
kalafior
oksekød
empezar lección
wołowina
solbær
empezar lección
czarna porzeczka
radise
empezar lección
rzodkiewka
mel
empezar lección
mąka
svinekød
empezar lección
wieprzowina
bønner
empezar lección
fasolki
torsk
empezar lección
dorsz
vindruer
empezar lección
winogrona
syltetøj
empezar lección
dżem
mayonnaise
empezar lección
majonez
urter
empezar lección
zioła
eddike
empezar lección
ocet winny
kalkun
empezar lección
indyk
selleri
empezar lección
seler
krydret
empezar lección
Pikantny
ribs bær
empezar lección
jagody porzeczki
tranebær
empezar lección
żurawina
blåbær
empezar lección
jagody
jordbær
empezar lección
truskawka
brombær
empezar lección
jeżyna
stikkelsbær
empezar lección
agrest
aubergine
empezar lección
bakłażan
porre
empezar lección
por
ærter
empezar lección
groszek
hindbær
empezar lección
malina
kernefrugt
empezar lección
owoc pestkowy
Hvidløg
empezar lección
Czosnek
rødbede
empezar lección
burak
æg
empezar lección
jajko
Jordbær
empezar lección
Truskawka
pære
empezar lección
Gruszka
vindruer
empezar lección
winogrona
hyben
empezar lección
dzika róża
melon
empezar lección
melon
appelsin
empezar lección
Pomarańcza
citron
empezar lección
cytryna
grape
empezar lección
winogrona
clementin
empezar lección
mandarynka
mandarin
empezar lección
mandarynka
kumquat
empezar lección
kumkwat
tropefrugt
empezar lección
owoce tropikalne
passionsfrugt
empezar lección
marakuja
abrikos
empezar lección
morela
stjernefrugten
empezar lección
Gwiezdny owoc
figen
empezar lección
Figa
granatæblet
empezar lección
granat
banan
empezar lección
banan
ananas
empezar lección
Ananasy
rabarber
empezar lección
rabarbar
anvendelse
empezar lección
zastosowanie
syltning
empezar lección
marynowanie
modningen
empezar lección
dojrzewanie
må ikke have fået
empezar lección
nie musiał dostać
brunplettede
empezar lección
brązowo-plamisty
beskadigede
empezar lección
uszkodzony
fast konsistensen
empezar lección
stała konsystencja
velsmagende
Det er meget velsmagende.
empezar lección
smaczny
To bardzo smaczne.
spisemodne
empezar lección
dojrzały do spożycia
er rette
empezar lección
są poprawne
forholdet mellem
empezar lección
relacja
fructose (sukkerart)
empezar lección
fruktoza
citronsyre
empezar lección
kwas cytrynowy
æblesyre
empezar lección
kwas jabłkowy
aromatiske stoffer
empezar lección
substancje aromatyczne
frugtkødet
empezar lección
miąższ
kvalitet afhænger af, Om de er spisemodne
empezar lección
Jakość zależy od tego, czy są dojrzałe do spożycia.
spisemodnehed fremgår af sæsonskemaet
empezar lección
Dojrzałość do spożycia podana jest w tabeli sezonowej.
farveændring
empezar lección
zmiana koloru
smagsændring
empezar lección
zmiana smaku
konsistensændring
empezar lección
zmiana konsystencji
pektin i cellvæggen nedbrydes
empezar lección
pektyna w ścianie komórkowej ulega rozkładowi
adskiller sig lidt fra
empezar lección
różni się
forekomme
empezar lección
pojawić się
protein
empezar lección
białko
kulhydrater
empezar lección
węglowodany
Fedt mad
empezar lección
Tłuste jedzenie
monosakkarider fructose
empezar lección
monosacharydy fruktoza
disakkarider, sakkarose
empezar lección
disacharydy, sacharoza
spisemodne tilstand
empezar lección
stan dojrzały
undtagelse af bananen
empezar lección
oprócz banana
fiberindhold
empezar lección
zawartość błonnika
fortrinsvis stammer fra
empezar lección
pochodzi głównie z
visse saftige frugter tørres
empezar lección
niektóre soczyste owoce są suszone
svampegiften ochratoxin I rosiner
empezar lección
Mykotoksyna ochratoksyna w rodzynkach
hyben
empezar lección
dzika róża
folsyre
empezar lección
kwas foliowy
ferskner
empezar lección
brzoskwinie
mineralindholdet er meget varierende fra frugt til frugt
empezar lección
Zawartość minerałów znacznie się różni w zależności od owocu.
kaliumrige
empezar lección
bogaty w potas
jern
empezar lección
żelazo
I ligehed med grøntsager
empezar lección
Na równi z warzywami
plantephenoler hat antioxiderende virkning I kroppen
empezar lección
Fenole roślinne działają w organizmie antyoksydacyjnie.
ituskæres
empezar lección
być pociętym na kawałki
calcium
empezar lección
wapń
calciumklorid
empezar lección
chlorek wapnia
rabarbar indeholder oxalsyre
empezar lección
Rabarbar zawiera kwas szczawiowy
lejlighedsvis
empezar lección
sporadycznie
nødvendigt
empezar lección
niezbędny
dette gælder
empezar lección
to dotyczy
udskiller
empezar lección
wydziela
et drejer sig om abrikos
empezar lección
chodzi o morele
plastemballage
empezar lección
opakowania plastikowe
Pærer kan tåle opbevaring med til 0 grader
empezar lección
Gruszki mogą być przechowywane w temperaturach do 0 stopni.
de kan forårsage køleskader
empezar lección
mogą powodować obrażenia od zimna
holdbarhed
empezar lección
trwałość
bor anvendel umiddelbart efter plukningen
empezar lección
należy użyć natychmiast po zbiorze
nedfryses
empezar lección
zamrażać
kan påregnes
empezar lección
można się spodziewać
indeholder af c-vitamin falder
empezar lección
Zawartość witaminy C spada
udbytte af næringsstoffer
empezar lección
wydajność składników odżywczych
holdbarhed
empezar lección
trwałość

Debes iniciar sesión para poder comentar.