Opisywanie potraw i napojów

 0    22 tarjetas    zosiardii
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
boiled
empezar lección
gotowany
crunchy
empezar lección
chrupki
dry
empezar lección
suchy; wytrawne (wino)
fresh
empezar lección
świeży
frozen
empezar lección
zamarznięty / mrożony
home-made
empezar lección
domowej roboty
juicy
empezar lección
soczysty
raw
empezar lección
surowy
stale
empezar lección
czerstwy
crusty
empezar lección
chrupiący
full-fat
empezar lección
pełnotłusty
ground
empezar lección
mielony
instant
empezar lección
rozpuszczalny (np. o kawie)
medium
empezar lección
średnio wysmażony (o steku)
poached
empezar lección
ugotowany w wodzie bez skorupki (jajko)
powdered
empezar lección
sproszkowany / w proszku
rare
empezar lección
krwisty (o steku)
savoury
empezar lección
wytrawny, smakowity
shop-bought
empezar lección
kupny, kupiony w sklepie
sliced
empezar lección
pokrojony na plasterki
skimmed
empezar lección
odtłuszczone (mleko, jogurt)
well-done
empezar lección
dobrze wysmażony (stek)

Debes iniciar sesión para poder comentar.