NAWYKI ŻYWIENIOWE I DIETY/ SKŁADNIKI ODŻYWCZE

 0    38 tarjetas    siematumejka
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
zrównoważona dieta
empezar lección
balanced diet
intensywna dieta
empezar lección
crash diet
ograniczyć (tluste produkty)
empezar lección
cut down on (fatty products)
nawyki żywieniowe
empezar lección
dietary/eating habits
trawienie
empezar lección
digestion
dieta wykluczająca (pewne typy produktów)
empezar lección
elimination diet
dieta będąca chwilowo w modzie
empezar lección
fad diet
beztłuszczowy
empezar lección
fat-free
nietolerancja pokarmowa
empezar lección
food intolerance
zatrucie pokarmowe
empezar lección
food poisoning
dieta bezglutenowa
empezar lección
gluten free diet
dieta wysokobiałkowa
empezar lección
high-protein diet
pozwalać sobie na coś, folgować sobie
empezar lección
indulge
pomijać (posiłek)
empezar lección
leave out/ skip (a meal)
dieta niskowęglowodanowa
empezar lección
low-carb / low-carbohydrate diet
dieta śródziemnomorska
empezar lección
Mediterranean diet
liczba kalorii
empezar lección
number of calories
odżywianie
empezar lección
nutrition
po dacie przydatności do spożycia
empezar lección
past its best-before date
dieta roślinna
empezar lección
plant-based diet
produkty przetworzone
empezar lección
processed foods
ograniczyć spożycie tłuszczu/cukru
empezar lección
reduce fat / sugar intake
dokładka
empezar lección
second helping
podstawowe produkty spożywcze
empezar lección
staple foods
pić wystarczająco dużo płynów
empezar lección
stay hydrated
wywoływać przypływ energii
empezar lección
trigger a burst of energy
przybieranie na wadze / utrata wagi
empezar lección
weight gain / weight loss
siła woli
empezar lección
willpower
tłuszcz zwierzęcy/roślinny
empezar lección
animal/vegetable fat
wapń
empezar lección
calcium
węglowodany
empezar lección
carbohydrates
cholesterol
empezar lección
cholesterol
błonnik
empezar lección
fibre
produkt o dużej zawartości węglowodanów
empezar lección
high-carb product
potas
empezar lección
potassium
białko
empezar lección
protein
skrobia
empezar lección
starch
tłuszcze nasycone/nienasycone
empezar lección
saturated / unsaturated fats

Debes iniciar sesión para poder comentar.