Moja lekcja

 0    72 tarjetas    nacianatalka.3
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
słodki/a
empezar lección
doux / douce
przeterminowany
empezar lección
périmé(e)
zdrowy/a
empezar lección
sain(e)
przyprawy
empezar lección
les épices
doprawiony
empezar lección
épicé
kuchnia azjatycka
empezar lección
Cuisine asiatique
kuchnia włoska
empezar lección
Cuisine italienne
kuchnia tajska
empezar lección
cuisine thai
kuchnia śródziemnomorska
empezar lección
cuisine méditerranéenne
kuchnia grecka
empezar lección
Cuisine grecque
szczególnie
empezar lección
surtout
najlepszy/a
empezar lección
le meilleur / a
sos
empezar lección
la sauce
kalmar
empezar lección
le calmar
ostrygi
empezar lección
les huîtres
posiłek
empezar lección
le repas
owoce morza
empezar lección
les fruits de mer
ulubiony posiłek
empezar lección
le plat préféré
słodycze
empezar lección
les sucreries
małże
empezar lección
les moules
burak
empezar lección
la betterave
krewetki
empezar lección
les crevettes
kotlet
empezar lección
la côtelette
krab
empezar lección
la crabe
mięso mielone
empezar lección
la viande hachée
kapusta
empezar lección
le chou
brukselka
empezar lección
le Chou de Bruxelles
makaron ryżowy
empezar lección
les nouilles de riz
obrać ze skórki
empezar lección
enlever la peau
obrać skorupę
empezar lección
enlever la carapace
być uczylonym na
empezar lección
être allergique à
cynamon
empezar lección
la cannelle
suchy/a
empezar lección
sec/sèche
składać sie z
empezar lección
se composé de
mokry/a
empezar lección
mouillé(e)
łosoś
empezar lección
le saumon
rosół
empezar lección
le bouillon
zupa cebulowa
empezar lección
soupe à l'oignon
zupa dyniowa
empezar lección
soupe à la citrouille
zupa ogórkowa
empezar lección
soupe de concombre
surówka
empezar lección
des cruclités
smakować
empezar lección
goûter
smak
empezar lección
le goût
sztućce
empezar lección
le couverts
noż
empezar lección
couteau
widelec
empezar lección
la fourchette
metanol
empezar lección
méthanol
etanol
empezar lección
éthanol
alkohol
empezar lección
le alcool
grupa funkcyjna
empezar lección
le groupe fonctionnel
alkil
empezar lección
le alkyle
alkohole posiadają grupę funkcyjną hydroksylową
empezar lección
les alcools possèdent un grupe fonctionnel hydroxyle
alkohole monohydroksylowe
empezar lección
le monoalcool
alkohole polihydroksylowe
empezar lección
le polyalcool
lotne
empezar lección
volatil
palne
empezar lección
inflammable
posiadają odczyn obojętny
empezar lección
caractère chimique neutre
powoduje utrate wzroku
empezar lección
il provoque la cécite
nawet śmierć
empezar lección
même la mort
glicerol
empezar lección
le glycérol
gliceryna
empezar lección
la glycérine
kwas mrówkowy
empezar lección
acide formique
kwas octowy
empezar lección
acide acétique
kwas propionowy
empezar lección
acide propionique
kwas masłowy
empezar lección
acide butyrique
kwas walerianowy
empezar lección
acide valérique
parzy skórę
empezar lección
il brûle la peau
jest obecny w jadzie mrówek, pszczół i w pokrzywach
empezar lección
il est présent dans le venin de la fourmi, les orties, le dard de l’abeille
kwas palmitynowy
empezar lección
acide palmitique
kwas oleinowy
empezar lección
acide oléique
nasycony
empezar lección
saturé
nienasycony
empezar lección
insaturé

Debes iniciar sesión para poder comentar.