Moja lekcja

 0    114 tarjetas    guest3597274
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
zwyczaje żywieniowe
empezar lección
food customs
odżywczy
empezar lección
nutritious
napoje
empezar lección
beverages
wyznawcy
empezar lección
adherents
płetwy
empezar lección
fins
łuski
empezar lección
scales
chleb na zakwasie
empezar lección
leavended bread
świt
empezar lección
dawn
zmierzch
empezar lección
dusk
jagnięcina
empezar lección
lamb
kalafior
empezar lección
cauliflower
bób
empezar lección
broad bean/fava bean
bakłażan / bakłażan
empezar lección
aubergine/eggplant
cukinia / cukinia
empezar lección
courgette/zucchini
ciecierzyca
empezar lección
chickpea/garbanzo
Groszek zielony
empezar lección
Sugar pea/snow pea
zielona fasolka
empezar lección
green bean/wax bean
cebula dymka
empezar lección
spring onion/ green onion
kukurydza
empezar lección
sweetcorn/corn
ciasteczko / ciastko
empezar lección
cookie/biscuit
frytki / frytki
empezar lección
chips/French fries
chipsy / chipsy ziemniaczane
empezar lección
crisps / potato chips
słodycze
empezar lección
sweets/candy
paluszki rybne
empezar lección
fish fingers / fish sticks
mięso mielone
empezar lección
minced meat/ground meat
owsianka
empezar lección
porridge / oatmeal
zaparcie
empezar lección
constipation
wycięcie wyrostka robaczkowego
empezar lección
appendectomy
biegunka
empezar lección
diarrhoea
niedożywienie
empezar lección
undernourishment
osteoporoza
empezar lección
osteoporosis
złamanie biodra
empezar lección
hip fracture
trądzik
empezar lección
acne
bezsenność
empezar lección
insomnia
depresja
empezar lección
depression
cholecystektomia
empezar lección
cholecystectomy
miażdżyca
empezar lección
atherosclerosis
nadciśnienie
empezar lección
hypertension
wrzód dwunastnicy
empezar lección
duodenal ulcer
cukrzyca
empezar lección
diabetes
wzdęcia
empezar lección
flatulance
gościnny
empezar lección
hospitable
szczycić się
empezar lección
prides itself
zrobione od podstaw
empezar lección
made from scratch
soczewica
empezar lección
lentil
dynia
empezar lección
squash
kotlety jagnięce siekane
empezar lección
lamb chops
podsmażone
empezar lección
stir-fried
gotowane na parze
empezar lección
steamed
zestaw
empezar lección
set
pełnowartościowy posiłek
empezar lección
square-meal
umierać z
empezar lección
dying of
wystawny
empezar lección
slap-up
domowe
empezar lección
home-cooked
kremowy
empezar lección
creamy
trzydaniowe
empezar lección
three-courses
obfity posiłek
empezar lección
hearty meal
odpowiedni
empezar lección
adequate
ziołowy
empezar lección
herbal
orzeźwiający
empezar lección
refreshing
szybki
empezar lección
quick
specjalność
empezar lección
specialty
zdrowy
empezar lección
healthy
nienasycony
empezar lección
insatiable
obfity
empezar lección
substantial
wykwintny
empezar lección
gourmet
oceniać
empezar lección
evaluate
międzynarodowe jedzenie
empezar lección
international food
Polish kuchnia
empezar lección
Polish cuisine
umierać z głodu
empezar lección
dying of hunger
lekki posiłek
empezar lección
light meal
napój orzeźwiający
empezar lección
refreshing drink
szybka przekąska
empezar lección
quick snack
napój bezalkoholowy
empezar lección
soft drink
kremowa zupa
empezar lección
creamy soup
domowy posiłek
empezar lección
home-cooked meal
trzy daniowy posiłek
empezar lección
three-course meal
śniadanie
empezar lección
breakfast
późne śniadanie lub wczesny obiad
empezar lección
brunch
lunch
empezar lección
lunch
podwieczorek
empezar lección
tea
obiad
empezar lección
dinner
kolacja
empezar lección
supper
drugie śniadanie
empezar lección
second breakfast
przekąska
empezar lección
elevenses
starter, przystawka
empezar lección
starter
deser
empezar lección
dessert
danie główne
empezar lección
main course
dodatek na osobnym talerzu
empezar lección
side dish
podsmażanie
empezar lección
stir-frying
pieczenie
empezar lección
baking
grillowanie
empezar lección
grilling
gotowanie
empezar lección
boiling
smażenie
empezar lección
frying
gotowanie na parze
empezar lección
steaming
blanszowanie
empezar lección
blanching
duszenie (dużych kawałków)
empezar lección
braising
smażenie na głębokim oleju
empezar lección
deep frying
gotowanie na wolnym ogniu
empezar lección
simmering
gotowanie jajek w koszulce
empezar lección
poaching
zaparzanie
empezar lección
steeping
duszenie(małych kawałków)
empezar lección
stewing
pieczenie na ruszcie
empezar lección
broiling
karmelizowanie
empezar lección
caramelising
podsmażanie do zbrązowienia
empezar lección
searing
wędzenie
empezar lección
smoking
stały
empezar lección
solid
ciecz
empezar lección
liquid
wołowina
empezar lección
beef
wieprzowina
empezar lección
pork
drób
empezar lección
poultry
kiełki
empezar lección
sprouts
jęczmień
empezar lección
barley
kasza gryczana
empezar lección
buckwheat

Debes iniciar sesión para poder comentar.