Moja lekcja

 0    39 tarjetas    guest2637736
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
mięso
empezar lección
meat
pierś z kurczaka
empezar lección
chicken breast
cielecina
empezar lección
veal
szynka
empezar lección
ham
baranina
empezar lección
mutton
żeberka wieprzowe
empezar lección
ribs
karkówka wołowa
empezar lección
neck
pałka kurczaka
empezar lección
chicken drumstick
wołowina
empezar lección
beef
polędwica wołowa
empezar lección
sirloin
stek
empezar lección
steak
dziczyzna
empezar lección
game
drób
empezar lección
poultry
kurczak z rożna
empezar lección
rotisserie
jagnięcina
empezar lección
lamb
duszenie na grilu
empezar lección
barbecue braising
piecze
empezar lección
roast
soczyste
empezar lección
juicy
polewać sosem pieczeniowym
empezar lección
baste
przypalić
empezar lección
sear
twarde mięso
empezar lección
tought
miękkie mięso
empezar lección
tender
masarz
empezar lección
butcher
proces karmelizacji
empezar lección
caramelization
marynować
empezar lección
to marinate
udusić
empezar lección
braise
równomiernie
empezar lección
evenly
wywar do duszenia
empezar lección
braising liquid
garnek do gotowania na wolnym ogniu
empezar lección
slow cooker
rożen pręt
empezar lección
spit
naczynie do duszenia
empezar lección
braising pot
niebezpośrednie suche ogrzewanie
empezar lección
indirect
patelnia do pieczenia
empezar lección
roasting pan
pieczenie na otwartym ogniu
empezar lección
Open roasting
gotować pod ciśnieniem
empezar lección
pressure cooking
gotować na małym ogniu
empezar lección
stew
powolne pieczenie
empezar lección
slow roasting
wieprzowina
empezar lección
pork
wypieki
empezar lección
pastries

Debes iniciar sesión para poder comentar.