Moja lekcja

 0    30 tarjetas    guest2630981
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
mięso wołowe
empezar lección
beef
zalewać mięso
empezar lección
basting
zapiekanka, naczynie żaroodporne
empezar lección
casserole
łączyć
empezar lección
combine
książka kucharska
empezar lección
cookery book
kuchnia (potrawy)
empezar lección
cuisine
wyrzucać
empezar lección
discard
skropić
empezar lección
drizzle
płatek, wiórek
empezar lección
flake
przepołowić
empezar lección
halve
soczyste mięso
empezar lección
juicy meat
mięso jagnięce
empezar lección
lamb
mięso baranie
empezar lección
mutton
mięso wieprzowe
empezar lección
pork
zapiekanka z sera i tartej bułki
empezar lección
ramekin
stek krwisty/średnio krwisty/ dobrze wysmażony
empezar lección
rare / medium/ well-done steak
piec
empezar lección
roast
przyprawić
empezar lección
season
podawać
empezar lección
serve
gotowanie na wolnym ogniu
empezar lección
simmer
patelnia z długa rączką
empezar lección
skillet
kroić
empezar lección
slice
posypywać
empezar lección
sprinkle
gotować na parze
empezar lección
steam
mieszać
empezar lección
stir
mięso miękkie/ twarde
empezar lección
tender/tough meat
zapiekanka
empezar lección
timbale
Przewracać
empezar lección
toss
przyrząd
empezar lección
utensil
mięso cielęce
empezar lección
veal

Debes iniciar sesión para poder comentar.