Mięso/ niemiecki 1

 0    123 tarjetas    Joannaszkolmowska
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
baranina
empezar lección
das Hammelfleisch
befsztyk
empezar lección
das Beefsteak
befsztyk tatarski
empezar lección
das Tatarbeefsteak
boczek
empezar lección
der Speck
boczek wędzony
empezar lección
der Räucherspeck
cielęcina
empezar lección
das Kalbfleisch
drób
empezar lección
das Geflügel
dziczyzna
empezar lección
das Wild
dziczyzna
empezar lección
das Wildfleisch
gęsi smalec
empezar lección
das Gänseschmalz
golonka
empezar lección
das Eisbein
jagnięcina
empezar lección
das Lammfleisch
kiełbasa
empezar lección
die Wurst
kurczak
empezar lección
das Hähnchen
łopatka
empezar lección
die Schulter
mięso
empezar lección
das Fleisch
mięso rosołowe
empezar lección
das Suppenfleisch
mięso z królika
empezar lección
das Kaninchenfleisch
ozór
empezar lección
die Zunge
parówka
empezar lección
das Würstchen die Bockwurst
pasztet
empezar lección
die Pastete
pasztetówka
empezar lección
die Leberwurst
polędwica
empezar lección
die Lende das Filet
filet
empezar lección
das Filet
polędwica (pieczeń)
empezar lección
der Lendenbraten
przepiórka
empezar lección
die Wachtel
rumsztyk
empezar lección
das Rumpsteak
salami
empezar lección
die Salami
salceson
empezar lección
der Presskopf
sarnina
empezar lección
das Rehfleisch
słonina
empezar lección
der Speck
smalec
empezar lección
das Schmalz
sznycel
empezar lección
das Schnitzel
szynka
empezar lección
der Schinken
szynka gotowana
empezar lección
der Kochschinken
wątroba
empezar lección
die Leber
wątrobianka
empezar lección
die Leberwurst
wieprzowina
empezar lección
das Schweinefleisch
wołowina
empezar lección
das Rindfleisch
żeberka
empezar lección
die Rippchen
kotlet mielony
empezar lección
die Boulette die Frikadelle
pierś z indyka
empezar lección
die Putenbrust
metka
empezar lección
die Mettwurst
gołąbki
empezar lección
die Kohlroulade der Krautwickler
karkówka
empezar lección
der Schweinenacken, der Schweinekamm
zrazy
empezar lección
die Fleischroulade
parówka
empezar lección
die Bockwurst
dobrze wysmażony
empezar lección
durchgebraten
pół wysmażony
empezar lección
halbdurch
mięso z indyka
empezar lección
das Putenfleisch
mięso drobiowe
empezar lección
das Geflügelfleisch
konina
empezar lección
das Pferdefleisch
gęś
empezar lección
die Gans
indyk
empezar lección
der Puter, die Pute
kaczka
empezar lección
die Ente
mięso mielone
empezar lección
das Hackfleisch
pieczeń
empezar lección
der Braten
dorsz
empezar lección
der Dorsch
halibut
empezar lección
der Heilbutt
karp
empezar lección
der Karpfen
makrela
empezar lección
die Makrele
pstrąg
empezar lección
die Forelle
sandacz
empezar lección
der Zander
sola
empezar lección
die Seezunge
szczupak
empezar lección
der Hecht
węgorz
empezar lección
Aal
łosoś
empezar lección
der Lachs
wędzony łosoś
empezar lección
der Räucherlachs
śledź
empezar lección
der Hering
flądra
empezar lección
die Flunder
mintaj
empezar lección
der Alaska-Seelachs
tuńczyk
empezar lección
der Thunfisch
gulasz
empezar lección
der/das Gulasch
pierogi
empezar lección
die Maultaschen
schab(surowy)
empezar lección
der Schweinsrücken
kotlet schabowy
empezar lección
das Schweinskotelett
bigos
empezar lección
das Bigos
mielonka (wędlina)
empezar lección
das Frühstücksfleisch
mielonka (puszka)
empezar lección
das Dosenfleisch
klopsik
empezar lección
kleiner Fleischklops/ Fleissklösschen
gicz cielęca
empezar lección
die Kalbhaxe
biała kiełbasa
empezar lección
die Weisswurst
udko
empezar lección
die Keule
udko z kurczaka
empezar lección
die Hähnchenkeule
krokiet
empezar lección
die Krokette
pulpecik
empezar lección
das Fleischklösschen
stek
empezar lección
das Steak
skrzydelko z kurczaka
empezar lección
der Hähnchenflügel
klopsiki duszone w sosie koperkowym
empezar lección
königsberger Klopse
szaszłyk
empezar lección
der/das Schaschlik
bitka
empezar lección
das Beefsteak
pierś kury
empezar lección
die Huhnerbrust
pasztetowa, wątrobianka, metka
empezar lección
die Streichwurst
bitki wołowe
empezar lección
die Rinderfilets
peklowany schab
empezar lección
das Kassler
zapieczony
empezar lección
überbacken
z rusztu
empezar lección
gegrillt
duszony
empezar lección
gedünstet
pieczony
empezar lección
gebraten
włoszczyzna
empezar lección
das Wurzelwerk
gołąbek
empezar lección
der Strunk
wędliny
empezar lección
die Wurstwaren
kiełbasa sucha
empezar lección
die Dauerwurst
kiełbasa myśliwska
empezar lección
die Jagdwurst
kiełbasa krakowska
empezar lección
die Krakauer
kiełbasa serdelowa
empezar lección
die Knackwurst
kiełbasa szynkowa
empezar lección
die Schinkenwurst
kiełbasa smażona
empezar lección
die Bratwurst
kiełbasa z rusztu
empezar lección
die Rostbratwurst
kaszanka
empezar lección
die Blutwurst
danie jednogarnkowe
empezar lección
Eintopf
wędzona
empezar lección
gerauchert
pieczony kurczak
empezar lección
das Brathahnchen
pieczona kaczka
empezar lección
der Entenbraten
pieczeń z gęsi
empezar lección
der Gansebraten
wątróbka gęsia
empezar lección
die Ganseleber
sałatka z drobiu
empezar lección
der Geflugelsalat
mięso wędzone
empezar lección
das Rauchfleisch
mięso jelenie
empezar lección
das Hirschfleisch
kuropatwa
empezar lección
das Rebhuhn
zając
empezar lección
der Hase
bażant
empezar lección
der Fasan
pieczeń wołowa pieczeń cielęca pieczeń wołowa sarnia
empezar lección
der Rinderbraten der Kalbsbraten der Rinderbraten der Rehbraten

Debes iniciar sesión para poder comentar.