Meat/Sausage Production

 0    33 tarjetas    lakomadiana8910
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
casings
empezar lección
osłonki
lamb
empezar lección
jagnięcina
stuffing
empezar lección
nadzienie, farsz
ascorbic acid
empezar lección
kwas askorbinowy
Intestines (small and large)
empezar lección
jelita (cienkie i grube)
coarsely ground
empezar lección
grubo mielony
flavour enhancers
empezar lección
wzmacniacze smaku
cure meat or sausages
empezar lección
marynować, peklować (np. jedzenie, aby zachować świeżość)
finely ground
empezar lección
drobno zmielony
monosodium glutamate
empezar lección
glutaminian sodu
edible
empezar lección
jadalny
chop
empezar lección
kotlet, siekać
roe deer
empezar lección
sarna, łania
lard
empezar lección
słonina, smalec
meatloaf
empezar lección
klops, pieczeń rzymska
meatball
empezar lección
klopsik, pulpet
minced meat/ground meat
empezar lección
mięso mielone
tongue
empezar lección
ozór
jerky
empezar lección
suszone mięso, wołowina (smoked meat)
hock
empezar lección
golonka
słonina
empezar lección
fatback
tender
empezar lección
miękki, kruchy
lean
empezar lección
chudy (o mięsie)
fresh
empezar lección
świeży
rotten
empezar lección
zgniły, zepsuty
rare
empezar lección
krwisty, niedosmażony (o mięsie)
coarsely (chopped)
empezar lección
grubo (posiekany)
chicken drumstick
empezar lección
udko kurczaka
low salt/sodium
empezar lección
niska zawartość soli/sodu
black pudding
empezar lección
kaszanka
chicken breast
empezar lección
pierś z kurczaka
liver sausage
empezar lección
pasztetowa, wątrobianka
roast beef
empezar lección
pieczeń wołowa

Debes iniciar sesión para poder comentar.