MAT

 0    91 tarjetas    przemyslawgiwojno
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
et brød
empezar lección
Chleb
en/ei brødskive
empezar lección
Kromka chleba
en brøskorpe
empezar lección
Skórka od chleba
et grovbrød
empezar lección
Chleb razowy
en loff
empezar lección
Chleb jasny/tostowy
et kneipbrød
empezar lección
Chleb
en skalk
empezar lección
Piętka
en bagett
empezar lección
Bagietka
et rundstykke
empezar lección
Bułka
en/ei bolle
empezar lección
Słodka bułka/drożdżówka
en/ei bolle med rosiner/sjokolade
empezar lección
Bułka z rodzynkami/czekoladą
et smør
empezar lección
Masło
en ost
empezar lección
Ser
en hytteost
empezar lección
Serek wiejski
en skinke
empezar lección
Szynka
et pålegg
empezar lección
Obkład (to, co na chlebie)
et smørbrød
empezar lección
Kanapka
en eggerøre
empezar lección
Jajecznica
et speilegg
empezar lección
Jajko sadzone
et hardkokt egg
empezar lección
Jajko ugotowane na twardo
et bløtkokt egg
empezar lección
Jajko ugotowane na miękko
en melk
empezar lección
Mleko
en jogurt
empezar lección
Jogurt
en frokostblanding
empezar lección
Płatki, musli itd.
et mel
empezar lección
Mąka
hvetemel
empezar lección
Mąka pszenna
et korn
empezar lección
Zboże
en grøt
empezar lección
Kasza
et kjøtt
empezar lección
Mięso
et svinekjøtt
empezar lección
Wieprzowina
et oksekjøtt
empezar lección
Wołowina
et lammekjøtt
empezar lección
Baranina
fjærfe
empezar lección
Drób
en kalkun
empezar lección
Indyk
en kylling
empezar lección
Kurczak
et bryst
empezar lección
Pierś
et kyllingbryst
empezar lección
Pierś kurczaka
et andebryst
empezar lección
Pierś kaczki
en fisk
empezar lección
Ryba
en filet
empezar lección
Filet
en laks
empezar lección
Łosoś
en torsk
empezar lección
Dorsz
en ørret
empezar lección
Pstrąg
en makrell
empezar lección
Makrela
en/ei sild
empezar lección
Śledź
en tunfisk
empezar lección
Tuńczyk
reker
empezar lección
Krewetki
en pasta
empezar lección
Makaron
en ris
empezar lección
Ryż
en bokhvete
empezar lección
Kasza gryczana
en hirse
empezar lección
Kasza jaglana
grønnsaker
empezar lección
Warzywa
en kål
empezar lección
Kapusta
en reddik
empezar lección
Rzodkiewka
en paprika
empezar lección
Papryka
en salat
empezar lección
Sałata
en agurk
empezar lección
Ogórek
en brokkoli
empezar lección
Brokuł
en blomkål
empezar lección
Kalafior
en squash
empezar lección
Cukinia
en/ei rødbet
empezar lección
Burak
en løk
empezar lección
Cebula
en hvitløk
empezar lección
Czosnek
en/ei bønne
empezar lección
Fasola
en mais
empezar lección
Kukurydza
en kålrabi
empezar lección
Kalarepa
en tomat
empezar lección
Pomidor
frukt
empezar lección
Owoce (rzeczownik niepoliczalny)
et eple
empezar lección
Jabłko
en drue
empezar lección
Winogrono
en/ei pære
empezar lección
Gruszka
en/ei plomme
empezar lección
Śliwka
et bær
empezar lección
Owoce leśne
et bringebær
empezar lección
Malina
et blåbær
empezar lección
Jagoda
et solbær
empezar lección
Czarna porzeczka
et stikkelsesbær
empezar lección
Agrest
en rips
empezar lección
Czerwona porzeczka
et kirsebær
empezar lección
Wiśnia
en morell
empezar lección
Czereśnia
en appelsin
empezar lección
Pomarańcza
en sitron
empezar lección
Cytryna
en ananas
empezar lección
Ananas
en ert
empezar lección
Groszek
en/ei linse
empezar lección
Soczewica
nøtter
empezar lección
Orzechy
valnøtter
empezar lección
Orzechy włoskie
peanøtter
empezar lección
Orzeszki ziemne
en olje
empezar lección
Oliwa
en/ei kake
empezar lección
Ciasto
en kjeks
empezar lección
Herbatnik, ciastko

Debes iniciar sesión para poder comentar.