la nourriture

 0    141 tarjetas    krystianpuchacz
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
wrzeć, gotować się
empezar lección
bouillir
w sam raz (np. ugotowany)
empezar lección
à point
potrząsać, wstrząsać
empezar lección
agiter
skropić czymś
empezar lección
arroser avec qqch
miażdżyć, rozgniatać
empezar lección
broyer
zamrozić
empezar lección
congeler
rozgniatać
empezar lección
écraser
odsączyć
empezar lección
égoutter
gotować
empezar lección
faire cuire
rozpuścić
empezar lección
faire fondre
piec na ruszcie
empezar lección
faire griller
smażony
empezar lección
frit
siekać
empezar lección
hacher
tarka
empezar lección
la râpe
mieszanina, mieszanka
empezar lección
le mélange
masować
empezar lección
masser
miksować
empezar lección
mixer
polać
empezar lección
napper
panierować
empezar lección
paner
zetrzeć na tarce
empezar lección
râper
zamieszać
empezar lección
remuer
rozdzielać
empezar lección
séparer
orzeszek ziemny
empezar lección
la cacahuète
karp
empezar lección
la carpe
konserwa
empezar lección
la conserve
krewetka
empezar lección
la crevette
orzech laskowy
empezar lección
la noisette
orzech włoski
empezar lección
la noix
orzech kokosowy
empezar lección
la noix de coco
orzeszek pistacjowy
empezar lección
la pistache
węgorz
empezar lección
l'anguille
kalmar
empezar lección
le calmar
krab
empezar lección
le crabe
kasza
empezar lección
le gruau
śledź
empezar lección
le hareng
mleko odtłuszczone
empezar lección
le lait écrémé
langusta
empezar lección
la langouste
langusta
empezar lección
la langoustine
dorsz
empezar lección
la morue
okoń
empezar lección
la perche
rak (skorupiak)
empezar lección
l'écrevisse
ostryga
empezar lección
l'huître
wątroba
empezar lección
le foie
królik
empezar lección
le lapin
cielęcina
empezar lección
le veau
tłuszcz
empezar lección
la graisse
parówka
empezar lección
la saucisse de Francfort
konina
empezar lección
le cheval
bażant
empezar lección
le faisan
dziczyzna
empezar lección
le gibier
baranina
empezar lección
le mouton
gęś
empezar lección
l'oie
bez kofeiny
empezar lección
décaféiné
jabłecznik (napój)
empezar lección
le cidre
koniak
empezar lección
le cognac
dżin
empezar lección
le gin
płyn
empezar lección
le liquide
rum
empezar lección
le rhum
napar, herbatka ziołowa
empezar lección
l'infusion
calvados (wódka z jabłek)
empezar lección
le calvados
porto (rodzaj wina)
empezar lección
le porto
woda pitna
empezar lección
l'eau potable
obfity (np. posiłek)
empezar lección
abondant
apetyczny
empezar lección
apétissant
dobrze przyprawiony
empezar lección
bien épicé
chrupiący
empezar lección
croustillant
niesmaczny
empezar lección
dégoûtant
delikatny
empezar lección
délicat
pikantny, ostry
empezar lección
épicé
łakomy
empezar lección
gourmand
tłusty
empezar lección
gras
znawca jedzenia
empezar lección
le gourmet
miękki
empezar lección
mou
pikantny
empezar lección
piquant
odbierać apetyt, wzbudzać wstręt
empezar lección
dégoûter
wyborny
empezar lección
exquis
mdły
empezar lección
fade
soczysty
empezar lección
juteux
łakomstwo
empezar lección
la gourmandise
czerstwy
empezar lección
rassis
gnić
empezar lección
pourrir
grono, kiść (np. winogron)
empezar lección
la grappe
sucharek
empezar lección
la biscotte
ciastka, ciasta
empezar lección
la pâtisserie
kromka chleba z masłem
empezar lección
la tartine
befsztyk
empezar lección
le bifteck
herbatnik, biszkopt
empezar lección
le biscuit
bułeczka z czekoladą
empezar lección
le pain au chocolat
kluski
empezar lección
les nouilles
wegetariański, jarski
empezar lección
végétarien
liść laurowy
empezar lección
la feuille de laurier
mięta
empezar lección
la menthe
kostka rosołowa
empezar lección
kostka rosołowa francés
le bouillon cube
bazylia
empezar lección
le basilic
sok z cytryny
empezar lección
le jus de citron
papryka (przyprawa)
empezar lección
le paprika
tymianek
empezar lección
le thym
oliwa
empezar lección
l'huile d'olive
oregano
empezar lección
l'origan
cynamon
empezar lección
la cannelle
majeranek
empezar lección
la marjolaine
gałka muszkatołowa
empezar lección
la noix de muscade
wanilia
empezar lección
la vanille
kminek
empezar lección
le cumin
curry
empezar lección
le curry
rozmaryn
empezar lección
le romarin
estragon
empezar lección
l'estragon
czajnik
empezar lección
la bouilloire
miednica, miska
empezar lección
la cuvette
łyżka wazowa, chochla
empezar lección
la louche
spodek
empezar lección
la soucoupe
waza
empezar lección
la soupière
maszynka do mielenia mięsa
empezar lección
le hachoir
naczynie
empezar lección
le récipient
salaterka
empezar lección
le saladier
cukierniczka
empezar lección
le sucrier
karafka
empezar lección
la carafe
szybkowar
empezar lección
la cocotte-minute
duży garnek, gar
empezar lección
la marmite
wałek do ciasta
empezar lección
le rouleau à pâtisserie
lejek (naczynie)
empezar lección
l'entonnoir
burak
empezar lección
la betterave
szczypiorek
empezar lección
la ciboulette
dynia
empezar lección
la citrouille
seler
empezar lección
le céleri
brukselka
empezar lección
le chou de Bruxelles
koper włoski
empezar lección
le fenouil
papryka
empezar lección
le piment
groch
empezar lección
le pois
rzodkiewka
empezar lección
le radis
szpinak
empezar lección
les épinards
groszek
empezar lección
les petits pois
roślinny
empezar lección
végétal
kabaczek
empezar lección
la courgette
karczoch
empezar lección
l'artichaut
szparag
empezar lección
l'asperge
bakłażan
empezar lección
l'aubergine
gotować bez doprowadzania do wrzenia
empezar lección
frémir
zagnieść ciasto
empezar lección
pétrir la pâte
mleczny
empezar lección
laitier
grzanka z szynką i serem
empezar lección
le croque-monsieur

Debes iniciar sesión para poder comentar.