L 5 Au restuarnt. 01/04/2020

 0    13 tarjetas    magda964
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
des ingrédients
empezar lección
składniki
désirer qch (vous desirez ...- serveur?)
empezar lección
pragnąć czegoś (czy życzy sobie pan/pani... - kelner) ... - kelner?)
servir un client ("qu'est-ce que je vous sers?")
empezar lección
obsługiwać klienta (co mogę podać?)
sur place / à emporter
empezar lección
na miejscu / na wynos
un accompagnement
empezar lección
dodatek (do dania głównego)
un hors d'oeuvre/une entrée
empezar lección
przystawka / przystawka
le plat principal
empezar lección
danie główne
le plateau de fromage
empezar lección
talerz serów
des pommes vapueur
empezar lección
gotowane na parze jabłka
la cuisson de la viande (à point, bleue, saignante, bien cuite)
empezar lección
stopień wysmażenia mięsa (średnie, krwiste, dobrze usmażone)
commander un plat
empezar lección
zamówić danie
laisser un pourboire
empezar lección
zostawić napiwek
payer l'addition
empezar lección
zapłacić rachunek

Debes iniciar sesión para poder comentar.