Kolos 2

 0    124 tarjetas    szczurrnh
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
wkład
empezar lección
input
produkt gotowy
empezar lección
output
informacja zwrotna
empezar lección
feedback
krytyczne punkty kontrolne
empezar lección
critical control points
analiza zagrożeń
empezar lección
hazard analysis
komputerowe wspomaganie projektowania
empezar lección
computer aided design
schemat blokowy produktu
empezar lección
productioj flowchart
przenośnik taśmowy
empezar lección
conveyor belt
koszty pracy
empezar lección
labour costs
produkcja na dużą skalę
empezar lección
high-volume production
produkcja na małą skalę
empezar lección
low-volume production
hurtowo/ bez opakowania
empezar lección
in bulk
partia
empezar lección
batch
produkcja seryjna
empezar lección
batch production
produkcja ciągła
empezar lección
continuous-flow production
jednorazowa produkcja
empezar lección
one-off production
produkcja masowa
empezar lección
masa production
wspomagane
empezar lección
aided
efektywnie
empezar lección
efficiently
rozwój
empezar lección
development
produkcja
empezar lección
manufacture
waga elektroniczna
empezar lección
electronic scales
dozownik
empezar lección
depositor
krajalnica
empezar lección
mandolin
robot kuchenny
empezar lección
food processor
mikser ręczny
empezar lección
hand blender
zagniatarka do ciasta
empezar lección
dough hook
elektryczna trzepaczka
empezar lección
electric whisk
foremki do ciastek
empezar lección
cutters
czujnik temperatury
empezar lección
temperature probe
piec taśmowy
empezar lección
tunel oven
piec
empezar lección
deck oven
kadzie do gotowania
empezar lección
boiling vats
maszyna do datowania
empezar lección
date-stamping machine
półprodukty
empezar lección
pre-prepared ingredients
kostki rosołowe
empezar lección
stock cubes
ciasto
empezar lección
pastry
zapewnia jednolitość
empezar lección
ensures consistency
jednostkowe opakowanie
empezar lección
primary packaging
opakowanie zbiorcze
empezar lección
secondary packaging
opakowanie transportowe
empezar lección
transit packaging
zewnętrzny
empezar lección
outer
trwały
empezar lección
durable
wielokrotnego użytku
empezar lección
reusable
wytrzymałość
empezar lección
endurance
kruchy
empezar lección
fragile
odłamki szkła
empezar lección
glass splinters
wrażliwy/podatny
empezar lección
vulnerable
opakowanie
empezar lección
container
na wynos
empezar lección
take-away
równomiernie
empezar lección
equitably
ubytek/straty
empezar lección
wastage
wyciek
empezar lección
leakage
pogorszenie/zepsucie
empezar lección
deterioration
ponownie użyty papier gazetowy
empezar lección
re-used newsprint
opakowanie
empezar lección
storage vessel
gryzonie
empezar lección
rodents
uniwersalny
empezar lección
versatile
sztywny
empezar lección
rigid
formowane
empezar lección
moulded
nieprzepuszczalny
empezar lección
impervious
utrzymać
empezar lección
retain
przyczyniać się do
empezar lección
contribute to
wywar
empezar lección
stock
próżniowy
empezar lección
airtight
niestrawny
empezar lección
indigestible
dostępny
empezar lección
available
gotowanie na parze
empezar lección
steaming
lodówka
empezar lección
refrigerator
zwiędłe
empezar lección
wilted
przystrzyc
empezar lección
trim
szuflada na owoce
empezar lección
crisper section
odwilż
empezar lección
thaw
rozpuścić
empezar lección
reconstitute
rozpuszczalny
empezar lección
soluble
wypłukiwać
empezar lección
leach out
przed
empezar lección
prior to
obciążony/załadowany
empezar lección
laden
obronny
empezar lección
fortified
mielenie
empezar lección
milling
zapobiec
empezar lección
prevent
PRZENOSZONE DROGĄ POKARMOWĄ
empezar lección
foodborne
zapobiegać szkodom dla konsumentów
empezar lección
prevent harm to consumers
kwestie bezpieczeństwa żywności
empezar lección
food safety considerations
odnosić się
empezar lección
relate
etykietowanie
empezar lección
labeling
przenosić chorobę od osoby
empezar lección
transmit disease from person
pożywka wzrostowa dla bakterii
empezar lección
growth medium for bacteria
zatrucie pokarmowe
empezar lección
food poisoning
ustanowienie
empezar lección
establishing
Środki/kroki
empezar lección
measures
odchylenie
empezar lección
deviation
nieodpowiedni/niewystarczający
empezar lección
inadequate
końcowy
empezar lección
end-stage
niebezpieczne do konsumpcji
empezar lección
unsafe for consumption
limity krytyczne
empezar lección
critical limits
identyfikacja krytycznych punktów kontroli
empezar lección
identifying critical control points
zagrażać bezpieczeństwu żywności
empezar lección
compromise food safety
ustanowienie procedur monitorowania
empezar lección
establishing monitoring procedures
ustanowienie działań naprawczych
empezar lección
establishing corrective actions
ustanowienie procedur weryfikacji
empezar lección
establishing verification procedures
ewidencjonowanie
empezar lección
record keeping
dziennik zdarzeń
empezar lección
log sheet/ log book
pracownik zakładu
empezar lección
plant employee
dziennik odchyleń
empezar lección
deviation log book
wytyczne
empezar lección
guidelines
rejestr
empezar lección
record
zagrożenia zdrowia
empezar lección
heath hazards
obowiązkowe
empezar lección
mandatory
kwestie bezpieczeństwa
empezar lección
safety issues
żaroodporne
empezar lección
heat-resistant
biodegradowalny
empezar lección
biodegradable
niestabilny
empezar lección
unstable
rozpuszczalne w tłuszczach
empezar lección
fat-soluble
rozpuszczalne w wodzie
empezar lección
water-soluble
obierać
empezar lección
peel
szybkie smażenie
empezar lección
stir-frying
pieczenie
empezar lección
roast
rozmrażać
empezar lección
thaw
oporna skrobia
empezar lección
resistant starch
włókniste plewy
empezar lección
fibrous husks
niesmaczny
empezar lección
unsavory
obróbka cieplna
empezar lección
heat treatment
opakowanie
empezar lección
container

Debes iniciar sesión para poder comentar.