jedzenie

 0    84 tarjetas    piegatmaja0
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
klopsik
empezar lección
la albóndiga
grilowany tuńczyk
empezar lección
el atún a la plancha
hiszpanska potrawa z makaronu w ksztalcie nadziewanych rureczek
empezar lección
los cancelones
serdele marynowane w occie winnym
empezar lección
los baquerones en vinagre
slodkie ciasto
empezar lección
las cocas dulces
tradycyjna hiszpanska zupa z ciecierzycą, mięsem i warzywami
empezar lección
el cocido
pieczone kielbaski chorizo
empezar lección
el chorizo asado
rodzaj podluznego ciastka o smaku paczka smazonego na glebokim oleju, podawanego z goraca czekolada
empezar lección
el churro
filet z kurczaka smazony na blasze lub grillowany
empezar lección
el filete de pollo a la plancha
panierowany filet
empezar lección
el filete empanado
rodzaj deseru o konsystencji kremu, podobnego do crème brûlée
empezar lección
el flan
krewetki w sosie z czosnku podgrzanego na oliwie
empezar lección
las gambas al ajillo
hiszpanska zupa na zimno na bazie pomidorow
empezar lección
el gazpacho
gotowane jajko
empezar lección
el huevo cocido
schab
empezar lección
el lomo de cerdo
tradycyjna potrawa hiszpańska na bazie ryżu, z różnymi dodatkami
empezar lección
la paella
frytki
empezar lección
las patatas fritas
czastki ziemniakow smazone na glebokim oleju, podawane z pikantnym sosem
empezar lección
las patatas bravas
piers z kurczaka
empezar lección
la pechuga de pollo
tradycyjna hiszpanska potrawa ze smazonych warzyw
empezar lección
el pisto manchego
kurczak z rożna
empezar lección
el pollo asado
rodzaj grubego omletu z ziemniakami i cebulą
empezar lección
la tortilla
czosnek
empezar lección
el ajo
małż
empezar lección
la almeja
fasola
empezar lección
la alubia
dorsz
empezar lección
el bacalao
kanapka
empezar lección
el bocadillo
pączek
empezar lección
el buñuelo
kabaczek
empezar lección
el calabacín
kalmar
empezar lección
el calamar
mięso
empezar lección
la carne
kotlet
empezar lección
la chuleta
jagnięcina
empezar lección
el cordero
croissant
empezar lección
un cruasán
szpinak
empezar lección
la espinaca
owoc sezonowy
empezar lección
la fruta de temporada
krewetka
empezar lección
la gamba
owoce morza
empezar lección
el marisco
majonez
empezar lección
la mayonesa
marcepan
empezar lección
el mazapán
małż
empezar lección
el mejillón
pochodzenie
empezar lección
el origen
rodzynka
empezar lección
la pasa
ryba
empezar lección
el pescaso
orzeszek piniowy
empezar lección
el piñón
ośmiornica
empezar lección
el pulpo
przystawka
empezar lección
la tapa
nugat zrobiony z migdałów
empezar lección
el turrón
łyżka
empezar lección
la cuchara
łyżeczka
empezar lección
la cucharilla
nóż
empezar lección
el cuchillo
talerz
empezar lección
el plato
solniczka
empezar lección
el salero
filiżanka
empezar lección
la taza
widelec
empezar lección
el tenedor
szklanka
empezar lección
el vaso
rachunek
empezar lección
la cuenta
wynalazek
empezar lección
el invento
ubic jajka
empezar lección
batir huevos
gotowac
empezar lección
cocer
chwytac
empezar lección
coger
podgrzewc
empezar lección
calentar
jesc
empezar lección
comer
kroic
empezar lección
cortar
dac
empezar lección
dar
zostawic, pozostawic
empezar lección
dejar
wrzucic, wlac, dodac czegos
empezar lección
echar
smazyc
empezar lección
freír
myc, zmywac
empezar lección
fregar
zawierac
empezar lección
incluir
zmieszac
empezar lección
mezclar
oferowac
empezar lección
ofrecer
obierac
empezar lección
pelar
pozostawic, polozyc
empezar lección
poner
probowac
empezar lección
probar
wyjac
empezar lección
sacar
sluzyc, podawac, serwowac
empezar lección
servir
cieply, goracy
empezar lección
caliente
chlodny, swiezy
empezar lección
fresco/a
zrobiony, gotowy
empezar lección
hecho/a
stary, nieswiezy; twarde(mieso)
empezar lección
pasado/a
spalony
empezar lección
quemado/a
swiezo zrobiony
empezar lección
recién hecho/a
w tej chwili
empezar lección
ahora mismo

Debes iniciar sesión para poder comentar.