Jedzenie ang

 0    137 tarjetas    werkiszakiewicz
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
Anchivies
empezar lección
sardele
Apricot
empezar lección
morela
Artichoke
empezar lección
karczoch
Arugula
empezar lección
Rukola
Asparagus
empezar lección
szparag
Aubergine fritters
empezar lección
bakłażan w cieście
Barley
empezar lección
jęczmień
Batter
empezar lección
rzadkie ciasto
Bean sprout
empezar lección
kiełek fasoli
Beetroot
empezar lección
burak
Broad bean
empezar lección
bób
Broccoli
empezar lección
brokuł
Brussel sprouts
empezar lección
brukselka
Buckwheat
empezar lección
gryka
Canola
empezar lección
rzepak
Cantaloupe
empezar lección
melon
Cashew
empezar lección
nerkowiec
Chickpea
empezar lección
ciecierzyca
Chicory
empezar lección
cykoria
Cider
empezar lección
cydr
Clams
empezar lección
małże
Clove
empezar lección
ząbek (czosnku) lub goździk
Cod
empezar lección
dorsz
Corn flakes
empezar lección
płatki kukurydziane
Cottage cheese
empezar lección
serek wiejski
Courgette
empezar lección
cukinia
Crab
empezar lección
krab
Crayfish
empezar lección
rak
Curd
empezar lección
twaróg, zsiadłe mleko
Cured fish
empezar lección
wędzona ryba
Custard pie
empezar lección
ciasto z kremem
Dairy
empezar lección
nabiał
Date
empezar lección
daktyl
Dill
empezar lección
koperek
Dough
empezar lección
ciasto masa przed pieczeniem
Dressing
empezar lección
sos do sałatki
Dumplings
empezar lección
pierogi
Eel
empezar lección
węgorz
Eggplant/aubergine
empezar lección
bakłażan
Filling
empezar lección
nadzienie
Flan
empezar lección
ciasto z owocami
Flax seed oil
empezar lección
olej lniany
Flounder
empezar lección
flądra
Game meat
empezar lección
dziczyzna
Giblets
empezar lección
podroby
Gravy
empezar lección
sos pieczeniowy
Grease
empezar lección
tłuszcz
Green beans
empezar lección
fasolka szparagowa
Grits
empezar lección
kasza kukurydziana
Hard cheese
empezar lección
twardy ser
Hazelnut
empezar lección
orzech laskowy
Heavy cream
empezar lección
śmietanka kremówka
Herring
empezar lección
śledź
Kidney bean
empezar lección
fasola
Lamb
empezar lección
baranina, jagnięcina
Lard
empezar lección
smalec
Lean ground meat
empezar lección
chude mięso mielone
Leaven
empezar lección
zakwas
Leek
empezar lección
por
Legumes
empezar lección
strączki
Lentil
empezar lección
soczewica
Lettuce
empezar lección
sałata zielona
Lime
empezar lección
limonka
Lobster
empezar lección
homar
Millet
empezar lección
proso
Mussels
empezar lección
małże
Napa cabbage
empezar lección
kapusta pekińska
Noodles, pasta
empezar lección
makaron
Oatmeal
empezar lección
owsianka, mąka owsiana
Flour
empezar lección
mąka
Octopus
empezar lección
ośmiornica
Organ meats
empezar lección
podroby
Pak choi
empezar lección
kapusta chińska
Parsley
empezar lección
pietruszka natka
Pea pod
empezar lección
strąk grochu
Pike
empezar lección
szczupak
Plain yogurt
empezar lección
jogurt naturalny
Plant oil
empezar lección
olej roślinny
Pollock
empezar lección
mintaj
Pork chop
empezar lección
kotlet wieprzowy
Poultry
empezar lección
drób
Rapeseed
empezar lección
nasiona rzepaku
Romaine
empezar lección
sałata rzymska
Salsa
empezar lección
sos pomidorowy
Sauerkraut
empezar lección
kiszona kapusta
Seasoning
empezar lección
przyprawa
Shelfish
empezar lección
skoprupiaki
Sourdough
empezar lección
zaczyn zakwas
Spinach
empezar lección
szpiak
Spirits
empezar lección
alkohole mocne
Spring water
empezar lección
woda źródłana
Squid
empezar lección
kalmar
Sugar pea
empezar lección
groch cukrowy
Trout
empezar lección
pstrąg
Turmeric
empezar lección
kurkuma
Turnip
empezar lección
rzepa
Veal
empezar lección
cielęcina
Venison
empezar lección
sarnina
Walnut
empezar lección
orzech włoski
Watercress
empezar lección
rzeżucha
Wheat bran
empezar lección
otręby pszenne
Whey
empezar lección
serwatka
Whole milk
empezar lección
pełne mleko
Whole bread
empezar lección
chleb pełnozianisty
Yolk
empezar lección
żółtko
Yeast
empezar lección
drożdże
Blood count
empezar lección
badania krwi
Poached eggs
empezar lección
jajka w koszulce
Brittle nails
empezar lección
łamliwe paznokcie
Jacket potato
empezar lección
ziemniak pieczony w mundurku
Baking tray
empezar lección
blacha do pieczenia
To blend
empezar lección
zmiksować
Canned
empezar lección
konserwowy, z puszki
To chop
empezar lección
krajać, kotlet
To frost
empezar lección
poluktrować
To garnish
empezar lección
przyozdobić
To grate
empezar lección
trzeć na tacy
To grease
empezar lección
natłuszczać
To grind
empezar lección
zmielić
To knead
empezar lección
zagnieść ciasto
Lamb stew
empezar lección
gulasz z jagnięciny
To pickle
empezar lección
marynować
Pickled
empezar lección
marynowany
Preserved
empezar lección
konserwowy
To roast
empezar lección
zapiekać
To bake
empezar lección
piec ciasta
To season
empezar lección
przyprawiać
To shred
empezar lección
szatkować
To simmer
empezar lección
gotować na wolnym ogniu
To stir
smażyć na wysokim ogniu mieszając
empezar lección
fry
To slice
empezar lección
ciąć na plasterki
To smoke
empezar lección
wędzić
To stew, to braise
empezar lección
dusić
To thaw
empezar lección
rozmrozić
To whip
empezar lección
ubijać jajka/śmietanę
To whisk
empezar lección
ubijać trzepaczką np. pianę
To mince
empezar lección
mielić mięso

Debes iniciar sesión para poder comentar.