Gastronomia

 0    66 tarjetas    dkozak8
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
przygotowanie dań-przepisy
empezar lección
preparing dishes-recipes
przepis
empezar lección
recipe
mięso wołowe
empezar lección
beef
zapiekanka, naczynie żaroodporne
empezar lección
casserole,
kuchnia(potrawy)
empezar lección
cuisine
płatek, wiórek
empezar lección
flake
soczyste mięso
empezar lección
juicy meat
mięso jagnięce
empezar lección
lamb
mięso wieprzowe
empezar lección
pork
stek krwisty
empezar lección
rare steak
stek słabo wypieczony
empezar lección
medium steak
stek dobrze wysmażony
empezar lección
tender meat
twarde mieso
empezar lección
tough meat
zapiekanka
empezar lección
timbale
przyrząd
empezar lección
utensil
mięso cielęce
empezar lección
veal
książka kucharska
empezar lección
cookery book
podstawowe grupy jedzenia
empezar lección
basic food groups
techniki kulinarne
empezar lección
cooking techniques
produkty mleczne
empezar lección
dairy products
płatki zbożowe, śniadaniowe
empezar lección
Cereal
puszkowanie, wekowanie
empezar lección
canning
narodowe i etniczne potrawy
empezar lección
national and ethnic cusines
bez glutenu
empezar lección
gluten free
dieta dla cukrzyków
empezar lección
low Gl diet
antyoksydanty
empezar lección
antioxidants
tłuszcze
empezar lección
fats
odżywianie
empezar lección
nutrition
proszek do pieczenia
empezar lección
baking soda
urzadzenia
empezar lección
utensils
narzędzia kuchenne
empezar lección
kitchen tools
sposoby przygotowania potraw
empezar lección
dish preparation methods
smażenie
empezar lección
frying
duszenie/gotowanie
empezar lección
stewing
grillowanie
empezar lección
barbecuing
gotowanie
empezar lección
boiling
metoda przygotowania na mokro (czyli w sosie)
empezar lección
moist heat cookery methods
pieczenie mięsa
empezar lección
roasting
podlewanie wodą pieczonej potrawy
empezar lección
basting
smażenie bez tłuszczu
empezar lección
grilling
pieczenie na sucho
empezar lección
dry heat methods
pieczenie ciasta
empezar lección
baking
gotowanie na parze
empezar lección
steaming
gorąco, temperatura
empezar lección
heat
w sosie własnym
empezar lección
own juice
podczas, w czasie
empezar lección
during
parować
empezar lección
evaporate
proces podgrzewania
empezar lección
heating process
aplikować, dodawać
empezar lección
applied
ruch
empezar lección
movement
garnek
empezar lección
pot
stojak, podstawa
empezar lección
stand
odizolować
empezar lección
seal
płyn
empezar lección
liquid
wspólny/pospolity/zwykły
empezar lección
common
skóra
empezar lección
skin
uważny, troskliwy
empezar lección
careful
towarzyszyć
empezar lección
associate
pasujący, odpowiedni
empezar lección
suitable
kawałki
empezar lección
pices
marynować
empezar lección
marinat
przyprawy
empezar lección
spices
przydatny, odpowiedni
empezar lección
sufficien
ilość
empezar lección
amount of
przewracać, odwracać
empezar lección
turn over,
często
empezar lección
frequently

Debes iniciar sesión para poder comentar.