Gastronomia cz.2

 0    127 tarjetas    Gabriel1809
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
głodny
empezar lección
hungrig
gołąbki
empezar lección
die Kohlroulade
golonka
empezar lección
das Eisbein
gorzki
empezar lección
bitter
gospoda
empezar lección
Gasthaus
gotować
empezar lección
kochen
gotować na parze
empezar lección
dämpfen
na
empezar lección
an / auf (+Dativ)
goździki
empezar lección
Nelken
granat(owoc)
empezar lección
Granatäpfel(Frucht)
grochówka
empezar lección
Erbsensuppe
groszek
empezar lección
die Erbsen
groszek ptysiowy
empezar lección
Windbeutelerbse
groszek zielony
empezar lección
grune Erbsen
gruszka
empezar lección
die Birne
gryźć
empezar lección
beißen
grzane wino
empezar lección
Glühwein
grzanka
empezar lección
Toast
grzyby
empezar lección
die Pilze
halibut
empezar lección
Heilbutt
kolorowy
empezar lección
bunt
warzywa
empezar lección
die Gemüse
herbata owocowa
empezar lección
der Früchtetee
homar
empezar lección
der Hummer
imbir
empezar lección
der Ingwer
indyk
empezar lección
der Truthahn
butelka
empezar lección
die Flasche
inny
empezar lección
andere
sposób
empezar lección
die Art und Weise (wie man etwas tut)
jagnięcina
empezar lección
das Lammfleisch
Jagoda
empezar lección
die Beerenfrucht
jałowiec
empezar lección
Wacholderbeere
jajka na boczku
empezar lección
Eier mit Speck
jajko sadzone
empezar lección
das Spiegelei
jajko
empezar lección
das Ei
jajko na miękko
empezar lección
weich gekochtes Ei
jajko na twardo
empezar lección
hart gekochtes Ei
wyśmienite
empezar lección
vorzuglich
jeleń
empezar lección
der Hirsch
jeść łyżką
empezar lección
mit einem Löffel essen
kaczka
empezar lección
die Ente
kalafior
empezar lección
der Blumenkohl
kalarepa
empezar lección
der Kohlrabi
kanapka
empezar lección
belegtes Brot
kapar
empezar lección
Kaper
kapłon
empezar lección
Kapaun
kapuśniak
empezar lección
Sauerkrautsuppe
kapusta
empezar lección
der Kohl
kapusta biała
empezar lección
der Weißkohl
kapusta włoska
empezar lección
Grünkohl
kapusta kiszona
empezar lección
das Sauerkraut
karmelizacja
empezar lección
Karamelisierung
karp
empezar lección
der Karpfen
kasza
empezar lección
Grütze
kasza manna
empezar lección
Grieß
kasza perłowa
empezar lección
Perlgraupen
kasztan jadalny
empezar lección
die Marone
kawa zbożowa
empezar lección
Malzkaffee
kawior
empezar lección
Kaviar
kiełbasa
empezar lección
die Wurst
kiełbasa smażona
empezar lección
gebratene Wurst
miarka barowa
empezar lección
der Stamper
szklanka do piwa
empezar lección
Bierkrug
kieliszek do szampana
empezar lección
der Sektkelich
kieliszek
empezar lección
die Cocktailschale
klopsiki
empezar lección
klößchen
klopsy ziemniaczane
empezar lección
Kartoffelklöße
kluski
empezar lección
Klößchen
kminek
empezar lección
Kreuzkümmel
knedle
empezar lección
Knödel
kocioł
empezar lección
Kochkessel
bulionówka
empezar lección
Suppentasse
kolacja
empezar lección
das Abendbrot
nakrycie
empezar lección
das Gedeck
końcówki do rękawa cukierniczego
empezar lección
Spritztullen
konfitura
empezar lección
die Konfitüre
koniak
empezar lección
der Kognak
konserwa
empezar lección
die Konserve
koperek
empezar lección
Dill
koperta
empezar lección
der Umschlag
korkociąg
empezar lección
der Korkenzieher
koszyk na chleb
empezar lección
der Brotkorb
kotlet
empezar lección
das Kotelett, -s
kotlet mielony
empezar lección
die Frikadelle
krab
empezar lección
die Krabbe
krem cytrynowy
empezar lección
Zitronencreme
krewetka
empezar lección
die Garnele = der Shrimp
kroić
empezar lección
schneiden
krokiety
empezar lección
Kroketten
królik
empezar lección
das Kaninchen
kromka
empezar lección
Scheibe
krzesło
empezar lección
der Stuhl
książka kucharska
empezar lección
Kochbuch
kubek
empezar lección
der Becher
kuchenka
empezar lección
der Herd
kuchnia
empezar lección
die Küche
kukurydza
empezar lección
der Mais
kurczak
empezar lección
das Hähnchen
kuropatwa
empezar lección
Rebhuhn
kwaśna śmietana
empezar lección
Saure sahne
kwaśny
empezar lección
sauer
lampka wina
empezar lección
der Weinschoppen
lejek
empezar lección
der Trichter
lekkostrawny
empezar lección
leicht verdaulich
lemoniada
empezar lección
die Limonade
likier
empezar lección
der Likör
liść laurowy
empezar lección
Lorbeerblatt
lodówka
empezar lección
der Kühlschrank
lody
empezar lección
das Eis
łoś
empezar lección
der Elch (die Elche)
łosoś
empezar lección
der Lachs
lukrowany
empezar lección
glasiert
łupacz
empezar lección
Schellfisch
łykowaty
empezar lección
zäh
łyżeczka deserowa
empezar lección
Dessertlöffel
łyżka cedzakowa
empezar lección
Schaumlöffel
tymianek
empezar lección
Thymian
mąka
empezar lección
das Mehl
makaron
empezar lección
die Nudeln
makowiec
empezar lección
der Mohnkuchen
makrela
empezar lección
Makrele
malina
empezar lección
die Himbeere
małosolny
empezar lección
salzarm
małże
empezar lección
Muscheln
Marchewka
empezar lección
die Möhre / die Karotte
marynować
empezar lección
marinieren
maślak zwyczajny
empezar lección
der Butterpilz

Debes iniciar sesión para poder comentar.