Fracuski - słownictwo etapy 4-6

 0    72 tarjetas    Jabnek
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
addition
empezar lección
rachunek
agneau
empezar lección
jagnię
ajouter
empezar lección
dodać, dołączyć, dołożyć
appétissant, -e
empezar lección
apetyczny -a
asperge
empezar lección
szparag
assaisonner
empezar lección
przyprawić
assiette
empezar lección
talerz
aubergine
empezar lección
bakłażan
bol
empezar lección
miska
brebis
empezar lección
owca
brioche
empezar lección
słodka bułka, drożdżówka
canard
empezar lección
kaczka
céréales
empezar lección
płatki śniadaniowe
champignon
empezar lección
grzyb
champignon de Paris
empezar lección
Grzyb paryski
cheval
empezar lección
koń
chévre
empezar lección
koza
couper
empezar lección
ciąć, kroić
courgette
empezar lección
cukinia
coùter
empezar lección
kosztować
couvrir
empezar lección
przykryć
crème praîche
empezar lección
śmietana
crudité
empezar lección
sałatka (surówka)
cuillère
empezar lección
łyżka, łyżeczka
cuit, -e
empezar lección
ugotowany -a, upieczony -a
dégoûtant
empezar lección
obrzydliwy -a, wstrętny -a
dinde
empezar lección
indyk
entrée
empezar lección
przystawka
épice
empezar lección
przyprawa
éplucher
empezar lección
obrać
escargot
empezar lección
ślimak
espèces
empezar lección
gotówka
frais, fraîche
empezar lección
świeży -a
fumé, -e
empezar lección
wędzony -a
goùt
empezar lección
smak, gust
goùter
empezar lección
smakować, skosztować
grillade
empezar lección
mięso lub inne dania z grilla
griller
empezar lección
grillować, opiekać
haricot
empezar lección
fasola
herbes
empezar lección
zioła
immangeable
empezar lección
niejadalny -a, niesmaczny -a
lapin
empezar lección
Królik
lardon
empezar lección
bekon, boczek
melanger
empezar lección
mieszać, wymieszać
miel
empezar lección
miód
mijoter
empezar lección
gotować na wolnym ogniu
morceau
empezar lección
kawałek
morue
empezar lección
dorsz
moutarde
empezar lección
musztarda
mouton
empezar lección
baran
oie
empezar lección
gęś
oignon
empezar lección
cebula
payer
empezar lección
płacić
poivrer
empezar lección
pieprzyć (przyprawiać pieprzem)
poule
empezar lección
kura
raffiné
empezar lección
wyszukany -a, subtelny -a, wyrafinowany -a
ragoût
empezar lección
potrawka, gulasz
réchauffer
empezar lección
(p)odgrzać
recommander
empezar lección
polecać, rekomendować
remuer
empezar lección
ruszać, wymienić
riz
empezar lección
ryż
romarin
empezar lección
rozmaryn
sale
empezar lección
brudny -a
saler
empezar lección
posolić
servir
empezar lección
serwować, podawać, obsługiwać
spécialité
empezar lección
specjalność
tisane
empezar lección
herbata owocowa, napar, herbata ziołowa
tranche
empezar lección
plasterek, kromka
vapeur
empezar lección
para (wodna)
verre
empezar lección
szklanka
verser
empezar lección
wlewać, nalewać
yaourt
empezar lección
jogurt

Debes iniciar sesión para poder comentar.