Food products and dishes

 0    151 tarjetas    JuliaFra
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
sardele
empezar lección
anchovies
morela
empezar lección
apricot
karczoch
empezar lección
artichoke
rukola
empezar lección
arugula
szparag
empezar lección
asparagus
bakłażan zapiekany w cieście
empezar lección
aubergine fritters
baklawa
empezar lección
baklava
jęczmień
empezar lección
barley
rzadkie ciasto
empezar lección
batter
kiełek fasoli
empezar lección
bean sprout/shoot
burak
empezar lección
beet/beetroot
napój
empezar lección
beverage
bób
empezar lección
broad bean
brokuł
empezar lección
broccoli
brukselka
empezar lección
brussel sprouts
gryka
empezar lección
buckwheat
bułka, drożdżówka
empezar lección
bun
rzepak
empezar lección
canola (AmE), rape (BrE)
olej rzepakowy
empezar lección
canola oil
melon
empezar lección
canataloupe
karp
empezar lección
carp
nerkowiec
empezar lección
cashew
sum
empezar lección
catfish
groch włoski, ciecierzyca
empezar lección
chickpea
cykoria
empezar lección
chicory
papryczka chilli
empezar lección
chilli pepper
cydr
empezar lección
cider
małże
empezar lección
clams
ząbek (czosnku), goździk (przyprawa)
empezar lección
clove
dorsz
empezar lección
cod
płatki kukurydziane
empezar lección
corn flakes
olej kukurydziany
empezar lección
corn oil
chleb kukurydziany
empezar lección
corn bread
serek wiejski, twarożek ziarnisty
empezar lección
cottage cheese
cukinia
empezar lección
courgette
krab
empezar lección
crab
rak
empezar lección
crayfish
twaróg, zsiadłe mleko
empezar lección
curd
marynowana lub wędzona ryba
empezar lección
cured fish
ciasto z kremem
empezar lección
custard pie
indyjski jogurt
empezar lección
dahi
produkty mleczne
empezar lección
dairy
daktyl
empezar lección
date
koperek
empezar lección
dill
ciasto jako masa (przed upieczeniem)
empezar lección
dough
sos do sałaty
empezar lección
dressing
pierogi
empezar lección
dumplings
węgorz
empezar lección
eel
bakłażan
empezar lección
eggplant (AmE), aubergine (BrE)
endywia
empezar lección
endive
nadzienie
empezar lección
filling
ryby z płetwami
empezar lección
finfish
placek, babeczka, ciasto z owocami, tarta owocowa
empezar lección
flan
olej lniany
empezar lección
flax seed oil
flądra
empezar lección
flounder
dziczyzna
empezar lección
game meats
podroby
empezar lección
giblets
sos pieczeniowy
empezar lección
gravy
tłuszcz
empezar lección
grease
fasolka szparagowa
empezar lección
green beans
kasza kukurydziana
empezar lección
grits
łupacz
empezar lección
haddock
ser twardy
empezar lección
hard cheese
orzech laskowy
empezar lección
hazelnut (filbert)
śmietana kremowa
empezar lección
heavy cream
śledź
empezar lección
herring
ćwierćtusza tylna
empezar lección
hindquarters
fasola
empezar lección
kidney-bean
napój ze sfermentowanego mleka kobyły
empezar lección
koumiss
baranina, jagnięcina
empezar lección
lamb
smalec
empezar lección
lard
lazania
empezar lección
lasagne
chude mięsa mielone
empezar lección
lean ground meats
drożdże, zakwas
empezar lección
leaven
por
empezar lección
leek
rośliny strączkowe
empezar lección
legumes
soczewica
empezar lección
lentil
sałata zielona
empezar lección
lettuce
limonka
empezar lección
lime
olej lniany
empezar lección
linseed oil
homar
empezar lección
lobster
proso
empezar lección
millet
małże
empezar lección
mussels
kapusta właściwa pekińska
empezar lección
napa cabbage
kluski, makaron
empezar lección
noodles
owies
empezar lección
oat
owsianka; mąka owsiana
empezar lección
oatmeal
ośmiornica
empezar lección
octopus
cebula
empezar lección
onion
podroby
empezar lección
organ meats
ostryga
empezar lección
oyster
kapusta właściwa chińska
empezar lección
pak choi
zielona pietruszka, natka pietruszki
empezar lección
parsley
pasternak
empezar lección
parsnip
makaron
empezar lección
pasta
ciasto jako masa
empezar lección
pastry
strąk grochu
empezar lección
pea pod
placek, ciasto (owocowe), zapiekanka w cieście, pasztet, pasztecik, pierożek
empezar lección
pie
szczupak
empezar lección
pike
jogurt naturalny
empezar lección
plain yogurt
oleje roślinne
empezar lección
plant oils
mintaj
empezar lección
pollock
ryba prażmowata, np. dorada
empezar lección
porgy
kotlet wieprzowy
empezar lección
pork chop
drób
empezar lección
poultry
królik
empezar lección
rabbit
czerwona cykoria
empezar lección
radicchio
rzepak, nasiona rzepaku
empezar lección
rapeseed
risotto
empezar lección
risotto
bułka zwijana
empezar lección
roll
sałata rzymska
empezar lección
romaine
rukola BrE
empezar lección
rocket
olej szafranowy
empezar lección
safflower oil
łosoś
empezar lección
salmon
pikantny sos pomidorowy
empezar lección
salsa
kiszona kapusta
empezar lección
sauerkraut
przegrzebki
empezar lección
scallops
okoń morski
empezar lección
sea bass
przyprawa
empezar lección
seasoning
wodorosty
empezar lección
seaweed
skorupiaki
empezar lección
shellfish
lucjan (rodzaj ryby z lucjanowatych)
empezar lección
snapper
sery miękkie
empezar lección
soft cheeses
zakwas, zaczyn
empezar lección
sourdough
olej sojowy
empezar lección
soybean oil
szpinak
empezar lección
spinach
mocne alkohole
empezar lección
spirits
cebulka dymka
empezar lección
spring onion
źródlana woda
empezar lección
spring water
kiełki
empezar lección
sprouts
kabaczek
empezar lección
squash
kalmar
empezar lección
squid (calamari)
groch cukrowy
empezar lección
sugar pea
miecznik
empezar lección
swordfish
pstrąg
empezar lección
trout
tuńczyk
empezar lección
tuna
kurkuma
empezar lección
turmeric
rzepa
empezar lección
turnip
cielęcina
empezar lección
veal
oleje roślinne do smażenia
empezar lección
vegetable shortenings
sarnina, jelenina
empezar lección
venison
orzech włoski
empezar lección
walnut
orzech wodny
empezar lección
water chestnut
rukiew wodna, rzeżucha wodna
empezar lección
watercress
otręby pszenne
empezar lección
wheat bran
serwatka
empezar lección
whey
pełne mleko
empezar lección
whole milk
gruboziarnisty chleb z pszenicy
empezar lección
whole wheat bread
dziki ryż
empezar lección
wild rice
drożdże
empezar lección
yeast
żółtko
empezar lección
yolk

Debes iniciar sesión para poder comentar.