término |
definición |
empezar lección
|
|
|
|
|
ubijać za pomocą miksera lub trzepaczki empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
u/piec, przypiec (mięso na ruszcie) empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
potrawa duszona na małym ogniu empezar lección
|
|
|
|
|
siekać, krajać, szatkować; kotlet empezar lección
|
|
|
|
|
konserwować, solić, wędzić empezar lección
|
|
|
|
|
smażenie w głębokim tłuszczu empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
natłuszczać, smarować tłuszczem empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
ziemniak pieczony w mundurku empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
potrawka/gulasz z jagnięciny empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
mleć np. ziarno (rozcierać na mąkę) empezar lección
|
|
|
|
|
mleć (rozdrabniać na miazgę, np. mięso) empezar lección
|
|
|
|
|
marynata, marynować, kisić, peklować empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
gotować jajko bez skorupki (w koszulce) empezar lección
|
|
|
|
|
konserwować, robić przetwory empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
podsmażać mięso do zbrązowienia na wysokim ogniu empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
ciąć na plasterki; kromka, plaster empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
smażyć mieszając na dużym ogniu empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
empezar lección
|
|
|
|
|
ubijać (trzepaczką, np. pianę) empezar lección
|
|
|
|
|