Food - B1

 0    52 tarjetas    kaska1622
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
ARTIFICIAL FLAVOUR
empezar lección
SZTUCZNY AROMAT
BEST-BEFORE DATE
empezar lección
DATA PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
CROCKERY
empezar lección
ZASTAWA STOŁOWA
CUTLERY
empezar lección
SZTUĆCE
HELPING
empezar lección
PORCJA
ON AN EMPTY STOMACH
empezar lección
NA PUSTY ŻOŁĄDEK
PAST THE SELL-BY DATE
empezar lección
po DACIE PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
QUENCH YOUR THIRST
empezar lección
UGASIĆ PRAGNIENIE
SIDE DISH
empezar lección
DODATEK DO DANIA GŁÓWNEGO
SQUARE MEAL
empezar lección
SOLIDNY POSIŁEK
VENDING MACHINE
SŁODYCZAMI)
empezar lección
AUTOMAT (Z NAPOJAMI
YOLK
empezar lección
ŻÓŁTKO
WHITE
empezar lección
BIAŁKO
SCRAMBLED EGGS
empezar lección
JAJECZNICA
THICK SAUCE
empezar lección
GĘSTY SOS
LEAN MEAT
empezar lección
CHUDE MIĘSO
FATTY MEAT
empezar lección
TŁUSTE MIĘSO
MOUTH WATERING
empezar lección
SMAKOWITY
PICKLED
empezar lección
marynowany
RAW MEAT
empezar lección
SUROWE MIĘSO
SAVOURY
empezar lección
WYTRAWNY
SUPERB
empezar lección
WYŚMIENITY
TEMPTING
empezar lección
KUSZĄCY
TENDER MEAT
empezar lección
DELIKATNE MIĘSO
TOUGH MEAT
empezar lección
TWARDE MIĘSO
CARBOHYDRATES
empezar lección
WĘGLOWODANY
FIBRE
empezar lección
BŁONNIK
PROTEIN
empezar lección
BIAŁKO
STARCH
empezar lección
SKROBIA
DRAIN
empezar lección
odcedzać
GRATE
empezar lección
ZETRZEĆ
SAUCEPAN
empezar lección
RONDEL
STIR
NP. ŁYŻKĄ)
empezar lección
MIESZAĆ (JEDNĄ SUBSTANCJĘ np łyżką
MINCE
empezar lección
ZMIELIĆ
SPRINKLE
empezar lección
POSYPAĆ (NP. SEREM)
CUT DOWN ON STH
empezar lección
OGRANICZYĆ SPOŻYCIE CZEGOŚ
EATING DISORDER
empezar lección
ZABURZENIA ODŻYWIANIA
HAVE A SWEET TOOTH
empezar lección
LUBIĆ SŁODYCZE
SPECIALTY
empezar lección
SPECJALNOŚĆ
CHIVES
empezar lección
SZCZYPIOREK
DILL
empezar lección
KOPER
SKIN
empezar lección
SKÓRKA
STUFFED
empezar lección
faszerowanhy
BROTH
empezar lección
ROSÓŁ
BLAND
empezar lección
MDŁY
GO OFF
empezar lección
ZEPSUĆ SIĘ
OVERCOOKED
empezar lección
rozgotowany
POACHED
empezar lección
GOTOWANY (Z WODY)
UNDERCOOKED
empezar lección
niedogotowany
VINEGAR
empezar lección
OCET
YEAST
empezar lección
DROŻDŻE
SOFT-BOILED EGG
empezar lección
JAJKO NA MIĘKKO

Debes iniciar sesión para poder comentar.