Fiszki z książki - "The Art of Preserving All Kinds of Animal and Vegetable Substances for Several Years, 2nd ed. A work published by the order of the French minister of the interior, on the report of the Board of arts and manufactures" (M. Appert)

 0    101 tarjetas    vacio
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
corking
empezar lección
pierwszorzędny
alimentary
empezar lección
pokarmowy
consistence
empezar lección
konsystencja
isinglass
empezar lección
klej rybi
blanches
empezar lección
blanki
corked
empezar lección
zakorkowany
currants
empezar lección
porzeczki
pellucid
empezar lección
przezroczysty
plumbs
empezar lección
pionki
syrups
empezar lección
syropy
extractive
empezar lección
ekstraktowy
obviated
empezar lección
zlikwidowano
nutritive
empezar lección
odżywczy
invariable
empezar lección
niezmienny
effectually
empezar lección
skutecznie
exactness
empezar lección
dokładność
obviate
empezar lección
zapobiec
corks
empezar lección
Korki
sieves
empezar lección
sita
gourmands
empezar lección
smakoszy
expedients
empezar lección
środki zaradcze
liqueurs
empezar lección
likiery
turbid
empezar lección
mętny
advantageously
empezar lección
korzystnie
essences
empezar lección
esencje
landholders
empezar lección
właściciele ziemscy
indemnifying
empezar lección
ubezpieczająca
exportation
empezar lección
wywóz
currant
empezar lección
porzeczka
factitious
empezar lección
sztuczny
cauliflowers
empezar lección
kalafiory
gages
empezar lección
Gage
cordials
empezar lección
kordiały
concurring
empezar lección
współdziałając
derange
empezar lección
doprowadzić do obłędu
uncorked
empezar lección
odkorkowany
withstands
empezar lección
wytrzymuje
whey
empezar lección
serwatka
usages
empezar lección
zastosowania
celerity
empezar lección
skwapliwość
conformable
empezar lección
zgodny
superintend
empezar lección
nadzorować
moistening
empezar lección
nawilżający
occasioning
empezar lección
okazyjnie
enumeration
empezar lección
wyliczenie
superfine
empezar lección
najprzedniejszy
ostentatiously
empezar lección
ostentacyjnie
petites
empezar lección
drobniaki
sorrel
empezar lección
szczaw
fowls
empezar lección
kury
enjoyments
empezar lección
przyjemności
lengthways
empezar lección
wzdłuż
slaked
empezar lección
gaszony
apertures
empezar lección
Otwory
enumerated
empezar lección
wyliczone
colostrum
empezar lección
siara
pantries
empezar lección
spiżarnie
causes
empezar lección
Przyczyny
remoteness
empezar lección
oddaleniem
preparatory
empezar lección
przygotowawczy
chervil
empezar lección
trybula
evaporation
empezar lección
parowanie
impute
empezar lección
przypisać
pulpy
empezar lección
papkowaty
fermentation
empezar lección
fermentacja
rapidity
empezar lección
szybkość
earthen
empezar lección
gliniany
preserved
empezar lección
zachowane
substances
empezar lección
Substancje
acceded
empezar lección
przystąpiła
subsist
empezar lección
egzystować
fourths
empezar lección
czwarte
ices
empezar lección
lody
seaports
empezar lección
porty morskie
saucepan
empezar lección
rondel
retarding
empezar lección
opóźniającą
drams
empezar lección
DRAM
distillers
empezar lección
destylatory
redoubled
empezar lección
zdwojoną
confectioners
empezar lección
Cukierek
booksellers
empezar lección
księgarzy
detaches
empezar lección
odłącza
desiccation
empezar lección
osuszanie
nectarine
empezar lección
nektarynka
largish
empezar lección
wielki
unacquainted
empezar lección
nie zorientowany w czymś
stopper
empezar lección
korek
preserving
empezar lección
konserwowanie
stoppers
empezar lección
stopery
disembarkation
empezar lección
wylądowanie
alternation
empezar lección
naprzemienne
nectarines
empezar lección
Nektaryny
manufactures
empezar lección
produkuje
hyphenated
empezar lección
pisany z łącznikiem
petits
empezar lección
drobiazgi
apricots
empezar lección
morele
merchantmen
empezar lección
kupcy
agreeably
empezar lección
przyjemnie
familiarly
empezar lección
swojsko
discernment
empezar lección
wnikliwość
scanty
empezar lección
ubogi

Debes iniciar sesión para poder comentar.