Fiszki z książki - "Science in the Kitchen." (Mrs. E. E. Kellogg)

 0    101 tarjetas    vacio
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
nitrogenous
empezar lección
azotowy
cupful
empezar lección
kielich pełny
zwieback
empezar lección
cwibak
nutritive
empezar lección
odżywczy
teaspoonfuls
empezar lección
Łyżeczki
hulled
empezar lección
łuszczone
colander
empezar lección
durszlak
albumen
empezar lección
białko
advantageously
empezar lección
korzystnie
teaspoonful
empezar lección
łyżeczka
mastication
empezar lección
żucie
viands
empezar lección
prowiant
tartaric
empezar lección
winowy
dietetics
empezar lección
dietetyka
browned
empezar lección
rumiane
earthen
empezar lección
gliniany
kneaded
empezar lección
ugniata
putrefactive
empezar lección
gnilny
salicylic
empezar lección
salicylowy
legumes
empezar lección
warzywa strączkowe
fourths
empezar lección
czwarte
parsnips
empezar lección
pasternak
thickened
empezar lección
zagęszczony
carbonic
empezar lección
węglowy
acquirement
empezar lección
nabycie
currants
empezar lección
porzeczki
pearled
empezar lección
perłowy
cut
empezar lección
skaleczenie
partaker
empezar lección
uczestnik
fermentation
empezar lección
fermentacja
souring
empezar lección
kwaszenia
seasonable
empezar lección
udzielony w porę
wholesomeness
empezar lección
zdrowotność
carbonaceous
empezar lección
węglany
vermicelli
empezar lección
wermiszel
take
empezar lección
wziąć
floured
empezar lección
mąką
nutriment
empezar lección
środek odżywczy
alimentary
empezar lección
pokarmowy
farina
empezar lección
mąka
knead
empezar lección
ugniatać
spirituous
empezar lección
alkoholowy
stewed
empezar lección
duszony
parboiled
empezar lección
parzony
pared
empezar lección
w porównaniu
siliceous
empezar lección
krzemionkowy
lignite
empezar lección
węgiel brunatny
indigestible
empezar lección
niestrawny
moistened
empezar lección
zwilża
digestible
empezar lección
strawny
moistening
empezar lección
nawilżający
obtainable
empezar lección
osiągalny
kneading
empezar lección
ugniatanie
cornstarch
empezar lección
skrobi kukurydzianej
unleavened
empezar lección
przaśny
equable
empezar lección
zrównoważony
cored
empezar lección
wydrążony
coarser
empezar lección
grubsze
dietetic
empezar lección
dietetyków
wheaten
empezar lección
pszenica
propensities
empezar lección
skłonności
circumstance
empezar lección
okoliczność
consistence
empezar lección
konsystencja
mellowness
empezar lección
aksamitność
mucilaginous
empezar lección
śluzowaty
macerating
empezar lección
macerowanie
essential
empezar lección
istotny
unobjectionable
empezar lección
nie budzący sprzeciwu
yeasts
empezar lección
Drożdże
adulteration
empezar lección
fałszerstwo
casein
empezar lección
kazeina
practicable
empezar lección
wykonalny
thicken
empezar lección
zagęszczać
quinces
empezar lección
pigwy
flours
empezar lección
Mąki
excretory
empezar lección
wydalniczy
pare
empezar lección
obciąć
mealy
empezar lección
mączny
cognomen
empezar lección
nazwisko
winds
empezar lección
Wiatry
elucidated
empezar lección
wyjaśniony
requisites
empezar lección
przybory
unwholesome
empezar lección
niezdrowy
carefully
empezar lección
z uwagą / uważnie / ostrożnie
obviated
empezar lección
zlikwidowano
ornamenting
empezar lección
zdobnictwo
kneader
empezar lección
maszyna do mieszenia ciasta
granulated
empezar lección
granulowany
breads
empezar lección
pieczywo
cookery
empezar lección
gotowanie
pylorus
empezar lección
odźwiernik
unbolted
empezar lección
odrywane
intemperance
empezar lección
nieumiarkowanie
unripe
empezar lección
niedojrzały
gages
empezar lección
Gage
fineness
empezar lección
delikatność
yeast
empezar lección
drożdże
currant
empezar lección
porzeczka
effectually
empezar lección
skutecznie
integument
empezar lección
powłoka
parch
empezar lección
prażyć

Debes iniciar sesión para poder comentar.