Fiszki z książki - "Let's Use Soybeans" (Anonymous)

 0    101 tarjetas    vacio
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
teaspoonfuls
empezar lección
Łyżeczki
hulled
empezar lección
łuszczone
flours
empezar lección
Mąki
floured
empezar lección
mąką
coarsely
empezar lección
Grubo
extenders
empezar lección
przedłużacze
blanching
empezar lección
blanszowanie
nutritive
empezar lección
odżywczy
parboiled
empezar lección
parzony
dehydrating
empezar lección
odwadnianie
overcooking
empezar lección
przegotowanie
chlorinated
empezar lección
chlorowana
shortening
empezar lección
skracanie
crosswise
empezar lección
w poprzek
alternately
empezar lección
na przemian
browned
empezar lección
rumiane
appreciable
empezar lección
znaczny
unsweetened
empezar lección
niesłodzone
trebled
empezar lección
trzykrotnie
extender
empezar lección
wypełniacz
croquettes
empezar lección
krokiety
sifted
empezar lección
przesiane
servings
empezar lección
porcji
carbohydrate
empezar lección
wodorowęglan
flour
empezar lección
mąka
sprouting
empezar lección
kiełkowanie
legumes
empezar lección
warzywa strączkowe
grits
empezar lección
grys
germinate
empezar lección
kiełkować
caloric
empezar lección
kaloryczny
greased
empezar lección
nasmarowane
flakes
empezar lección
płatki
palatable
empezar lección
smaczny
crumbly
empezar lección
kruchy
sift
empezar lección
przesiać
moisten
empezar lección
zwilżać
diced
empezar lección
pokrojone w kostkę
soluble
empezar lección
rozpuszczalny
plainer
empezar lección
Jasny
scald
empezar lección
oparzenie
knead
empezar lección
ugniatać
conserving
empezar lección
oszczędzanie
minced
empezar lección
mielony
sprouted
empezar lección
kiełkującego
strainer
empezar lección
sitko
moderate
empezar lección
powściągliwy
shelled
empezar lección
skorupowy
handwritten
empezar lección
odręcznie
yeast
empezar lección
drożdże
varieties
empezar lección
Odmiany
breads
empezar lección
pieczywo
incorporating
empezar lección
włączenie
mixture
empezar lección
mieszanina
scalded
empezar lección
parzona
pulverized
empezar lección
sproszkowany
requisite
empezar lección
wymagany
sprinkling
empezar lección
opył
cereals
empezar lección
płatki śniadaniowe
nutmeg
empezar lección
gałka muszkatołowa
miscellaneous
empezar lección
różny
canning
empezar lección
konserwowanie
leaflet
empezar lección
ulotka
dehydration
empezar lección
odwodnienie
ingredients
empezar lección
składniki
processors
empezar lección
Procesory
seasoning
empezar lección
przyprawianie
satisfactory
empezar lección
zadowalający
millers
empezar lección
millerów
substituted
empezar lección
podstawiony
starch
empezar lección
mąka ziemniaczana
bake
empezar lección
piec
utilized
empezar lección
wykorzystany
baking
empezar lección
pieczenie
omitted
empezar lección
pominięte
absorption
empezar lección
absorpcja
pulp
empezar lección
miąższ
illustration
empezar lección
ilustracja
combine
empezar lección
połączyć
poultry
empezar lección
drób
soups
empezar lección
zupy
yield
empezar lección
wydajność
readily
empezar lección
ochoczo / chętnie
cooker
empezar lección
kuchenka
celery
empezar lección
seler
agriculture
empezar lección
agronomia
desired
empezar lección
powrotu
sauces
empezar lección
sosy
pods
empezar lección
strąki
texture
empezar lección
tekstura
skimmed
empezar lección
odtłuszczone
desirable
empezar lección
pożądany
rusk
empezar lección
suchar
edible
empezar lección
jadalny
lukewarm
empezar lección
letni
undesirable
empezar lección
niepożądany
products
empezar lección
produkty
rationing
empezar lección
racjonowanie
farmers
empezar lección
rolników
resemble
empezar lección
być podobnym
soak
empezar lección
moczyć
economics
empezar lección
ekonomia

Debes iniciar sesión para poder comentar.