Dairy Products & Fish

 0    50 tarjetas    milenamai333
descargar mp3 imprimir jugar test de práctica
 
término definición
milk
empezar lección
mleko
butter
empezar lección
masło
cheese
empezar lección
ser
soft cheese
empezar lección
ser miękki
cottage cheese
empezar lección
twaróg
yogurt
empezar lección
jogurt
calcium
empezar lección
wapń
most digestible
empezar lección
trawione w największym stopniu
additionally
empezar lección
dodatkowo
slightly
empezar lección
nieco, lekko, nieznacznie, minimalnie
due to the fact that
empezar lección
w związku z faktem, że
pasteurize
empezar lección
pasteryzować
sterilize
empezar lección
sterylizować
mild
empezar lección
łagodny (smak)
strong flavored
empezar lección
mocno przyprawiony
margarine
empezar lección
margaryna
fermented
empezar lección
sfermentowany
able to be broken down so that it can be used as energy by the body
empezar lección
można go rozłożyć, aby ciało mogło go wykorzystać jako energię (np. węglowodany, o strawności)
cod
empezar lección
dorsz
prawn, shrimp
empezar lección
krewetka
trout
empezar lección
pstrąg
crab
empezar lección
krab
tuna
empezar lección
tuńczyk
mussels
empezar lección
małże, omułek
salmon
empezar lección
łosoś
herring
empezar lección
śledzie
mackerel
empezar lección
makrela
sardines
empezar lección
sardynki
lobster
empezar lección
homar
oysters
empezar lección
ostrygi
carp
empezar lección
karp
shark
empezar lección
rekin
saltwater fish, freshwater fish
empezar lección
ryby morskie, ryby słodkowodne
scaly or smooth skinned fish
empezar lección
ryby z łuskami lub gładką skórą
white or oily fish
empezar lección
białe lub tłuste ryby
whereas
empezar lección
natomiast, tymczasem
throughout
empezar lección
poprzez, na wskroś, wszędzie
halibut
empezar lección
halibut
omega-3 fatty acids
empezar lección
kwasy tłuszczowe omega-3
canned
empezar lección
w puszkach, konserowane
breaded
empezar lección
panierowany
shellfish, crustacean
empezar lección
skorupiak
nutrient-dense
empezar lección
bogate w składniki odżywcze
dense
empezar lección
gęsty, zwarty
hardly any saturated fat
empezar lección
prawie żadnych tłuszczów nasyconych
servings
empezar lección
porcje
seafood
empezar lección
owoce morza
crumb, crumble
empezar lección
okruch, kruszyć się
swap
empezar lección
zamiana
Polyunsaturated Fatty Acids
empezar lección
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe

Debes iniciar sesión para poder comentar.